Și Gaza, și Iran. Netanyahu dublează miza

Guvernul iranian a avertizat că ambasadele israeliene nu mai sunt sigure. ”Ambasadele regimului sionist nu mai sunt sigure”, a declarat, duminică, un consilier al ayatollahului Ali Khamenei. Presa iraniană a însoțit declarația cu imaginile a nouă tipuri de rachete care pot lovi teritoriul israelian. Amenințarea de la Teheran vine la câteva zile după un atac cu dronă al Israelului, pe 1 aprilie, asupra consulatului iranian din Damasc atac soldat cu moartea generalului Iranian Reza Zahedu, comandantul unității Forței Quds a Gardienilor Revoluției Islamice responsabilă cu operațiunile în Liban, Iordania, Siria și Teritoriile Palestiniene.

Este cea mai gravă pierdere pentru Iran, după asasinarea generaului Qasim Soleimani de către CIA, într-un atac cu dronă pe aeroportul din Bagdad, în ianuarie 2020. De această dată atacul israelian cu un avion F-35 s-a produs asupra sediului unei misiuni diplomatice. Iranul, Rusia, China au acuzat că Israelul a încălcat astfel Convențiile de la Viena care protejează misiunile diplomatice. Israelul a reacționat sugerând că respectiva clădire putea fi considerată mai degrabă o casă conspirativă a unor grupări teroriste decât sediul unei misiuni diplomatice.

Amenințarea venită de la Teheran a fost precedată de avertismente CIA cum că Iranul plănuiește un atac cu o „ploaie” de drone asupra Israelului, pentru a răzbuna eliminarea lui Zahedi. Analizele publicate până acum sugerează că, dintre ambasadele israeliene din regiune, Teheranul ar viza în primul rând misiunea diplomatică din Iordania. ”Fiți siguri că răspunsul Iranului pentru lovitura asupra ambasadei sale la Damasc este inevitabil”, a spus liderul Hezbollahului din Liban, Hassan Nasrallah.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a reacționat spunând că țara sa este pregătită să răspundă oricărui atac iranian. Israelul ”și-a încheiat pregătirile pentru un răspuns împotriva oricărui scenariu care ar putea fi dezvoltat de Iran”, a spus Gallant. Ambasadele și consulatele Israelului din întreaga lume sunt în stare de alertă. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că, în cazul în care Israelul va fi atacat de pe teritoriul Iranului, răspunsul va fi ”și mai puternic”. ”Suntem pregătiți pentru o ripostă a Iranului; avem sisteme defensive bune și știm cum să reacționăm puternic împotriva Iranului, atât in proximitate, cât și la mare distanță. Operăm în cooperare cu SUA și partenerii strategici din regiune”, a spus șeful Statului Major al Armatei Israeliene, Herzi Halevi.

Riscurile unei riposte a Iranului asupra Israelului pentru acest atac asupra unei misiuni diplomatice sunt atât de grave, încât Statele Unite încearcă să negocieze cu Teheranul eliminarea acestui scenariu. Cotidianul kuweitian Al-Jarida citează o sursă din diplomația iraniană care arată că Washingtonul a oferit Iranului oportunitatea unor negocieri directe cu Israelul pentru a dezescalada situația. Folosind canalele de comunicare puse la dispoziție de Elveția, Statele Unite ar fi garantat că vor convinge Israelul să înceteze operațiunile militare în Siria și Liban, cu condiția ca Iranul să nu lovească statul evreu. O sursă din Beirut ciată de publicația kuweitiană spune însă că premierul Benjamin Netanyahu a respins propunerea americană, iar ayatollahul Khamenei vine cu o condiție suplimentară aproape imposibil de garantat de către SUA – oprirea focului in Gaza.

