Sf. Maria Magdalena, cinstită la Mănăstirea Pantocrator

În Duminica a treia după Paști, a Sfintelor Femei Mironosițe, a devenit o tradiție ca la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman să se adune mulțime de credincioși pentru a o cinsti pe Sfânta Maria Magdalena.

Este al unsprezecelea an de când Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești Vlașca organizează acest pelerinaj la care se adună zeci de mii de pelerini veniți din toate zonele țării pentru a o cinsti pe „Prima Martoră Învierii”. Cu acest prilej, vor fi aduse spre închinare mâna Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul ce se păstrează la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Muntele Athos și Moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii de la Mănăstirea Pangia Dovra – Veria, Grecia. Scoaterea acestor Sfinte Odoare este un fapt extrem de rar, deoarece mâna Sfântului Ioan Rusul nu a mai părăsit Athosul din anul 1810 când a fost dăruită Mănăstirii Sfântul Pantelimon.

Momentul duhovnicesc de la Mănăstirea Pantocrator are loc în perioada 17 mai – 21 mai 2024.

Ziua principală a acestui eveniment fiind ziua de Duminică, 19 mai 2024, când Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârșită de un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.