Sepsi a ales rigoarea germană

Până la urmă, inevitabilul s-a produs la Sepsi Sf. Gheorghe. Antrenorul Liviu Ciobotariu a fost demis, urmare a faptului că echipa covăsneană riscă mult să piardă accesul în play-off. Urmează etapa a 18-a din sezonul regulat, în care Sepsi va avea de înfruntat luni, 4 decembrie, pe teren propriu o altă echipă aflată în situație disperată, Dinamo. Nu ar fi deloc o surpriză să îl vedem revenind la Sf. Gheorghe pe Liviu Ciobotariu, dar în postură de antrenor la Dinamo! Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, a decis să aducă un al doilea antrenor străin, în încercarea de a crea un șoc la echipă și de a reveni în lupta pentru primele șase locuri. Momentan, Sepsi este pe locul 10, la cinci puncte de locul 6, ocupat de Petrolul. Alesul celor din Sf. Gheorghe este Bernd Stock, un antrenor german, pe care fostul mare internațional român Marcel Răducanu îl știe foarte bine, pentru că au fost colegi de echipă la Borussia Dortmund. Stock are un CV deosebit, între 2015-2018 antrenând chiar naționala Ungariei. Marcel Răducanu a dezvăluit pentru GSP calitățile fostului său coleg, despre care spune că este convins ca va redresa echipa dacă va avea mână liberă.

E un antrenor ofensiv, deși, ca jucător, a fost fundaș de meserie. Iar din ce-mi amintesc, sistemul lui preferat este 4-3-3. Pe vremea noastră era unul la modă, îl practicam și la Borussia Dortmund. În mod normal, așa cum îl știu eu, o să facă față fără probleme. Îi va prinde bine lui Sepsi, pentru că vine și cu o altă mentalitate.

Depinde și ce jucători va avea Bernd la dispoziție. De asemenea, foarte important va fi să i se dea mână liberă. Dacă aș fi știut că merge în România îl sunam să-i povestesc cum stau treburile pe la noi, cu patronii care se bagă peste antrenori. Părerea mea e că i-ar fi greu într-o asemenea situație, dar sper să nu fie cazul la Sfântu GEra un puști când a venit la noi, de la VfL Bochum. La început nu prea juca, apoi, treptat, și-a făcut loc în echipă. Când fundaș dreapta, când stânga sau închizător, unde era nevoie.

Un băiat muncitor, nu prea avea el tehnică, dar dădea bine la poartă, din afara careului. Și mai avea o mare calitate. Era nemilos la marcaj, foarte greu de depășit. Nu se ducea după fentă, tatona.

În meciurile cu Bayern din acea vreme, îl avea mereu în grijă pe Karl-Heinz Rummenigge și-mi amintesc unul în care așa de bine l-a marcat că marea vedetă a Germaniei n-a mișcat.

Cei doi au mai fost colegi și la școala de antrenori de la Koln în 1994.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.