În acest moment, regimul de la Teheran are dificila sarcină de a găsi un răspuns la agresiunea israeliană, o acțiune care să fie atât simbolică cat si substanțială și rațională, pentru a nu risca un război major în Orientul Mijlociu. Asigurările venite de la Washington cum că SUA nu au nicio legătură cu atacul de la Damasc nu pot fi considerate o bază pentru viitoarele decizii, câtă vreme SUA au asigurat Rusia că nu sunt implicate în loviturile ucrainene în profunzimea teritoriului rus, însă aceste lovituri nu pot fi efectuate fără ajutorul sateliților. Opiniile comentatorilor americani cum că administrația Biden nu se va implica într-un mare război in Orientul Mijlociu, câtă vreme publicul american este împotrivă, sunt și ele inconsistente; asta ar însemna că președinții americani ascultă întotdeauna opinia publică internă, ceea ce nu s-a întâmplat cel puțin în cazul intrării în cel de Al Doilea Război Mondial și în cazul Războiului din Vietnam.

Cea mai vehiculată țintă potențială pentru riposta iraniană este Iordania, acolo unde a fost lovită deja o bază militară americană în acest an, în apropierea graniței cu Irakul, atac soldat cu moartea a trei militari americani.

Fostul diplomat indian M.S. Bhadrakumar scrie că circulă tot mai mult ideea că premierul israelian Netanyahu a conceput un plan pentru atragerea Statelor Unite in situația conflictuală din Orientul Mijlociu, mizând nu numai pe influența lobby-ului israelian din Statele Unite, ci și pe dorința neoconservatorilor influenți din administrația Biden de a produce o schimbare de regim la Teheran. Prin urmare, marea dilemă la Teheran nu ține de riposta împotriva Israelului, ci de cât de dispusă este administrația Biden să se implice, într-un an electoral în SUA, într-un război provocat de Israel.

 

Războiul declarațiilor din acest moment face parte din zgomotul de fond creat de războiul din Fâșia Gaza, un zgomot care acoperă o dispută mai profundă, în care Iranul pare să fie cu un pas înaintea Israelului și a Statelor Unite, manevrând cu abilitate milițiile pe care le finanțează în țările din regiune, ieșind treptat din izolarea internațională, în vreme ce la Națiunile Unite se adună tot mai multe condamnări împotriva guvernului israelian.

Campania Israelului în Gaza se poticnește, în timp ce campania Iranului împotriva acestui război, împotriva Statelor Unite și a ordinii mondiale conduse de Statele Unite prinde tot mai multa putere.

La șase luni de la atacul Hamas, armata israeliană nu a reușit să-și atingă obiectivele vizate de războiul din Gaza. Nu a reușit să elibereze decât trei ostatici în urma operațiunilor în Gaza, mare parte dintre comandanții Hamas sunt încă activi, iar Israelul susține că eliminat 20.000 din totalul de 40.000 de militanți Hamas (ceea ce ar însemna că pentru fiecare militant Hamas a fost ucis cel puțin un copil sau o femeie din Gaza). Pe termen mediu și lung, lovitura aplicată acum de Israel organizației Hamas va părea mai degrabă o bătaie pe umăr, având în vedere sporul demografic din teritoriile palestiniene și dușmănia care v deveni mai mare. Un raport al Comunității americane de Informații de la începutul acestui an arată că Hamas va putea menține și în următorii ani o rezistență armată în teritoriile palestiniene.

Imaginile dezastrului din Fâșia Gaza înfurie popoarele arabe din Orientul Mijlociu, iar această situație este abil speculată de Iran, în ciuda dificultăților economie și sociale interne și a incertitudinii create de sănătatea precară a Liderului Suprem Ali Khamenei. Pe fondul conflictului din Gaza, Iranul, o țară și mai izolată în regiune decât Israelul, a reușit să se afirme la nivel diplomatic: o întâlnire între președintele Egiptului și Ai Khamenei, în 2023, un turneu al ministrului iranian de Externe în Liban, Siria și Qatar, în februarie 2024; o apropiere evidentă de Africa de Sud și statele din Africa de Vest pe care loviturile de stat le-au scos de pe orbita Vestului în ultimii ani.

În al doilea rând, marea îngrijorare a Teheranului în ultimii ani a fost aparenta integrare a Israelului cu lumea arabă, ca urmare a Acordurilor Avraam inițiate de administrația Donald Trump – tratate între Israel și Emiratele Arabe Unite, Maroc, Bahrain și Sudan, ce ar fi trebuit urmate de un tratat istoric cu Arabia Saudită. Apropierea dintre Ierusalim și Riyadh a fost oprită de atacul Hamas și războiul din Gaza. Mai mult, războiul din Gaza a coalizat peste jumătate din țările Sudului Global împotriva acțiunilor Israelului, susținând direct sau indirect acțiunile contra Israelului în justiția internațională. Sunt situații în care Israelul este pus la colt chiar și de aliați tradiționali precum Marea Britanie – s-a întâmplat după ce trei membri cu cetățenie britanică ai unei organizații umanitare au fost uciși în Gaza.

