Serialul Suleyman Magnificul se va transmite din nou în România

Serialul-fenomen Suleyman Magnificul, difuzat acum mulţi ani de Kanal D și care s-a bucurat de un mare succes, se va vedea din nou la TV în România. Postul Happy Channel va transmite filmul. Suleyman Magnificul va putea fi vizionat în weekend.

Filmul va fi difuzat în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 20.00, informează televiziunea.

Începând din 29 ianuarie, trei producții turcești, printre care și Suleyman Magnificul, vor rula la postul respectiv.

Suleyman Magnificul (în turcă Muhteşem Yüzyıl,. „Secolul magnific”) este bazat pe viața sultanului otoman Soliman I.

Încălcând tradițiile otomane privind căsătoria, Soliman I s-a căsătorit cu o cadână din haremul său, pe nume Roxelana. În urma căsătoriei cu aceasta, sultanul câștigă mai multă notorietate.

În timpul domniei lui, a început totodată și epoca sultanatului femeilor, începând cu influența politică a Sultanei Hürrem (Roxelana). Datorită marilor realizări și cuceriri teritoriale, de asemenea și a construcțiilor ce au rămas în istorie ca aducere aminte de domnia sa, acesta s-a făcut cunoscut în toată lumea ca fiind cel mai popular sultan ce a domnit în Imperiul Otoman.

După 46 de ani de domnie, Soliman moare și fiul său, moștenitorul tronului, Selim al II-lea, preia conducerea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

23 de Comentarii

 1. Manele , turcisme , bolyvooduri si fierbinteli , Editat cultura suprema la romani , ura !

 2. După cum mai toți sultanii sînt pictați cu bărbi roșcate și majoritatea au avut neveste ne-otomane, se prea poate că Suleiman vine de la Solomon.

 3. Cultura Romaniei este varza sclavii nu stiu decit manelele ,seria le de filme turcesti,stir i le false de la televizor cu propaganda amerloca si sa dea cu capul in icoane pe la biserici

 4. Marco Silva
  Prefer de o mie de ori turcismul Suleiman decat capodopera americana Barbie

 5. După ce rafturile magazinelor neîntrerupt cu votca produsă în România Stalingrad și Stalinskaia se reia “Serialul-fenomen”
  Suleyman Magnificul. Cum seriale despre perioade din istoria României nu s-au făcut și nu se fac cei ce se uită la televiziunea cu canalele servite de “misteriosului miliardar maghiar” din România pot vedea că lui Suleyman îi plăceau roșcatele. Tot mai diversificat Cotidianul de la recomandări pentru asiatice fierbinți la cadâna din haremul Suleyman, pe nume Roxelana, adică Roxy cea plină de elan.

 6. Calin, ce-ar fi sa citesti istorii regasite?
  „Mărturiile literare antice îi aseamănă pe geto-daci, ba chiar şi pe traci, cu popoarele locuind în ţinuturile de miază-noapte ale Europei: sciţi, celţi, germani. Înalţi şi robuşti, bărbaţii daci aveau, în general, pielea de culoare deschisă, ochii albaştri şi părul blond-roşcat. ” si sa nu mai vii cu teorii rasuflate?

 7. Cand aud de Magnific ungurasii si cei incuscriti cu ei dau in balbaiala. Nu-l pot ierta pentru ca i-a cotonogit urat de tot la Mohaci. Pur si simplu i-a umilit. Dar marea umilinta istorica s-a produs mai tarziu cativa cand turcii i-au linistit de tot pe mongoli transformand regatul maghiar in pasalac turcesc pentru o perioada de 150 de ani!!!!!

 8. „Caracteristicile fizice ale turcilor includ adesea pielea de culoarea măslinii, părul șaten. Deși părul blond nu este la fel de comun printre turci, nu este imposibil de găsit. O persoană celebră cu păr blond și ochi albaștri a fost Ataturk, care a înființat Republica Turcă modernă. De asemenea, ei tind să aibă mai mult păr pe corp decât media. Mulți cetățeni turci provin din diferite medii etnice, așa că aceste trăsături nu se aplică universal. Cel mai bine este întotdeauna să cunoașteți indivizii personal, decât să vă bazați pe stereotipuri pentru a le înțelege mai bine.”

