Sfat de la medicul Vlad Ciurea: „Eu beau…”

Câtă apă trebuie să consumăm? Dar, mai ales, ce tip de apă? Sunt întrebări la care prof. dr. Vlad Ciurea a oferit un răspuns,

„La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat cunoscutul medic în emisiunea iThink de la Antena 3.

„Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative.

Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a precizat Ciurea în podcastul lui Măruță.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

10 Comentarii

 1. sa beti minim 2 litri si sa aveti plosca la voi in permanenta ca va transformati in ‘tisnitoare’

 2. 70% dintre oaemni, dupa 40 de ani NU mai au suficient acid gastric in stomac, din cauza disfunctionalitatii PANCREASULUI (care defecteaza treptat intregul organism, ajungandu-se la cazuri tacute de cancer). prin urmare mancarea si asa nesanatoasa, daca este igurgitata repede, cu stres si in cantitate mare, nu se poate digera. neffind suficient acid in stomac, valva stomacala (dintre stomac si esofac – sfincter) NU se mai inchide, pentru ca calculatorul nostru organic nu simte ACIDUL. urmarea este arsura care urca pe esofag, pana in piept, cu dureri si senzatie de arsura, uneori cu tuse. din nefericire acesti „medici” nu le spun oamenilor ca exista tratament cu PEPSINA, sau piper negru, pentru a mari cantitatea de acid, pentru a nu mai avea senzatiile de arsura. cand valva stomacului se inchide, pentru ca ai prea mult acid, de pilda, senzatia de arsura si durere ramane la nivelul stomacului. toti „medicii” recomanda „apa” s medicatie la greu antiacid. medicamentele antiacid distrug pancreasul si mai cititi prospectele: distrug globulele albe! cele mai mute dintre ele. daca simtiti arsuri de orice fel, rupeti bucati de varza alba (preferabil de la tarani) si mestecati bine, pana inghititi. varza contine seleniu si vitamina PP. vindeca ulcerul si echilibreaza ph-ul organsmului (e-chi-li-breaza!). sanatate!

 3. medicul Vlad Ciurea: „Eu beau apa si ma fac CIUR’vorba ardeleanului’apa beau numai boii’
  la Multi Ani Romania

 4. Judecand dupa TONUL Bascalios Chinuit, de dupa Bloc al Comments, Commentacks sunt deja in Paradigmele Alzkeimer, Parkinson si Altele, destule ! …

 5. Prostii cat Turnul Eiffel .
  Tata tocmai a implinit 97 de ani si nu bea zilnic probabil nici 500 ml de apa .
  Deocamdata e sanatos ,activ,nu-l doare nimic , doar se deplaseaza incet ,il lasa picioarele .

 6. Daca vreti sa aflati daca e sau nu bascalie, cititi review uri negative Google maps ale spital sanador, unde Ciurea e director stiintific, sa aflati cati bani da El pe viata pacientilor.Sunt si review uri ale pacientilor lui.

 7. domnule doctor care aveti nevoie de apa alcalina ca sa traiti, adica artificiala. Matusa mea a ajuns la 95,5 de ani band apa de la robint in Bucuresti cu mintea clara fara boli grave, oare cate „carje” veti folosi ca sa ajungeti la 90 de ani daca nu va v-a chema mai repede. Mai rau dupa Dvs e ca beau apa minerala de peste 34 de ani de cand apa de la robinet mi se pare nesigura si doar la mancare/ceai folosesc de la robine. Oare ma va distruge apa sau voi beneficia de mostenirea primita 90-95 de ani?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.