În al treilea rând, războiul din Gaza a demonstrat abilitatea Iranului de a profita de rețeaua vastă de organizații și miliții pe care le-a înființat sau pe care le finanțează în țările din regiune. Hezbollahul din Liban, Mișcarea Ansar Allah a hutiților din Yemen, Rezistența Islamică din Irak (organizație umbrelă a milițiilor șiite pro-iraniene din Irak) au început să acționeze pentru a ataca SUA și aliații Statelor Unite în Orientul Mijlociu, în Golful Aden și Marea Roșie. Deși nu a intrat în război, Hezbollahul din Liban ține blocată o parte a armatei israeliene în nordul țării și împiedică revenirea la casele lor a zeci de mii de israelieni, iar milițiile șiite din Irak atacă trupele americane din această țară, o situație care ar putea duce la negocieri pentru retragerea ultimelor trupe americane, în cazul în care Donald Trump va redeveni președinte al SUA.

Ultima amenințare la adresa Israelului este potențiala implicare a milițiilor finanțate de Iran în Iordania, până acum un stat ferit de tulburările specifice regiunii. Un purtător de cuvânt al Kata’ib Hezbollah – o miliție șiită irakiană susținută de Iran, aflata in spatele atacului asupra bzei militare americane din Iordania – a anunțat că organizația se pregătește să ”echipeze” 12.000 de luptători ai ”Rezistenței Islamice din Iordania” pentru a ataca împreună Israelul și a apăra cauza palestiniană. Protestele din Iordania împotriva Acordului de pace cu Israelul din 1994 s-au înmulțit după începerea războiului din Gaza. Rezistența Islamica a încălcat deja spațiul aerian iordanian pentru a lovi cu drone teritoriul Israelului. Mai important este că, prin interpușii din Iordania, Iranul poate să alimenteze tensiunile în Cisiordania vecină, un teritoriu palestinian controlat teoretic de organizația moderată Fatah (Autoritatea Palestiniană) și cu un potențial militant islamic mult mai redus decât Fâșia Gaza. Regele iordanian Abdullah al II-lea este într-o situație dificilă; a fost ferit de ”primăvara arabă” din 2010-2012, a văzut cazând regimuri vechi în Tunisia, Libia, Egipt, războiul din Siria vecină, cel din Yemen, criza recentă din Liban, dar a rezistat grație bunelor relații cu SUA și Israelul. Acum, atuurile din urmă cu zece ani se transformă în vulnerabilități, din cauza măcelului din Gaza, a protestelor din țară (palestinienii reprezintă peste 50% din populația Iordaniei) și a influenței grupărilor sponsorizate de Iran.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

30 de Comentarii

 1. INTREBARE !:…POATE Statele Unite si Joe Biden sa duca doua razboaie in acelasi timp,unul in Ucraina si altul in Israel.(!?)

 2. Deci aflam ca bombardarea misiunilor diplomatice din terte tari este permisa deacu’ncolo.
  Precedntul legal fiind creat ca deobicei de tabara (pro)occidentala, probabil si rusii vor rade cateva ambasade in Ucraina.

 3. @Corina este deja vu din AD 1999 la ambasada chinei din belgrad cutuma lansata in lupta pentru democratie

