Selecționerul Ucrainei cere public ajutor

Duminică după-amiază a sosit momentul conferințelor de presă ale celor doi selecționeri înaintea partide de luni, de la Munchen, din grupa E, dintre Ucraina și România. Serghei Rebrov, selecționerul Ucrainei, pare însă mai conectat la evenimentele din țara sa, la războiul cu Ucraina, un subiect amplu comentat în timpul conferinței. Desigur, Ucraina dorește o comportare cât mai bună la acest EURO, să meargă cât mai departe posibil tot pentru a-i bucura pe cei de acasă,care uită de faptul că zilnic trăiesc un pariu cu moartea.
Serghei Rebrov mulțumește Europei pentru ajutorul acordat țării sale dar cere în continuare sprijin pe toate planurile, pentru ca Rusia să nu câștige, un succes care, din punctul său de vedere, ar însemna o mare amenințare la adresa întregii Europe.
Revenind la meciul de luni Rebrov consideră că România este un rival redutabil, foarte bine așezat pe teren și vede pe Nicușor Stanciu ca fiind un jucător de foarte mare calitate, care poate avea contribuții importante, dacă nu decisive, la rezultatele tricolorilor.

„Este foarte important să fim aici, toți ucrainenii vor să joace în Eruopa și este important ca Ucraina să fie reprezentată la acest Campionat European. În țara noastră fotbalul nu este pe primul loc acum, au murit mulți oameni, mulți copii. Le suntem recunoscători soldaților noștri, suporterilor noștri, pentru că acum este un moment foarte greu pentru Ucraina.
În toate interviurile am menționat că suntem recunoscători Europei, care ne ajută foarte mult, ne sprijnă, dar războiul continuă și încă avem nevoie de sprijin. Continuăm să luptăm pentru libertatea noastră și a Europei.
Toată lumea din Ucraina este recunoscătoare tuturor țărilor din Europa care ne sprijină și ajută. Este foarte important pentru noi, nu doar armele, dar și ajutorul acordat famiilor care și-au părăsit țara. Vă amintim din nou că războiul se poartă în continuare și vă cerem sprijinul.
Cred că cineva a spus că România nu este o echipă foarte puternică, dar a jucat foarte bine în calificări! Stanciu este un jucător foarte bun, îmi place foarte mult, dar toată echipa României este foarte bună, cu succes grație disciplinei și efortului colectiv.
Sunt jucători tineri, foarte buni, care pot decide meciul cu realizările lor de pe teren. România merită să fie aici pentru că și-a câștigat grupa. Îi respectăm foarte mult, dar trebuie să ne concentrăm la noi, să ne respectăm adversarii și să luăm fiecare meci în parte. Vom vedea ce va fi la final”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Fac un apel de suflet la toti jucatorii Nationalei deci sa piarda la un scor mult mai mare ca de obicei, macar la 15 goluri diferenta.
  Sa invinga cei mai antiputinisti!
  Slava si goluri!

 2. Bă jigodiilor, lăsaţi fotbalul şi duceţi-vă pe front! Huoooooooo, animalelor.

 3. @catuv- n-au nevoie de „arbitrii”(!?!?!?) ca sa-i bata pe prapaditii nostri…

 4. Stanciu =”jucător de foarte mare calitate”???
  ‘Ianis Hagi’ trebuia sa zica, asa e ‘politically correct’

 5. sa inteleg ca, daca ar castiga razboiul, ukranii ar fi domni cu minoritatile? apropo, suprainarmati fiind, nu vor ataca niciun vecin dupa aia? unul mai slab, ca Romania, sa zicem?

 6. Ucraina e doar o regiune a rusiei plus teritoriile furate de stalin de la Polonia, Ungaria, Romania.. Daca tot au daramat statuile lui stalin si lenin, sa faca bine sa returneze si teritoriile pe care astia le-au facut cadou ucrainei.

 7. Ba nene, bani nu mai avem sa va dam, da’ daca se intoarce toata nationala Romaniei cu spatele si va lasa vreo zece minute ca sa dati citeva goluri, e bine ? Sau, ca sa nu va obositi, citeva autogoluri de ale noastre sint bune ? …

 8. Eu cred ca la ora actuala echipa de fotbal a Romaniei a primit ordin sa joace in asa fel ,ca Ukraina sa poata avea seanse sa mearga mai departe si sa bucure ,exact cum si spune antrenorul ei, pe pe toti ukrainienii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.