Îndemnul companiilor de utilități: Învățați să consumați mai eficient

În urma valului prelungit de caniculă, sistemul energetic se confruntă cu suprasolicitare, ducând la apariția penei de curent și la creșterea facturilor la energie. Daniela Daraban, președintele Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), prezentă la comandamentul de energie condus de premierul Marcel Ciolacu, a vorbit despre importanța investițiilor și educației consumatorilor în acest moment:
„Consider că sistemul energetic chiar este rezilient, date fiind situațiile meteo și ce se întâmplă pe piață și pe teren. Sistemul energetic cred că a demonstrat că are un grad de reziliență crescut, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne gândim că trebuie să întărim reziliența sistemului, iar investițiile pe toate segmentele sistemului sunt cruciale.”
De asemenea, se pune accentul și pe educația consumului de energie:
„Fiecare român ar trebui să învețe să consume eficient. Nu vorbim despre eficiență energetică prin raționalizare sau modificarea standardului de calitate a vieții, ci despre un consum eficient. Dacă aerul condiționat este pornit, primul pas ar trebui să fie să nu deschidem geamul. Este o chestiune culturală de bază. În multe instituții publice se întâmplă acest lucru.”
Întrebată dacă există riscul unor pene majore de curent în România în timpul valurilor caniculare din această vară, președintele ACUE a menționat:
„Canicula aduce această problemă, iar din estimările noastre vor mai urma săptămâni cu temperaturi foarte ridicate. Cred că acesta este motivul pentru care suntem implicați în discuții frecvente pentru a monitoriza situația. Da, există acest risc, iar oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre cineva anume. Este o situație pe care o moștenim.”

 

 

 

 

Recomanda
Cosmin Pam Matei 5227 Articole
Author

12 Comentarii

  1. utilitatile trebuie nationalizate imediat! sint de interes strategic si nu pot fi lasate la indemina unora interesati doar de profit!

  2. Rezilienta este o caracteristica a materialelor metalice. Sistemul energetic nu poate fi „rezilient”.

  3. doar va spune megaimage sa evitati risipa de hrana….
    mu-ha/ha,
    urmeaza dealerii de droguri!!!!!!!!!!!!!

  4. Ha, ha! Da’ ilectrovoltaicile nghinghic-nghinghic? Sau cân’ bati soarili aieștia nu produc? Az’ iarnă to’ cu iele ne fredonaț’ că să punem ș’ la borcan că nu mai aveț ce face cu enerjiia “verde” prosă piste plan și musai s-o daț’ ‘jaba…

  5. Put de la distanță a prostie și minciuni acești căpoși! Sper că nu ați uitat când se plângeau că a scăzut consumul! Daca a scăzut consumul, de ce au sărit preturile în aer în Romania? In plus, de ce nu își respectă contractul semnat cu consumatorii, contract strict pe furnizare? De ce agata cetățenii la plata investițiilor lor, atâta timp cât obiectul muncii consumatorului cetățean e contractul de furnizare contra plata consum? Cetățeanul consumator, nu lucrează în firma, nuce in comitetul sau consiliul de administrare sa poată fi agățat privind obiectul muncii firmei! Înșelătorii și escrocherii aprobate politic cu dedicație prin lege?! Marii capi consuma și scârbele din politica care sunt scutiți de plata utilităților la fel și impozit pe uriașe averi că sunt cetățeni de onoare fara demnitate și fără onoare!

  6. daraban asta,este nevasta escrocului daraban de la camera de comert..?? ca’ daca da, s-au gasit escrocii unul pe altul ..!

  7. Sfatul clienților care plătesc utilități, în plină caniculă: Învățați să munciți mai eficient, noi plătim, ne doare la banană. Când o să dați utilități gratis atunci să vă permiteți să dați sfaturi, până atunci la muncă trântorilor !!!

  8. Așa javrelor noi strângem cureaua, mai punem o plapuma pe noi să dăm de pomană la haholi și sholdoveni pe moca. As ne trebuie chiar mai rău, suntem la fel de legume că și pe timpul geniului Carpaților când făceau ce vroiau cu noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.