Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Remetea a discriminat români

Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Remetea a discriminat români pe criterii etnice. Edilul a fost amendat deja de trei ori de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, scrie Dan Tănasă pe blogul său. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți, 16 ianuarie a.c., recursul primarului UDMR din Remetea împotriva sentinței Curții de Apel București care a constatat faptul că acesta se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Curtea de Apel București a respins în data de 17 iunie 2022 acțiunea primarului UDMR din Remetea împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care edilul a încercat să anuleze o hotărâre emisă de CNCD care a costatat că acesta a discriminat români pe criterii etnice.

În 2021, CNCD a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), reprezentată de Dan Tanasă, și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din comuna Remetea pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare după ce în luna octombrie 2020 ADEC a sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Remetea, județul Harghita, condusă de primarul UDMR Laczko-Albert Elemer, are o pagină de internet editată exclusiv în limba maghiară.

Citeste articolul integral pe dantanasa.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

19 Comentarii

 1. Si cretinii care conduc tara ce pazesc? Organele locale pentru ce primesc salarii? SRI-ul plin de cartite alogene nu are nimic de obiectat? Militienii care amendeaza protestatari si vanzatori de patrunjel nu stiau nimic? Partidele parlamentare primesc bani grei pentru sediile din teritoriu, mizeriile politice nu s-au sesizat? Asta e treaba asociatiilor?

 2. Se cred rasa superioarea din cauza ca au venit in sec IX cu hoarda si s-au facut stapani peste o populatie pasnica de agricultori si oieri. In prezent inca jelesc dupa statutul de stapani de sclavi. Asta denota o intarziere de mentalitate si o lipsa crasa de bun simt.
  Fiti siguri ca acest primar nu este singurul care practica discriminarea pe criterii etnice.
  Aceasta discriminare este cultivata inca din primii ani de gradinita si de scoala, cu clasele maghiare separate si cu interzicerea copiilor maghiari sa se joace impreuna cu cei romani chiar si in recreatii. Asa ceva se petrece chiar acum la o scoala din Brasov, unde invatza copilul unor rude si unde este si o clasa de maghiari. In recreatii sunt paziti de cadre maghiare si sunt admonestati daca incearca sa se apropie de copiii romani.
  De mici sunt crescuti sa discrimineze……[Rumburak]

 3. Acolo unde poate , ungurul oprima . N-ar fi posibil sa se intample asta daca Romania ar fi un stat .

 4. Bine t-ai caracterizat Editat. Mori de neputinta Editat. Invidia este o caracteristica a Editat. Iati satra si du-te de unde ai venit in Europa Editat.

 5. Asa este: au furat si ADN-ul european. Niciun maghiar actual nu mai seamana cu stramosii lor veniti din zona Altai-Urali, descrisi astfel: ,,mici de statura, pometii obrajilor mai proeminenti, ochii usor oblici, pielea mai inchisa la culoare”.
  Fiind minoritari, au maghiarizat la greu si s-au corcit cu europenii. Doar numele de maghiari le-a ramas si coada pe sus de mandrie.
  N-ar strica sa citesti cum sunt descrisi de bizantini si la comportamemnt. Valeu…! ……[Rumburak]

 6. Nu este nevoie sa va spun ce face acest primar cu „sentinta de discriminare”!

 7. Au furat adeneul…,dar cel mai mare pãcat al lor, cã au furat sí cultura românilor! Sí iatä, asa aţi rãmas, fãrã…

 8. BAaaa Ashtia Doi_Trei Unguri Pishcatzi de Comments ale Romanilor, ADEVARATE,
  NU va dati Seama (NUuuu va dati… 🙂 ca prin Raspunsurile Chinuite, Floshcaite Mental, Penibile CONFIRMATI CE au scris ROMANII?

