Și-a dat demisia din cauza oamenilor lui Kovesi

Și-a dat demisia din cauza oamenilor lui Kovesi. Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, și-a depus demisia, marți, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, la începutul săptămânii trecute. Dumbravă a recunoscut că a comis o fraudă fonduri europene în valoare de 34.500 de euro.

„Demisia domnului viceprimar a fost depusă astăzi (marți, 1 august – n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercurea trecută, de Parchetul European, „această fraudă cu subvenţii a avut loc în legătură cu patru proiecte, între martie şi octombrie 2019, când inculpatul (al cărui nume nu este specificat în comunicat – n.r.) se afla în funcţia sa anterioară de director şi reprezentant al Centrului de Formare a Profesorilor din Sibiu”.

În această perioadă, potrivit EPPO, inculpatul a folosit şi a prezentat mai multe documente şi declaraţii false şi inexacte organismului intermediar pentru Programul Operaţional „Resurse Umane” al UE, administrat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România, pentru a primi o finanţare totală de 700.000 de euro (3.352.307 lei).

„Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanţare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34.500 de euro (164.373 lei)”, se arată în comunicatul EPPO.

În prezenţa avocatului său, EPPO arată că inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost acuzat, „a acceptat cadrul juridic pentru care a fost iniţiată procedura penală şi a fost de acord cu sancţiunile impuse”. Acestea includ o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, va presta muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 90 de zile..

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu și este membru PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

 1. Pt. ce o pedeapsa cu suspendare si nu una cu executare cum ar fi fost corect ? Pai tot sa furi in Romania daca esti lasat in libertate si cu banii furati in buzunare.Va mai aduceti aminte de batrinica aia care a fost condamnata cu executare ?

 2. „Alexandru Dumbravă, a fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu și este membru PNL”

  Nu se poate, astia fura case, doar, cate doua.

 3. Deci la Sibiu …membru pnl…se fura fara…numar !

  • Oltenii depistată o eroare , PNListi nu fură la guvernare , sunt la guvernare.

 4. Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, membru PNL român fii d nu-l pate suna la Bruxelles pe președintele Iohannis plecat acolo cu problemele țării precum primărița Astrid Cora Fodor când a fost declarată incompatibilă și demisă prin ordin al Prefectului. Atunci domnul președinte Iohannis ne considerând intervenția flagrant trafic de influență și a trimis mesajul “la Sibiu sunt judecători cu experiență” și imediat a fost repusă în scaunul de primar. Intransigenta procuroare Kövesi nu s-a sesizat. Dar dacă în România te numești Alexandru Dumbravă și ești cumva și creștin ortodox ești vinovat și defavorizat “fără a prinde chiar de veste”.

 5. Unii muncesc ani de zile sa stranga acesti bani, de multe ori in conditii grele, ore lungi, oboseala si umilinta de multe ori. Altii trag o teapa si ii castiga imediat.
  „2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare” cata bataie de joc!
  Justitie de kko in romania!
  Bai oameni: cat e salariul mimin? 3000 lei/luna. Cat e frauda? 164.373 lei.
  Cat inseamna ? 54 de luni. Bun: 4 ani in inchisoare. PA!
  Asa trebuie legea si justitia in romania!.
  Doar fraierii muncesc cinstit in romania?!

 6. ce masoara kevesi in poza asta, elocinta lui soros? al batrin sau aluia tinar?

 7. Frauda, documente si declaratii false… Ce mai vreti?
  Ar fi trebuit sa scrieti: ,,DATORITA oamenilor lui Kovesi”, ca e de bine…….[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.