Sezonul divorțurilor! Două despărțiri

CFR Cluj a confirmat, luni, într-un comunicat de presă rezilierea contractului cu antrenorul principal Dan Petrescu, aflat în funcţie din 22 martie 2019.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. – luni), clubul CFR 1907 Cluj şi Dan Petrescu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Dorim să îi mulţumim pentru toate performanţele realizate împreună în aceşti trei ani. Mulţumim, Dan Petrescu şi multă baftă mai departe în carieră”, anunță  site-ul campioanei României.

Despărţirea  vine la doar o zi după ce ardelenii au fost eliminați din Cupa României de CSM Poli Iaşi, scor 1-0, în şaisprezecimile competiţiei.

În campionatul Ligii I, CFR Cluj ocupă poziţia a treia în clasament, după 11 etape disputate, la 6 puncte în spatele liderului FCSB.

Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, cu trei titluri consecutive câştigate, 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020.

El a condus formaţia clujeană în două mandate, 10 iunie 2017 – 5 iunie 2018 şi 22 martie 2019 – 30 noiembrie 2020.

„Împreună cu clubul am decis rezilierea contractului pe cale amiabilă. Nu am fost demis și nu mi-am dat demisia. Cred că este mai bine pentru club, pentru jucători și pentru mine ca în acest moment fiecare să meargă pentru drumul lui. Sunt mândru și fericit de ce am făcut aici în acești trei ani. Plec cu capul sus de aici, într-o zi sper să mă întorc să antrenez. În viața de antrenorat încă sunt tânăr, în momentul ăsta îmi doresc o mini-vacanță. Sunt un antrenor liber, e clar că dacă apare o ofertă de nerefuzat mâine, la cum mă cunosc, e posibil să o accept”, a declarat la rândul său Dan Petrescu.

Divorț și la FC Viitorul

Și clubul FC Viitorul Constanţa a anunţat, luni, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, rezilierea de comun acord a contractului cu Ruben de la Barrera, tehnician spaniol instalat la gruparea patronată de Gheorghe Hagi în luna august a acestui an.

„FC Viitorul Constanţa anunţă că a întrerupt, începând de astăzi, de comun acord, raporturile contractuale cu staff-ul tehnic al formaţiei noastre condus de tehnicianul Ruben de la Barrera. Pe această cale, clubul nostru le mulţumeşte acestora pentru munca depusă în perioada august – noiembrie 2020 şi le doreşte succes în proiectele lor viitoare”, se arată pe site-ul citat.

Conducerea grupării constănţene menţionează că va anunţa în cel mai scurt timp componenţa noii conduceri tehnice care se va ocupa de pregătirea echipei în perioada următoare.

Decizia de reziliere a contractului cu antrenorul spaniolul vine la două zile după ce FC Viitorul a fost eliminată din Cupa României în urma înfrângerii suferite în faţa echipei FC Dinamo, cu scorul de 3-0, în şaisprezecimile de finală ale competiţiei. În campionat, FC Viitorul ocupă locul 7 al clasamentului, cu 16 puncte după 11 etape.

La 7 august, spaniolul Ruben de la Barrera Fernandez a fost instalat în funcţia de manager al echipei FC Viitorul, după ce Gheorghe Hagi şi-a anunţat retragerea din postul de antrenor principal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Dan Petrescu va antrena in Emirate pe bani grei!CFR Cluj va merge din rau in mai rau,nu mai sunt in Romania antrenori adevarati,adevaratii antreneaza afara!In Romania,in fotbal fac jocurile pariorii..

  2. @ Clauza are rolul, în Ardeal, de a lega „iobagul” de moșie, ? Remarcați totuși că clubul nu este moșia celor ce îl conduc , ci funcționează și după reguli și legi financiare, clauza fiind inclusă ca parte a unui contract, ?

  3. Bine, Hagi nu s-a uitat ce față are eroul pe care l-a pus în august antrenor sau ciudatul purta masca?

  4. @ Sunteți de părere că în spețe precum cele cu clauze care nu se încasează s-ar putea discuta de „deprecieri” ale „valorilor” care sunt înscrise în contracte, ?

  5. De CFR, o echipa de mercenari si simbolul in fotbal al mafiei politice de la Cluj, nici ca-mi pare rau ! …

  6. Cei de la CFR Cluj sunt „subtiri” la minte , cum sa-i reziliezi contractul lui DAN PETRESCU , antrenor ce a facut performante acolo de neimaginat , a facut aceste performante cu jucatori anonimi pe care i-a pus in valoare !!!!!
    Aceasta echipa de fotbal acum va ajunge ca si cealalta din Cluj sa lustruiasca bancile in liga II si III de fotbal !!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.