Sfaturi de la nutriționiști pentru a scăpa de pofta de dulciuri

Zahărul  provoacă una dintre cele mai puternice dependențe,  efectele fiind  similare cu cele ale substanțelor narcotice asupra creierului. Consumul lor stimulează eliberarea de endorfine, cunoscut sub numele de „hormonul fericirii”, ceea ce ne face să cădem ușor în capcana consumului excesiv de zahăr.

Nutriționistul Boticaria García oferă câteva sfaturi esențiale pentru a gestiona mai eficient  această dependență.

Una dintre principalele noastre greșeli atunci când vine vorba de eliminarea sau reducerea zahărului din viața noastră este să-l consumăm la micul dejun.

”Când luăm o mușcătură din produsele noastre de patiserie preferate și zahărul intră în sângele nostru, acesta atinge vârful ca un roller coaster. În momentul în care același vârf coboară, corpul nostru caută echilibrul și intrăm într-o buclă infinită în care căutăm constant zahărul care să reechilibreze corpul„, spune nutriționistul, care recomandă, prin urmare, evitarea zahărului la prima oră a dimineții, pentru a nu cădea în acea buclă pe tot parcursul zilei.

Acel mic dejun pe care ni l-au vândut de ani de zile ca fiind sănătos, lapte cu cacao, produse de patiserie, cereale și suc, nu numai că ne face să depășim cantitatea zilnică recomandată de zahăr chiar înainte de a ieși din casă, ci și ne va face să căutăm să consumăm zahăr pe tot parcursul zilei. Alternativ, ceea ce ar trebui să facem este să creștem consumul de fibre. Cerealele integrale, legumele, nucile. Acestea ne pot oferi acel efect sățios și vor ingreuna absorbția zahărului în corp, făcând ca vârful de glucoză să fie mai lent, scrie elespanol.

Nutriționista ne oferă și alte variante sănătoase de a ne controla aportul de zahăr

Trebuie să găsirea acea senzație pe care o produce substanța, însă în alte lucruri.

Nutriționistul ne explică faptul că această dopamină este generată și prin realizarea altor lucruri preferate: cum ar fi să cântați la instrumentul preferat, să vorbiți cu un prieten căruia nu i-ați mai scris de ceva vreme, să ascultați melodia preferată, să facem exerciții fizice, sau pur și simplu să trageți un pui de somn.

 

Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Ha, ha! Miha’ Bilic nu mai are voie să-ș’ zâcă “nutriționist”. Da’ Boticaria aiasta, are?…

  2. Nu zaharul provoaca dependenta, ci mizeriile pe care le folosesc la fabricarea „dulciurilor”. Cititi descrierea ingredientelor si va asigur ca nu veti mai consuma vreodata. Dulciurile facute in casa cu zahar sunt foarte bune. Nu consumati orez, paste si cartofi decat la cel putin 12 ore dupa ce le-ati gatit. Adaugati in mancare, dar si in dulciuri, mirodenii care ajuta metabolismul si detoxifica organismul: cuisoare, coriandru (regleaza glanda tiroida, atat hiper at si hipo), dafin, piper negru, ardei iute rosu (capsaicina). Peste dulciuri adaugati turmeric, ghimbir (macinate), pentru a reduce efectele negative ale preparatelor.

  3. Ultimul sfat. Nu va mai hrăniți cu minciunile UE și ale partenerului strategic,dacă vreți sa fiți sănătoși și adevărați romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.