Și-a izbit vehiculul de gardul Casei Albe. Ce s-a întâmplat după?

Autorităţile au arestat luni o persoană în apropiere de Casa Albă, după ce acest suspect şi-a izbit vehiculul de gardul clădirii, a anunţat Serviciul Secret, care protejează personalităţi de rang înalt ale statului american, transmite AFP.

„Cu puţin înainte de ora 18:00 (23:00 GMT), un vehicul a intrat în coliziune cu o poartă exterioară a complexului Casei Albe”, a declarat pe X (fostul Twitter) purtătorul de cuvânt al serviciului, Anthony Guglielmi.

„Şoferul a fost reţinut şi investigăm cauza şi modul în care s-a produs coliziunea”, a adăugat el.

Preşedintele Joe Biden se afla în deplasare în momentul producerii incidentului, iar serviciile de securitate nu au precizat dacă a fost un simplu accident sau un posibil atac ţintit asupra clădirii, situată în centrul capitalei Washington.

Poliţia din Washington a mutat vehiculul, dar „şoferul rămâne în arest şi ancheta noastră continuă”, a spus Guglielmi.

Casa Albă a fost scena unei serii de intruziuni importante în ultimii ani, provocând suficientă îngrijorare pentru a se ridica o barieră metalică mai înaltă şi mai durabilă în jurul sediului preşedinţiei americane în 2020.

În 2017, un bărbat s-a căţărat pe gardul complexului şi a cutreierat terenul mai bine de 16 minute înainte de a fi arestat, în timp ce preşedintele de atunci Donald Trump se afla în interior.

În 2014, când Barack Obama era preşedinte, un veteran al armatei americane a urcat pe gardul Casei Albe şi a traversat gazonul înainte de a intra în clădire, cu un cuţit în buzunar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

 1. un imigrant de origine indiana, Sai Varshith Kandula,de 19 ani cu o camionete inchiriata s-a izbit de una dintre multiplele bariere exterioare ale Casei Albe

 2. Speriat de incident, Joe ‘Pampers’ Biden va opri toate operatiunile militare americane in lume.
  Si mai ales ii va chema la ordine pe bancherii de la FED…
  Ca doar el conduce, odata intra in ei, sa te tii!

 3. Poate a fost un TEST !?
  vezi OKLAHOMA !
  Americanii ei insisi pot umle o camioneta cu EXLOZIBIL si … buuuuuuuuuuuuuuum !

  O spun pentru ca s-aq mai intamplat …cu americani GET-BEGET -> Timothy McVeigh -> crestin 🙂 fost la WACO-TEXAS pentru documentarea pozitiei ANTI-CRESTINE a guvernului LGBTQ- yankeu tikiat ! PUP !

  SHALOM !

  [PS: USA va fi distrusa din interior precum toate imperiile prea-lacome … vezi COMUNA din Paris, RUSSIA TARISTA, MAREA BRITANIE dupa ww1, URSS … , USA azi ! E simplu ! DISTRUGEREA unui HEGEMONtrebuie sa vina din INTERIOR! 🙂 ]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.