Și-a făcut singură cel mai frumos cadou!

Borussia Dortmund și-a făcut cel mai frumos cadou.
Borussia Dortmund a câștigat miercuri seară prima manșă a semifinalei cu PSG din semifinala Champions League. Sigur, a câștigat momentan o bătălie, nu și războiul. Învingătorukl cel mare se va ști marțea viitoare, pe Parc des Princes.

Însă succesul galben-negrilor are o însemnătate imensă. Pentru că a oferit exact punctele de care fotbalul german avea nevoie la coeficientul acestui sezon ca să termine pe primul loc! Iar primele două campionate în ordinea coeficienților vor avea cinci reprezentante în vitoarea ediție, cea cu haine noi, a grupelor Champions League. Și, mult mai mult de atât, acest 1-0 cu PSG a făcut ca echipa din Dortmund să își ofere singură imensul cadou al calificării în grupele Champions League. Pentru că Borussia ocupă în Bundesliga, după 31 de etape, trei până la final, exact locul 5. Pe care dacă ar fi pierdut nu ar mai fi avut importanță, pentru că Anglia ar fi luat locul Germaniei iar echipa din Dortmund ar fi mers în Europa League. Așa, alături de Italia, locul 2, Germania va ataca grupele Champions League cu cinci echipe.
Borussia Dortmund poate da lecții de management pentru multe cluburi de top, inclusiv pentru celelalte trei seminfinaliste. A cumpărat mereu tineri jucători cu sume între 20-30 milioane euro și i-a vândut apoi cu sume variind de la 60 de milioane, norvegianul Erling Haaland la Manchester City și 120 de milioane, Jude Bellingham la Real Madrid, fiind singurul club dintre cele patru care este clar pe plus, 130 de milioane euro, față de PSG, 1,2 miliarde pe minus, Bayern Munchen, 340 milioane minus și Real Madrid 420 de milioane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.