 4. Neatnyahu poate că arată normal dar e un psihopat brutal. Stiti ce e aia Brit milah? Circumcizie talmudică: „Preputul este dezgustător.” Talmud, Nearim 31 B
  „De-a lungul generațiilor voastre, fiecare bărbat dintre voi va fi tăiat împrejur când va împlini 8 zile.” – Geneza 17:12
  Prima pubertate apare la vârsta de 8 zile. Este o perioadă specială de schimbare care are loc o singură dată în viața copilului. Prima circumcizie are loc în a 8-a zi după naștere și durează 21 de zile. În primele opt zile sunt dezvoltate doar trei chakre inferioare. Chakrele superioare rămân nedezvoltate. Cu alte cuvinte acest ritual produce bio-roboți care nu pot face diferența dintre bine și rău și care nu pot fi reprogramați. In plan științific tăierea organelor genitale ale copiilor (fete sau băieți) este fundamental rea. Mutilarea genitală se referă la reducerea locurilor receptorilor EMOȚIONALI pentru a preveni formarea legăturilor primare care ne perpetuează existența și ne împuternicește dragostea și rezistența la dominația externă și Control. Înrobirea mentală precede înrobirea corpului. Este o metodă barbară de subjugare în masă și control social, datând cel puțin din Egiptul antic, unde circumcizia era apanajul unui sclav, deoarece slăbirea legăturilor stabilității familiei este primul pas util în atomizarea și controlul comunităților umane. Suntem tunși și pășunați ca oile.

 5. Deci bombarsezi o ambasadă apoi îi rogi pe prieteni să-i roage pe adversari ca ei să fie miloși și să nu răspundă adecvat.. Buna treaba cu așa situație bazată pe reguli occidentale.. 🤣🤣
  Iranul are tot dreptul să se răzbune..

 6. Razboiul din Isarael a fost pus la punct la Moskova sa incurce SUA in Ucraina numai ca
  -Hamas si-a pus cruce existentei sale
  -Iran va cadea daca incepe un razboi,datorita faptului ca populatia s-a saturat de teocratie
  -Ucraina nu poate fi invinsa cu armele desfasurate de Rusia chiar daca la nivel de trupeti,kasapii sunt la dublu fata de ucrainieni
  ‘Cine seamana vant aduna furtuna’

 7. Israelul incalcand conventia de la Viena considera o Ambasada iraniana e o casa conspirativa.Atunci in toate locatiile israeliane unde Mossad conspira impotriva intereselor diferitelor state, trebuie aruncate in aer,cu tot cu personal?🤔🤨,astia.s nebuni!

 8. Verticii SIONISMULUI SANT INTRADEVAR POSEDATI DE UN SPIRIT SATANIC,NUMAI EI POT DEZVOLTA ATATA URA ,VICLENIE,DURERE SI ZAZANIE,INTRE POPOARE!!

 9. Tu cred că beai apă după Radu Tudor de la A3,astfel nu-mi explic ,cum poți să scoți pe gura asemene tâmpenii, Ucraina este distrusă 80%,dar tu vb de victorii,acolo trebuia demult instalată pacea și salvare vieți omenești,de ce nu mergeți voi luptători lui pește prăjit ,din spatele tastaturii calare pe trotineta ,că să vă luptați cu rușii , dacă sunt așa slabi, desculți și fără armament ,mai sunt mulți din ăștia spălați pe tărtăcuță

 10. Ce jena a devenit lumea asta Euro_Atlantica , cu accentele israelite.
  Ce lume mizerabila ! Psihopati, nazisti, reptile.

 11. Cat de neputinciosi!US se mira cat de rai sunt evreii si cat de rabdatori sunt iranienii.Poate ca ar fi dorit deja sa inceapa revansa.Nu demult s-au ocupat de iranieni ,americanii.Acum s-au ocupat de iranieni,evreii desi erau ocupati si cu alte activitati.Au timp de toate si de toti.Ceva nu iese in calcul.Cine e cuminte si nu se arunca ca surdul in toba?

 12. Hezbollah este partidul de guvernământ din Liban;
  Ansar Allah este unul dintre partidele care revendică legitimitatea asupra guvernării Yemen-ului (așa cum era Partidul Comunist Chinez până în 1971);
  Acestea nu sunt „miliții” ci organizații ce fac parte din structurile statelor și acțiunile lor (sau cele sprijine de ele) trebuie privite ca acțiuni ale unor state.

  Iran poate acționa acum sau poate aștepta până când guvernul criminal israelian va aduna atâta dispreț și condamnări la nivel internațional încât nimeni – și aici mă refer în special (a se citi „în exclusivitate”) la SUA – nu-i va mai putea oferi ajutor atunci când se va pune problema demilitarizării Israelului.