  (Stayinformed)

 9. „Filmul va fi difuzat în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 20.00, începând din 29 ianuarie”, 29 ianuarie fiind luni…

 10. Treaba cu roșcații ai scorni-o, e vorba doar de blonzi. Citat:
  Neamurile gotice erau şi sînt şi astăzi multe la număr şi deosebite unele de altele, dar, dintre toate, cele mai mari şi mai vrednice de luat în seamă sînt goţii, vandalii, vizigoţiişi gepizii. Altădată li se spunea sarmaţi şi melanhleni, iar unii îi numeau neamuri getice. Toţi aceştia se deosebesc între ei prin nume, după cum am mai spus, dar, încolo, sînt în toate la fel. Toţi sunt albi la trup şi cu părul blond, înalţi la statură, frumoşi la chip şi folosesc aceleaşi legi. Toţi sunt de credinţa lui Arius şi au o singură limbă, numită gotică. Eu cred că la obîrşie se trag cu toţii dintr-un singur neam, iar mai târziu s-au deosebit după numele şefilor care i-au condus pe fiecare. Acest neam locuia în vechime dincolo de fluviul Istru. (Procopius din Caesarea (500-565), Despre războaie)

 11. @@ gemebeplay: dacă ungurii s-au înțeles vreodată bine cu cineva,aceia au fost turcii-în timpul lungii funcționări ca pașalâc (sau „principat autonom”-Transilvania) nu s-a auzit de vreun protest cât de mic,răscoală,ceva-erau aliați și,de dragul lui Suleiman,au trecut în masă la calvinism,cult pe placul sultanului;erau aliați credincioși,ajutându-l pe sultan să ajungă cât mai aproape de visul său:”din pristolul de la Roma să dau calului ovăz”,pentru aceasta mobilizându-se să-i convertească cu armata la protestantism pe încăpățânații călugări de la Șumuleu,rămași cam ultimii catolici prin Transilvania…dar pe urmă,vâzând că nu prea e de bine să se lupte între ei,împutinându-și numărul(oricum,nu prea mare),au inventat „edictul de toleranță” de la Turda,hotărând astfel ce „credință” contează în primul rând:orice ar fi(calvini unitarieni,catolici,”ha rablo,ha tolvaj”etc),să nu se lupte între ei…

 12. terminati cu turcismele, au ajuns turcii sa ne vanda educatie?
  Voi sunteti urmasii lui Stefan si Vlad Tepes?
  O sa ajungeti pasalac!

 13. Asa, Calin, sunt doar doua categorii: oameni si neoameni si fiecare individ intra intr-o categorie atat prin educatia primita in familie cat si prin autoeducatie.

 14. Dupa turci, pe unguri i-au luat de crescut austriecii. Si cu astia s-au inteles bine pentru ca au stat din nou capre cuminti. Dar cand a fost Hungaria stat independent ca dupa ’45 i-au luat la ranga rusii cand i-au suparat in ’56? Acum Orbanel este pres in fata rusilor.

 15. Guv.Erdogan sponsor al lui de Suleyman, toarasi(si pretini)cu alde Orban.

 16. Si-au europenizat rasa prin incrucisare masiva cu europenii. Au rapit si cumparat tineri si tinere de pe unde au trecut.
  Nu va mai mirati ca sunt si turci blonzi.
  Serialul a fost foarte bun mai ales din punct de vedere istoric si mai putzin din punct de vedere artistic. Am putut si noi sa ne lamurim mai bine despre ceea ce se petrecea in sferele inalte ale vietilor sultanilor, fapt stiut destul de sumar din istorie.
  Mie mi-a placut……[Rumburak]

 17. Asa si este:
  -Suleyman provine de la Solomon
  -Yusuf provine de la Iosif
  -Musa provine de la Moise
  -Ibrahim provine de la Abraham/Avraam
  -Iskender provine de la Alexandru
  Nume biblice. De unde se vede ca evreii au avut o cultura apreciata, de la care pana si dusmanii lor au avut ce fura……[Rumburak]

 18. „Happy Channel este un canal de televiziune, care are sediul în București, România. Lansat pe 15 ianuarie 2006, face parte din grupul Intact, fost deținut de omul de afaceri și politician Dan Voiculescu.

  Canalul de televiziune este dedicat femeilor și familiilor acestora, fiind în concurență directă cu postul Acasă TV.” unde in πζδα ματι ai vazut “misteriosului miliardar maghiar”?

 19. Calin, 19:57, consulta-l pe dl google „istorii regasite infatisarea geto-dacilor.”

 20. se luptau cu turcii invadatori, pe viata si moarte!
  Acum ii ridica in slavi, danseaza manele, poarta salvari si Doamne fereste le-au luat si obiceiurile necrestine…
  Lipsa de educatie a nenorocit poporul!

 21. imperiul lui alexandru machedon, imperiul roman de rasarit, imperiul ottoman…sint imperii pe teritoriile tracilor…
  frigieni…sint traci…constantinopolul…si salonocul lui ataturk sint orase tracice

 22. Propaganda mahomedană otomană !!!
  Evitați !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.