Sfaturi pentru cei care nu-și pot plăti ratele

Românii care nu își pot plăti ratele vor primi, gratuit, sfaturi de la Protecția Consumatorilor. Cei cu probleme financiare sunt sfătuiți să se adreseze comisariatelor locale pentru a găsi soluții.

Potrivit ANPC, insolvența este acea situație în care o persoană nu mai dispune de banii necesari pentru a-și achita datoriile – rate bancare, impozite, restanțe la asociațiile de proprietari și înregistrează întârzieri de plată mai mari de 90 de zile.

„Angajații Direcției de Insolvență din cadrul ANPC oferă consultanță gratuită persoanelor care îndeplinesc această condiție de bază și îi consiliază cu privire la procedura cea mai potrivită, în conformitate cu situația în care se regăsesc aceștia”, arată ANPC.

Astfel, cetățenii au la dispoziție mai multe proceduri, printre care procedura pe baza planului de rambursare, prin lichidare de active sau procedura simplificată de insolvență.

Reprezentanții Protecției Consumatorilor susțin că fiecare dintre aceste tipuri de insolvență este în avantajul debitorilor deoarece, pe parcursul derulării acestora, există o protecție față de creditori.

Sunt suspendate executările silite asupra bunurilor și veniturilor, este suspendată curgerea dobânzilor sau a penalităților, este asigurat un nivel de trai rezonabil conform legislației în vigoare – coșul minim de cumpărături.

„ANPC îndeamnă cetățenii care se confruntă cu astfel de dificultăți financiare să se adreseze comisariatelor teritoriale de pe raza județului de domiciliu pentru identificarea unei soluții a situației”, au mai spus reprezentanții ANPC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

 1. Nu aveți bani de rate ? Va înscrietii in PNL si lipiți afișe se asigura transport si bon de masă ….vesta galbenă GRATUITĂ si daca ii convingi ca familia ta votează PNL poti să primești un post permanent de muncă ..traisca PNL

 2. Iata o lista cu best-seller-uri pentru sclavii bancilor, care au crezut ca tot ce zboara se mananca si datoriile nu se platesc niciodata:
  nr 1: ‘Cum sa facem un camping din nuiele’, de Viorel Boschetariu.
  nr 2: ‘Secretele cersitului’, de Ionel Calicu.
  nr 3: ‘Cum sa ne incalzim iarna sub pod’, de Aristotel Chibrit

  Le gasiti la libraria ‘ Zori Luminosi’ din str. Falimentului nr 20.

 3. ‘Prajiturile din gunoi- gustul fericirii’, de Sarah Ilie
  ‘Astronomia sub cerul liber’, de Stela Polaru
  ‘Fragezirea porumbeilor pentru pilaf’, de George Tigae
  ‘Haine vechi cumparam’, de Taica Lazar
  ‘Am fost candva proprietar’, de Temistocle Saracu

  Si cine mai are idei…

 4. Nu cred ca este corect sa facem discriminare intre debitori si creditori.De multe ori debitorii rai platnici apeleaza la cei care zic ca ii pot salva sa nu mai plateasca ratele.Si asa debitorul mai cheltuie niste bani crezand ca nu va mai plati.Cea mai buna solutie este comunicarea cu creditorul si gasirea de solutii benefice ambelor parti.Atunci cand o persoana apeleaza la un imprumut nu vine nici cu avocatul, politistul sau de la alte institutii,ci negociaza direct cu creditorul.Cand primeste banii e numai bucurie si bun simt dar la plata ratelor apeleaza la diverse institutii, cerand amanarea platilor sau neplata datoriei.

 5. Ce sfaturi,bai? In Rominia norr-maa-laaa iti trebuie doar carnetul de membru de partid pnl.Tot ce trebuie e sa bati niste apropouri ,la mistio,ca esti neam cu un boss cunoscut al locului si imediat,,dispar,,ratele din pix.Platesc fraierii.Ehe,daca mai scoti si o sapca semnata ,,Klaus Werner Iohahanis,,toti soarecii pnl-isti din spatele birourilor te imbie la cafele si ciucalate.N-ai carnet de membru de partid pnl?Atunci primesti sfaturi si..joooos psd,joooos ciuma rosie.Hotii,Talharii,Banditii…Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Ori esti precaut ori esti prost.Ghinion.

 6. Vremurile s-au schimbat… Ma uit lihnit la un pliant de Kaufland si constat ca nu mai are hartia ca de ziar – Ultimul sul de igienica gri-smirghel s-a terminat saptamana trecuta…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.