Și-a pierdut mandatul din cauza concediului medical

Și-a pierdut mandatul din cauza concediului medical. I se întâmplă primarului comunei brăilene Roşiori, Neculai Soceanu, care a fost în concediu medical mai mult decât permite legea.

Secretarul comunei Roşiori a înaintat către Prefectura Brăila un raport în care se precizează că primarul Neculai Soceanu a fost în concediu medical o perioadă mai lungă de timp decât permite Codul Administrativ. În baza acestei adrese, prefectul de Brăila, Iulian Timofei, a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului comunei Roşiori.

Potrivit Articolului 160, alineat 1, litera g din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, „Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri: (…) g) imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfăşurarea activităţii în bune condiţii timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic”.

Funcţia de primar al comunei Roşiori a fost preluată de viceprimarul Iulian Muşat.

Neculai Soceanu este membru al Partidului Social Democrat şi se afla la cel de-al cincilea mandat de primar în comuna Roşiori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Bai slana curgatoare militar si ursarul de buzau, uite ba nemernicilor cine ia concedii medicale peste lege si voi urlati la cetatenii care sunt bolnavi real! Alinuta de la justitie, mai are si ea concediu medical cateva luni cum a avut cu vreo 2-3 ani in urma, dar venea si la serviciu? Sikkktir panarame ordinare!

  2. Dacă activa Alinuța venea la servici când avea concediu medical înseamnă că ori nu făcea nimic, ori medicul care i l-a dat trebuia sancționat.

  3. are ceva grav? Ati sarit ca a luat concedii medicale. Ceea ce nu intelegeti este ca dupa ani de zile peste 20 de ani la Primarie nu ar fi avut alta sursa de venit si implicit pt a se trata decat salariul de primar. Din ce va trai in urmatoarea perioada? Din ce bani isi va trata afectiunea? Usor sa judecati si sa dati verdicte domnilor parere… si Câțuvencu. L Orban a fost somer, ingajat de mila de avocatul sotul deputatatei Traila…el inginer fara experinta bun de consultant juridic…Intr-un fel si politicienii au riscul lor, daca nu-s avocati sau profesori ca Iohannis nu-si mai gasesc un loc de munca daca nu-s realesi…trebuie sa ai pile mari ca Saftoiu liberalii lui Basescu…

    • Poate are cinea curiozitatea sa faca un contril la STB , sa vada acolo concedii medicala.Cunosc personal soferi angajati acolo care nu se duc mai mult de 6 luni la munca pe an!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.