„Senzația” lui Nadal: „Cred că este ultimul an”

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a declarat luni că are „senzaţia” că ediţia din acest an a turneului de la Barcelona va fi ultima la care va participa, scrie EFE.

„Cred că este ultimul an şi vreau să mă bucur de fiecare moment”, a spus Nadal, care se antrenează în Catalonia pentru competiţia care a debutat luni.

„Am avut o săptămână foarte bună de antrenament. M-am antrenat aici cu jucători care au un nivel ridicat şi m-am simţit bine. Mă simt pregătit să concurez”, a subliniat el.

Nadal nu a mai jucat un meci oficial de trei luni şi jumătate, de când a pierdut în turul trei la Brisbane împotriva australianului Jordan Thompson.

„Îmi pare rău că nu am putut fi prezent la Monte Carlo, dar acum lucrurile s-au îmbunătăţit, mă simt suficient de confortabil să joc mâine”, a explicat Nadal, care a insistat că are „sentimentul” că aceasta va fi ultima sa apariţie la Barcelona.

Nadal va evolua marţi, în primul tur la Barcelona, contra italianului Flavio Cobolli (62 ATP).

Nadal, în vârstă de 37 de ani, cu 22 de titluri de Mare Şlem câştigate, care a coborât pe locul 646 mondial, a declarat pe rând forfait pentru turneele de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo, invocând de fiecare dată acelaşi motiv: „Corpul meu nu îmi mai permite”.

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întâmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona este unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a câştigat de 12 ori, prima oară în 2005, înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. nadal = numele unui tenisman spaniol care a demonstrat in timpul carierei un caracter mizerabil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.