 13. Iran si lumea araba va raspunde.
  Nu e momentul acum.dar va veni.

  Aici am ajuns cu soroshistii la conducere.si nimeni nu vede.

 14. Israelul, mai bine zis locul destinat acestui stat al celor de peste tot alungați de-alungul vremii a fost ales strategic pentru a avea acces la rezervele petroliere de acolo.
  Primul WW s-a încheiat cu cedarea de către Marea Britanie a Palestinei, al doilea cu promisiunea învingătorilor de a fi de acord cu inființarea statului Israel, ceea ce demonstrează cine este în spatele tuturor nenorocirilor petrecute.
  Cu siguranță că și al treilea WW îi va avea, dacă nu direct, cu siguranță indirect, tot pe aceeași păpușari la butoanele ce pot aduce cel mai mare cataclism mondial.
  Ce-ar putea justifica atâta ură dusă la cote astronomice, ce demoni le călăuzesc ăstora înclinațiile malefice spre un deznodământ imprevizibil și pentru ei în ultimă instanță, că bunkărele ce și le construiesc s-ar putea să nu le folosească la nimic, sau doar pentru scurt timp ?!
  Să fie doar precepte biblice interpretate greșit, sau o demență încurajată de forța banului și a lipsei de orice responsabilitate umană , sau de lipsa fricii de a da cuiva socoteală, luând de bună promisiunea biblică făcută acestui popor ?
  Rămâne de văzut….
  De cei, sau Cel care va mai apuca acele momente, de care doar Apocalipsa mai vorbește ! 😎

 15. CICĂ SE CAUTĂ VINOVAȚI DE MERSUL LUMII! ;Ș-AM AUZIT UN MOȘULICĂ -HÂTRU–:FATA LUI FARAON E PRINCIPALA VINOVATĂ-DACĂ NU-L PESCUIA PE MOISE DIN COȘULEȚUL DE PAPURĂ NU MAI ERAU EVREI SĂ IASĂ DIN EGIPT CI NIȘTE ROBI OBIȘNUIȚI ! DAR ALTU MAI INFORMAT :-IUDA-I DE VINĂ ! DE-L LĂSA PE IOSIF PE MÂNA CELORLALȚI FRAȚI-SĂ-L OMOARE PUR ȘI SIMPLU NU MAI ERA CINE SĂ-L CHEME PE IACOB ȘI FII SĂI -ÎN EGIPTUL PLIN DE GRÂNE ȘI ASTFEL ISRAEL MUREA DE FOAME CU TOT CLANUL LUI ! AUZI TU :CLAN-MĂI MOȘULICĂ -CITITUL MULT STRICĂ LA BIBILICĂ! -DA DACĂ-I POPOR ALES !?!!!BROTHER OF RABI

 16. Interesant că dacă rușii bombardează o școală, sau un spital, susținând că acolo era de fapt un centru militar de comandă al unor mercenari sosiți pe șest să conducă ostilitățile de război, întreaga persă sare de în/de coor în sus ! Acum dacă Israelul spune că acolo era cam același lucru toată lumea e de acord.

  Numai că până la urmă într-o ambasadă e de așteptat să se întâmple mascat și astfel de situații, și chiar se întâmplă peste tot, școlile și spitalele nu sunt, sau n-ar trebui să devină astfel de focare ! 😎

 17. Daca ai in IQ>145 si putina eruditie taman de IQ-ul asta silita/obligata sti ca nu doar razboaiele moderne au fos din motive ECONOMICE (de lacomie premeditata)

  RUSSIA trebuie sa apere IRAN-ul pentru ca-i e geografic vecin si trebuie sa fie politic stabil si previzibil (prietenos sau macar ne-dusmanos) …mai trebui sa-l apere pentru a monopoliza si centraliza comun pretul hidrocarburilor …fara sa aiba tema reciproca la preturi dumping silite politic extern in cazul in care Iranul cade vasal dusmanilor7CONCURENTILOR russnacilor

  CHINA la fel ! IRAN-ul e extra-ORDINAR de important MULTIPOLARITATII consenuale viitoare ! CHINA are nevoie de materiile prime iranienie mai mult decat are Europa de LNG-ul american …straniu-dusmanos controlat la cantitatede americani europeniulor dupa NORDSTREAM!

