Sentință într-un proces al controversatului cineast Roman Polanski

O instanţă franceză l-a achitat marţi pe controversatul cineast Roman Polanski în procesul în care era acuzat de defăimare de către actriţa britanică Charlotte Lewis, care l-a învinuit pe regizor şi pentru un viol căruia i-ar fi căzut victimă pe când era o adolescentă.

Charlotte Lewis, 56 de ani, a susţinut în 2010 că regizorul franco-polonez a abuzat-o sexual în apartamentul său din Paris în 1983, după ce călătorise în capitala Franţei pentru o sesiune de casting. Actriţa britanică avea apoi să fie distribuită în filmul „Pirates” (1986), în regia lui Roman Polanski.

Ea l-a dat în judecată pe cineast sub acuzaţia de defăimare după ce Polanski a declarat că informaţiile oferite de actriţă în 2019 într-un interviu pentru revista Paris Match cu privire la abuzurile sexuale la care ar fi fost supusă reprezintă „o minciună sfruntată”.

Revista Paris Match a publicat şi informaţia că Polanski a invocat un citat atribuit lui Charlotte Lewis dintr-un interviu din 1999 pentru News of the World, în care actriţa susţinea, cu părere de rău: „Mi-am dorit să fiu amanta lui… L-am dorit probabil mai mult decât m-a dorit el pe mine”.

Charlotte Lewis a contestat acurateţea citatului.

Avocata lui Polanski, Delphine Meillet, a salutat achitarea clientului său, precizând că acest verdict „reprezintă o zi importantă pentru libertatea de exprimare şi pentru drepturile la apărare”.

Charlotte Lewis a anunţat că va contesta în instanţă această decizie. „Mă simt tristă şi dezamăgită. Este o zi tristă pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Dar nu s-a terminat. Vom face apel”, a declarat actriţa cu ochii în lacrimi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Nu cred in virtutea unor asemenea indivizi dar modul acesta de a acuza dupa zeci de ani nu e normal , de fapt e ceva pentru obtinerea de beneficii materiale departe de problema initiala.Face parte din modelul actual care cuprinde si ce se intampla la Eurovizion si in alte zone.

  2. Nu inteleg dece este ” controversat ” Roman Polanski este un regizor de exceptie, cu o cariera stralucita. Controversati pot fi numiti popalaul care a regizat ” 21 de rabini „, sau Mungiu, sau Jude.

  3. nu,nu:
    „actritza” avea 18 ani,matură,
    Polansky inca e cautat in America pt. un viol comis asupra uneia de 13 ani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.