  DE CE NU va prindeti/
  Din TREI Cauze:

  PROSTIE
  AROGANTZA Naroada
  MIXTURA de AmanDOUA … 🙂

  Poate va tratez si pe VOI, cum l-am tratat pe Marele sCURs, de veti CANTA si VOI din …:) Instrumentele de Percutzie din Nadragi „Gingle „Bells, Gingle Bells” pentru Inceput …

  APOI vom trece la Cestii mai PLACUTE voua, Maghiarilor InDarjiti, DestulDeFoarteMulti din Pacate, ca va chinuiti DEGEABA injurandu-ne si imaginand GANDuri de Masacre, in LOC sa VA inmultiti … 🙂

  APROPO pentru NeStiutori, Instruentele sunt BILE Mari de Biliard PUSE in Traista Atarnatoare a lu’ Marele sCURs, la Deruta de Impresie Artistica, pen’ca pe Alea Originale, oriCUM MICI si ANEMICE i le-a zdrobit o IAPA, Jignita in Onoarea Danshii de IAPA Serioasa cu SOTZ Model de VIRIL, Armasar de Rasa si vine, ma’n’tzelegi UN sCURs cu o Scara de Zugrav sa ajunga la Gradina Danshii de JAD, Stricatuu’ DREACuu’ …:)

  Sa amushine P’Acolo,
  Sa Miroasa AROMELE de Flori DIN Gradina de Jad a Iepii,
  Sa DeGUSTE … 🙂 SI Diverse Nectaruri din Florile SECRETE ale Gradinii de Jad a IEPII …
  A avut NORC cu Caruu’ pen’ca IAPA doar l-a Copitat fff precis in Fostele lui Biloutze MIIIICI, ca Niste BOUTZE de Phormici …

  NOROC de FAPTuu’ ca SOTZuu’ Iepii era plecat la Adapat, ca de il prindea in Intentie de FAPTuire, il TOCA Intreg in Copite SIiii Cine LE STIE CE ii mai facea cuuu …:) Vigilentza-i UIRIASA .. 🙂

 9. Arpi Antal, primarul lui SfantulGheorgheCelFrumos, pe cine discrimineaza NE arborand drapelul tarii care-i da de mancare si de baut ?

 10. „Niciun maghiar actual nu mai seamana cu stramosii lor veniti din zona Altai-Urali” Este foarte adevarat. Genetic in Europa nu mai exista specii pure si nu constituie o enigma, deoarece speciile se uniformizeaza la aspecte fizice dupa multiplele incrucisari.
  Dar exista o singura exceptie; specia care n-a reusit sa se integrese cultural si din cauze comportamentale, talharie, minciuna, lene, ura, invidie,etc. Tu dragule daca te-uiti prin jurul tau in viluta, vei observa aceste caracteristici. Din aceste cauze poti arata fizic blond ca un danez, europenii tot se feresc de tine sa nu-i atingi.

 11. In atentia puritanilor rasiali. Daca omenirea a evoluat din aceiasi stramosi africani, sangele tuturor de pe planeta ar fi compatibil, dar nu este. Sangele Rhesus negativ ar fi aparut acum circa 35 000 mii de ani. De unde a aparut ? De ce trupul unei femei cu sange RH negativ care are un foetus cu sange pozitiv, incearca sa-l respinga? Ca si cum nu ar fi al ei. In aceasta lumina, pretentiile unior primitivi ,,rasisti” sunt ridicole si nule.

 12. cel putin curios cum doua tarisoare Austria si arendasul Ungaria, au tinut in jug atatea popoare. Ei cateva milioane si robii sute de milioane. Se vrea un nou imperiu? Pai atunci alele tarisoare in pericol de ce nu se unesc, de ce nu aplica o strategie comuna privind minoritatile??

