Alarmă după sondaj. Biden, în spatele lui Donald Trump

Joe Biden se află în spatele lui Donald Trump în cinci din șase state-cheie cu exact un an rămas până la următoarele alegeri prezidențiale din SUA, transmite The Guardian.  

Trump îl conduce pe Biden în Arizona, Georgia, Michigan, Nevada și Pennsylvania, în timp ce actualul președinte este primul în Wisconsin, arată un sondaj publicat duminică de New York Times și Siena College. Democratul l-a învins pe republican în toate cele șase state la alegerile din 2020.

Date suplimentare care au fost publicate luni  arată că sprijinul pentru Trump s-ar putea eroda cu aproximativ 6% în așa-numitele „swing states”  dacă este condamnat penal de justiția americană, ceea ce i-ar putea fi îndeajuns lui Biden pentru o nouă victorie la alegerile prezidențiale americane.

Sondajul este însă în concordanță date recente care arată că scorul este mult mai strânsă decât și-ar dori mulți dintre inamicii fostului președinte. În acest context, mulți  dintre alegători pun în discuție vârsta lui Joe Biden, care are 81 de ani, fiind  astfel cel mai bătrân președinte american din istorie.

Mulți se întreabă dacă nu cumva ar fi cazul să îi facă loc unui candidat mai tânăr 

„În anul următor se vor întâmpla o mulțime de lucruri pe care nimeni nu le poate prezice, iar echipa lui Biden spune că hotărârea lui de a candida este fermă”, a declarat David Axelrod, fost strateg de-ai președintelui Barack Obama.

Potrivit sondajul New York Times și Siena susținerea plurigenerațională și plurirasială de care se bucura Joe Biden este în scădere, iar votanții de culoare, un pilon central din electoratul democratului, îi acordă un sprijin de 22% lui Trump în statele menționate, un nivel nemaivăzut pentru un republican prezidențiabil în perioada modernă.

În acelați timp, Biden i-a radicalizat pe votanții tineri și progresiști din cauza susținerii statului Israel în actuala criză din Orientul Mijlociu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. Păi americanul are o minoritate insemnată de BLM și Antifa, islamistă. Care tocmai erau să dărâme gardul pentu palestina..Aceștia au fost votanții lui Joska,. Acu clar au intors foaia și s-ar putea să pună mâna și pe arme, căci au fost de câteva ori la limită..

 2. Gerontocratia americana imi aduce aminte de gerontocratia sovietica inainte de caderea imperiului comunist ! Imperiu care s-a crezut pana-n ultima clipa la fel de „vesnic” precum se crede imperiul dollar-ier azi ! Spurcata demagogie …au ! 🙁
  USA da semne de …prabusenie !
  RIP !USA ! 🙁

 3. Hmmm, e in spate dar se cara înaintea lui biden. Circul continua.

 4. Bună!
  Era o comedie in care se râdea ca americanul e cel mai prost om.
  Sustinerea octogenarului Biden pt un nou mandat pare să confirme comedia.

 5. „s spune:
  08 NOV. 2023 LA 14:14
  mi-stoi – eux meri ba de te culca”

  NU MAI REPETA tamp asta ! 🙁 … mishteaux ar alt fus orar zwzekule ! 🙁
  SHALOM !
  IQ=?
  😉

 6. democratii au cistigat tot si se vede usor cit de mincinoase sunt sondajele . Chiar si Ohaio este de partea lui Biden .mi-stoi – eaux meri de te culca cu prezicerile tale cde rahat .

 7. „În acelați timp, Biden i-a radicalizat pe votanții tineri și progresiști din cauza susținerii statului Israel în actuala criză din Orientul Mijlociu.”

  V-a ante facut atenti mishteaux la cum trebuie nactionat pentru a-l ridica pe MARELE BLOND ?
  Aveti ce invata din strategia pomenit de el intr-un comentar acum ,desi existent , uitat ?

  Stia mossad-ul ca … 😉 !
  Ajuta „7 octombrie” lui TRUMP (si altora 😉 ) ?

  CONCLUZIA -> „Credeti in prophetii cu nume melodios ! Credeti in Mishteaux !”
  ❤️❤️❤️
  MAGA ! 🤞🤞🤞

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.