Senzaţionalele Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian!

Calificare spectaculoasă! Echipa de tenis a României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida).

Punctul decisiv a fost adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian.

Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian, care au înlocuit cuplul Mara Gae/Anca Todoni, s-au impus cu 6-2, 7-6 (9/7) în faţa surorilor gemene Liudmila şi Nadia Kicenok, după două ore.

După un prim set, dominat de românce şi câştigat cu 6-2, ucrainencele au început foarte bine actul secund şi au condus cu 3-0. Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au reuşit să revină şi au egalat, 3-3, apoi au salvat două mingi de set la 5-4 pentru adversare, ducând setul în tiebreak. Surorile Kicenok au avut 4-1 şi 5-3, dar româncele nu au cedat, egalând, 5-5, apoi ratând mingi de meci la 6-5 şi 7-6, pentru a se impune în cele din urmă cu 9-7.

România a reuşit o revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 şi va juca la turneul final de la Sevilla, din toamnă.

Vineri, Ana Bogdan a fost învinsă Lesia Ţurenko în trei seturi, cu 3-6, 6-2, 6-0, iar Jaqueline Cristian a fost întrecută de Elina Svitolina cu 6-3, 7-5.

Sâmbătă, Ana Bogdan a reuşit să o învingă pe Elina Svitolina cu 6-4, 4-6, 6-3, iar Jaqueline Cristian a câştigat în faţa Lesiei Ţurenko, cu 2-6, 6-4, 6-4.

Căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, le-a convocat pentru acest meci pe Ana Bogdan (64 WTA la simplu, 318 WTA la dublu), Jaqueline Cristian (75 WTA la simplu, 215 WTA la dublu), Anca Todoni (191 WTA la simplu, 724 WTA la dublu), Mara Gae (1.062 WTA la simplu), precum şi pe Simona Halep, care s-a retras între timp din cauza unei accidentări.

Echipa Ucrainei, al cărei căpitan nejucător este Mihail Filima, le-a cuprins pe Elina Svitolina (18 WTA la simplu), Lesia Ţurenko (42 WTA la simplu), Iulia Starodubţeva (138 WTA la dublu, 146 WTA la dublu), Liudmila Kicenok (18 WTA la dublu), Nadia Kicenok (42 WTA la dublu).

România şi Ucraina s-au mai întâlnit de patru ori până acum, iar tricolorele conduc cu 3-1.

În noiembrie, România a învins Serbia cu 4-0, la Kraljevo, în baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei, în timp ce Ucraina a trecut de Lituania cu 3-1, la Vilnius.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

8 Comentarii

 1. Este un câștig aranjat politic,Svitolina a fost silită să cedeze de către oficialii ukraineeni,sa nu se supere marele tenismen imbarligator,candidat la NATO,extraordinarul și mirificul președinte Johannis,că sa nu facă vreo prostie,orăzbunare și să întoarcă foaia blocând granițele cu fermierii români după model polonez.Ukraineenii deștepți foc,au realizat că nu e bine sa te pui rău cu pasiunea dulapului,și să-i facă o bucurie la schimb cu libertatea deplină desfacerii produselor de bunuri de consum fara taxe vamale ,fara limita,în România.

 2. ” perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian.
  …Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian, care au înlocuit cuplul Mara Gae/Anca Todoni,”

  -ana si jaqueline nu sint cuplu???????

 3. M’ia placut ca le-au dat peste bot patrioatelor ucrainence,in special Svitolinei,ce sta in Londra si de acolo tot latra cu patriotismul ei.La 0-2 nu mai speram sa castige Cristian si Ana Bogdan,mai ales ca aia de la ”gigi”sport,laudau ucrainencele ca au multumit publicului american pentru sustinere in prima zi de meci,d’a se vede ca a fost o minciuna,romancele fiind aplaudate pentru victorie.

 4. Bravos fetelor, mai ales ca Ana Bogdan a invins-o pe Woody Svitolina, „spaima” WTA…

 5. Cine e bă ”tătucu ? Eurovizionu cine-l ia ? La Sușeava cine aterizează ?

 6. Rasturnarea asta de scor imi aduce aminte de aranjamentele din fotbal cu 0-2 la pauza si 3-2 la final.
  Mitica Dragomir este doctor in stiinta asta…

 7. Nenea asculta și nu bate câmpii, este adevărul adevărat,Ukraina a cedat politic meciul de tenis,politicul corupt și mafiot,și-a băgat coada.Dacă ați știi adevărul cu ce se ocupa clasa politică care legalizează discriminarea și furtul banilor publici ,legiferând pe banda rulanta sau aprobate prin OUG de premierul cu covrigi in coada,bani furați de la buget cu dedicatie pentru îmbuibarea administrațiilor publice locale,ați ieșii cu toții in stradă și ați bloca tara,că nici cu avionul nu mai pot scăpa acești hoti,care va mint în fiecare zi numai că să-i votați.Dulapul Ciolannis discriminează militarii la drepturi și rezerviștii la pensii de 7ani,informatorul lui Putin și sabotorul unirii vrea la NATO pentru a neutraliza și a face posibilă reînființarea Tratatului de la Varșovia.Mai puteți respira cu inflația provocata de secularul securist Isărescu ținut pe viață guvernator la BNR,în schimbul avionului plin cu lingouri de aur furat pe aeroport in Ukraina,care nu ajuns in Iran, acesta fiind prețul asasinării pe 25 Dec1989 a soților Ceaușescu,chiar de către agenți ruși acoperiți.Oricum istoria ne-a arătat că rușii nu-și respectă niciodată înțelegerile și tratatele,sunt chiar mai lacomi,acum vor 2 avioane de pasageri pline cu lingouri de aur calculat pe scaune cu greutatea fiecărui pasager,așa cum a fost atunci la înțelegerea făcută cu securiștii români trădători,care unii mai trăiesc și azi și pot vorbi,daca nu li se vor închide gura.De unde sa ia Klownul 2 avioane cu aur daca nu din rezerva BNR pentru a-și îndeplini visul de a ajunge secretar general la NATO.PS.Acesta este un pamflet pentru cei care adora clasa politică comasată,după modelul hoților profesioniști ,împreună la furat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.