  IRAN-ul va fi aparat si de Russia si de China … straniu ne anticipata batalin contra Israelului (e napraznic ce-au hotarat ) de la sfaritul lui mai (pana atunci IN FEREASTRA DE OPORTUNITATE dupa o calamitate in USA 🙁 IRAN-ul „NU V-A MUSCA MOMEALA IUDEICA” 🙁 )
  Le spun ca PROPHET si spun 1/1000 … verificati atunci (in mai) daca la fel de straniu ca si pna acum le stiam !
  REPET :

  In spatele razboaielor si dferentelor ne-politicos-badarane intrestate … sta MACROECONOMIA statelor in conflict !
  Nu exita religie, filisophie sau ideologie aparate …totul e „joc de interese” fundamentat ECONOMIC !

  MEREU cautati-explicativ motive ECONOMIC subterane in asa zise conflicte „ideologice” v-o zice cineva cu IQ colossal !
  USA pierde teren ultimul deceniu … cade DOLLARUL ! De ce ? Pentru ca LUMEA nu stgneaza … globalismul a fost
  o funie vanduta celor ce n-aveau cu ce spanzura hegemonul ! -> LACOMIA ucide IMPERII ! 🙂
  🎶🎶🎶🤔🤔🤔
  IQ=?
  😉

  „NINGE PE FED!” -> cat mai e „PRETUL AURULUI” si de ce creste el „fara motiv” 🙁 😉 … sa chiar fie MISHTEAUX un REAL PROPHET ?

 18. Toata Lumea stie ca „republica bolsevico-islamica Iran” e cureaua de transmisie a URSS-Rasputin in MACELURILE BOLSEVIC-TERORISTE din zona, anumai AGENTU de influence Mark Kiev Viciu nu are habar/se face ca nu are habar!!! Pe mine nu ma irita faptu ca Mark Kiev Viciu lupta pentru Cauza!!! Ma irita faptu ca ne ia de „prostocrati” speculand accesul nelimitat aici, indiferent ce INEPTII, MISTIFICARI, RASTALMACIRI, FALSIFICARI scoate pe piatza, stiind ca le canta in struna IENICERILOR…

  Ce cauta generalul sef al Garzii TERORISTE BOLSEVICO-ISLAMICE la ambasada din Damasc? COORDONA DE LA FATZA LOCULUI ORGANIZATIILE TERORISTE create de „republica bolsevico-islamica”, dar si anterior de URSS-Brejnev/Gorbaciov/Rasputin!!!

 19. PRETUL AURULUI CRESTE pentru ca DOLLARUL si EUROIUL, obilical legati, se prabusesc devalorizandu-se odata cu economiile statelor emitente DEJA in criza si saracite !

  Multi uita ca FIAT MONEY sunt gatantati de economiile statelor care-i tiparesc …si UE si USA pierd masiv teren valoric
  contra BRICS -> ergo cad valutele statelor c-o economie creditiva ! De acee disperarea UE+USA
  pentru ca ramanand o mare BANCA de DOLARI SI EURO …fara sa mai fie primele la export si „alte-cele” nu-si mai pot impune valuta decat MILITAR !
  EVOLUTIA NATURALA a lumii … recent accelerata de ideia de LACOMIE profitual-imediat din „GLOBALISM” lasa sa se vada ca
  vechile imperii mor odata cu MACROECONOMIA lor (chiar si de-s distruse din interior pentru asta!)
  si NATURAL istoric-evolutiv apar noi IMPERII !

  USA si UE vor un STATUS QUOpe care comunistii l-au vazut la capatul experimentului lor ca ne-natural-viabil !

  IQ=?
  😉
  [multi vad , putini pricep desi … e atat de simplu ISOMORPHIC in patterns]
  Oy wey ISRAEL -> sfarsitul lui mai 🙁 TOTUL va fi in rau altfel decat visat azi ! (opriti-va planul = e sortit pieirii!)

