
Apicultorul Marius Tecșan a vorbit la podcastul Altceva cu Adrian Artene despre miere, acest aliment asemuit în nutriție cu aurul. Multe au fost dățile în care s-a povestit despre proprietățile absolut fabuloase pe care le are mierea, însă, de destule ori, s-au făcut menționări despre faptul că există situații în care aceasta poate deveni toxică, iar adăugarea ei într-un aliment fierbinte pare să fie situația care o compromite în acest fel.
„Devine toxică mierea atunci când o adăugăm într-un aliment fierbinte?”, l-a întrebat Adrian Artene pe Marius Tecșan, iar răspunsul specialistului, apicultor cu acte în regulă, vine să demonteze tot ce s-a spus până acum și să explice, de fapt, care ar fi adevărul.
Apicultorul Marius Tecșan a explicat că mierea nu devine toxică, însă își va pierde toate proprietățile, dacă o adăugăm în lichid fierbinte. „Omul-albină” ne recomandă să adăugăm acest produs apicol în băutură, în momentul în care se poate ține mâna timp de 5 secunde pe cană.
„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Și nu vrem să avem un îndulcitor, vrem să ne bucurăm de miere, cu toate proprietățile ei. Eu le recomand oamenilor, în momentul în care putem ține 5 secunde mâna pe cană, atunci este potrivit să punem mierea”, a explicat Marius Tecșan.
De ce isi pierde mierea din proprietati daca e adaugata intr-un lichid fierbinte? Pentru ca sunt distruse „enzimele”, adica ce adauga albina din corpul ei cand o prelucreaza, cand transforma nectarul cules din flori in miere.
Mierea chinezeasca costa 8 lei kg, in portul Constanta, care e mai mult chinezo-rusesc, avand in vedere securistii care stapanesc acolo!
Ce proprietăți îşi pierde şi de ce? Dacă spui ceva, argumentează.
Nu zic că nu o fi aşa, poate este, dar toți s-au obişnuit să facă doar afirmații după care orice aiureală e rostogolită şi luată de bună.
ne iau mierea cu 12 lei, o adapa cu siropuri chinezesti si o vand la 30 lei.
II verifica cineva? Cata miere din magazine este falsificata, ministrule al agriculturii, stii?