 13. Sângele ei acumulează anticorpi pentru a distruge o substanță STRĂINĂ (ca un virus), distrugând copilul. De ce ar respinge corpul unei mame propria progenitura? Nu se întâmplă în mod natural decât la catâri – o încrucișare între un cal și un măgar. Asta indică posibilitatea distinctă a unei încrucișări între două specii similare, dar diferite genetic. Dacă suntem o mutație, ce a cauzat mutația? Cine a fost acest strămoș mutant? Poporul basc are cel mai mare procent de sânge Rh negativ. Aproximativ 30% au (rr) Rh negativ și aproximativ 60% poartă o genă (r) negativă. Media dintre majoritatea oamenilor este de doar 15%-Rh negativ, în timp ce unele grupuri au foarte puțin. Evreii orientali din Israel au un procent ridicat Rh negativ, deși majoritatea celorlalți orientali au doar aproximativ 1% Rh negativ. Samaritenii și evreii Black Cochin au, de asemenea, un procent mare de sânge Rh negativ, deși din nou, sângele Rh negativ este rar la majoritatea oamenilor de culoare. Sângele este menționat mai des decât orice alt cuvânt din Biblie, cu excepția lui Dumnezeu. Indienii americani aveau tradiția de a-și face prieteni buni, „frați de sânge”, dacă credeau că sunt demni. Ar fi putut această tradiție să aibă un motiv? Ar fi putut de fapt să fie la baza o verificpentru același tip de sânge? Coagularea care apare atunci când sângele Rh pozitiv și Rh negativ, sunt amestecate este vizibilă cu ochiul liber.

 14. Nu este deloc curios.
  Aceste doua tarisoare Austria-Ungaria au fost exact ca nebunul singur care terorizeaza un sat intreg, sau ca satra care terorizeaza un oras intreg.
  Secretul: ORGANIZAREA.
  Al doilea factor: EXPLOATAREA SCLAVILOR
  Sclavii cei multi i-au imbogatit, le-au furnizat aurul si banii cu care si-au dotat armatele si palatele, si-au putut etala cultura si au putut astfel sa birjareasca cum au vrut multimile majoritare.
  Este ceva simplu, pe care imbecilii mioritici din Ardealul actual nu vor sa vada. S-au obisnuit cu jugul si il doresc cu ardoare din nou.
  Regreta vremurile Austro-Ungariei……[Rumburak]

 15. de cei care terorizeaza. Avem un vecin ce aduce haite de cefe late pentru chiolhanuri. Sunt singurul lui opozant, toti vecinii stau dupa draperii. Asta este curajul mioritic, asa ca ne meritam soarta. Sa ne aducem aminte de clanul Carpaci, ce a pus mana pe centrul Timisoarei si banatenii, ca ei sunt fruncea, si-au dat nadragii jos fara cracnire.
  Probabil si de aceea vom fi disparuti ca natie iar bogatiile vor fi insusite de migratori…

 16. „Aceste doua tarisoare Austria-Ungaria au fost exact ca nebunul singur” Sa vezi ratiune de rumegator! Numai el, prin fereastra ingusta a grajdului intelectual, inchis de involutie, poate buhaii asemenea idei. Si sa citesti mai departe; „S-au obisnuit cu jugul si il doresc cu ardoare din nou.” Adica (cei supusi) si nu el, rumegatorul, si cei din jur ,antropomorfii obisnuiti cu jugul.

 17. Daca romanii traiesc intr-o localitate unde etnicii maghiari sunt majoritari, e vai de capul lor , ca-n Remetea; daca maghiarii traiesc intr-o localitate unde romanii sunt majoritari , o duc bine-mersi si n-au probleme! Spuneti-mi ca nu-i adevarat !

 18. @ „Rumburak”, 19 ian. 2024 la 20:24
  Văléléy, hitanii miéi! …poate că ar fi mai bine să vă uitați la voi, în oglindă, diskréménațîluor! …i’-é-té, bré, cum arătați, așéa „néaoși” ioropéniși, dă șatră, dă parcă ați fi paki’s:
  https://www.cotidianul.ro/lider-aur-romania-ar-fi-mult-mai-sanatoasa-fara-udmr/
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Tanasî Daniil, uo ‘lă șuolduoviniascî imigrantă, un llimbrik, uo putuoari instigatuoari șî minșinuoasî ca tuoț’ șuolduovienii vienietiși în Transilvania. Turnatuor la Siécu’…
  Nu vă e rușine, bă, să voroviți voi de alții? Proșorientalilor…
  https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/presa-maghiara-exulta-dupa-studiul-care-arata-ca-romanii-au-o-mare-concentratie-genetica-slava-teoria-daco-romana-a-incetat-sa-mai-existe
  https://www.nyest.hu/renhirek/a-finnugor-oshaza-kalevi-wiik-szerint?force_desktop

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.