Serbia a bătut palma cu ginerele lui Trump

Jared Kushner

Serbia a semnat un acord cu Affinity Global Partners, companie fondată de ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, pentru „revitalizarea” unei clădiri istorice a armatei din centrul Belgradului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Guvernul Serbiei a ales ca partener în acest demers o companie americană de top, care va investi în revitalizarea fostului complex al Secretariatului Federal al Apărării Naţionale (FSND)”, a declarat miercuri ministrul construcţiilor, Goran Vesic, adăugând că terenul nu a fost donat, ci cedat pentru 99 de ani.

Subiectul este sensibil în Serbia, deoarece este vorba despre clădirea Statului Major General al armatei iugoslave, bombardată de mai multe ori în 1999 în timpul campaniei aeriene a NATO condusă de Statele Unite pentru a pune capăt războiului din Kosovo.

Sediul Statului Major General, din inima capitalei, Belgrad, nu a fost niciodată reconstruit. Distrusă de bombardamente, clădirea construită în 1965 a fost declarată în 2005 „bun cultural” protejat de către guvernul sârb. Se învecinează cu clădirile ministerelor Apărării şi Afacerilor Externe.

Conform comunicatului ministerului, va fi construit un memorial, finanţat de investitori, dar al cărui drept de proprietate va reveni Serbiei, la fel ca şi conţinutul acestuia.

Pe contul său de Instagram, Jared Kushner a publicat „primele imagini” ale proiectului în primăvară: două turnuri mari de sticlă înlocuiesc clădirile din cărămidă roşie distruse în 1999.

Conform unor informaţii din New York Times din martie, planul este de a instala un hotel de lux, 1.500 de unităţi rezidenţiale şi un muzeu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

9 Comentarii

 1. ha ha ha

  nu ma asteptam ca sirbii sa fie atit de praf… asta e un hot ordinar care profita de oameni…

 2. Serbia asta a devenit un fel de curba a muscalilor si a interlopilor cu nume rasunatoare. Mai cer si ca niste nesimtiti, intrarea in UE. Sarbii au ajuns sa produca scarba.
  Scoala-te Tito, sa vezi ce-a mai ramas din sarbi……[Rumburak]

 3. Păi parcă îi bombardată americanii. Parcă erau supărați pe ei. Le-a trecut bine de tot supărarea dacă îi bagă chiar lângă Ministerul Apărării. Și pe republicani ce i-o fi apucat de fac afaceri tocmai în Serbia? Va fi destul de greu să-i bagi pe sârbi la înaintare în negocierile cu rușii. Așa cum i-am cunoscut eu, erau oamenii mândri, dar cam iuți la mânie.

 4. Cum sa-i mai accepti pe americani, dupa ce te-au bombardat in 1999, ti-au facut tara praf? Este o incercare de reabilitare din partea USA?

 5. Ce minunata libertate de alegere, intre fiul lui Bideu, bagat pe nesimtite sef la Burisma ucraineana, si ginerele lui Trump, uns CEO de companie de constructii activand in centrul Belgradului.
  Ambele cazuri, in Europa de Est, care se pare ca atrage mafia americana cum atrage mustele un borcan de treaba mare.
  Macar intr-un singur lucru difera radical cei doi gerontocrati: in timp ce Bideu e pro-Israel, Trumo, dimpotriva, e pro-Israel…
  Iata deci o diversitate de opinii care reflecta pe deplin libertatea americana, exportata in tota lumea si reprezentata de o femeie cu tepi pe cap, despre care e interzis sa afirmi ca de fapt e zeita antica ISIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.