 20. Pentru ”Prostia ingroapă Rusia”

  Tu esti un prost pro-ucrainean, pro-Europa de vest, pro-american, pro-englez, pro-canadian, pro-…..
  Te-ai intrebat ce se va intampla cand China, Rusia si alte state vor intra in conflict simultan cu SUA?
  Te-ai intrebat ce s-ar intampla daca SUA si NATO ar deveni un bloc unitar mondial?
  Te-ai intrebat de ce NATO nu-si trimit trupetii in Ucraina ci numai arme, informatii si bani?
  Te-ai intrebat de ce Renew-ul si neo-conservatorii vor sa intre in razboi cu rusii?
  Nu, nu ti-ai pus astfel de intrebari, tu faci o confuzie intre dorintele tale si dorintele celor pe care i-am mentionat mai sus!
  Oricum, esti de o prostie fara seaman!

 21. ,,Eclipsa a trecut peste șapte orașe numite Ninive, un oraș babilonian menționat în biblie ca centru al păcatului și al depravării. De asemenea, prin șapte orașe numite Salem, cunoscute în Biblie drept locuința lui Dumnezeu. Planul sataniștilor pentru eclipsă a fost următorul: Ei au plănuit un atac biologic pe 8 aprilie, chiar înainte de totalitatea eclipsei. Avioanele sa livreze sarcina utilă la trei intervalle ( o pulbere uscată – bioarmă bacteriană). Prima cu 2 ore înainte de totalitate, cu 1 oră înainte de totalitate, iar cea finală cu 30 de minute înainte de totalitate. Nu va fi vizibil… Simptomele vor începe să apară la 7 – 10 zile după infectare. La 30 de zile după infectare, mass-media va observa. La 60 de zile de la infectare, panica va fi la maxim. La 90 de zile după infectare, vor fi promulgate puterile nou convenite asupra pandemiei ONU/OMS.
  De aceea, site-ul „Q” avertizează: „Nu vă uitați la eclipsă”. OMS nu este o entitate guvernamentală, ci este deținută de ucigași în masă precum Bill Gates. Tratatul pe care încearcă să-l impună va permite astfel de lucruri precum: „Vaccinări forțate”, „Proceduri medicale forțate”, „Închideri forțate”. O ofensivă majoră este în curs de desfășurare care va elimina definitiv această amenințare satanică de pe această planetă. Alaturi de Palariile Albe s-au deconspirat si Palariile Rosii, care actioneaza punctual pentru a distruge si elimina diverse obiective tehnice de care se folosesc satanistii. A fost un cutremur de 4,8 în New York cu doar câteva zile înainte de 4/8 și că Statuia Libertății a fost lovită de fulgere. De asemenea, s-au declarat stări de urgență pe tot parcursul eclipsei. De cutremurul anormal de 4,8 grade care a zguduit zona Tristate vineri dimineață devreme se fac responsabili cei din Palariile Rosii.

 22. 2. Palariile Rosii luptă pentru același rezultat, anihilarea oficialilor aleși și numiți corupți, pervertiți care au început să nenorocească SUA în ziua în care Clinton a depus jurământul. Deep State a construit recent un Hadron Collider, precum acceleratorul de particule inel al CERN de 27 de kilometri, în New Jersey și a plănuit să îl folosească pentru a deschide un „portal” către o dimensiune plină de apariții malefice, a cărui putere o căuta Statul Adanc. Era periculos și trebuia distrus. Este la doar cativa kilometri de locul unde președintele Trump și familia sa petrec atât de mult timp. Nu a fost o coincidență, a fost un mesaj. Dacă sataniştii ar fi câştigat, omenirea ar fi fost înrobită pentru totdeauna în condiţii oribile. Acest proces de a ne transforma în animale de fermă maltratate a început deja în Ucraina. Deputatul UE Marcel de Graaf confirmă că Ucraina Satanică este cel mai mare furnizor de copii pentru rețelele de pedofili și traficanții de persoane și organe. A înființat în acest scop creșe cu mame adoptive. Aceste facilități de fertilizare forțată determină femeile să nască atât „super-soldați”, cât și copii pentru a fi folosiți pentru „recoltarea” adrenocromului. Desigur, ei sunt și traficanți de droguri și nu doar torționari de copii. Interpolul ar fi interceptat o conversație între doi traficanți de droguri argentinieni cu privire la livrarea unui lot mare de droguri, cel puțin 300 kg de cocaină, care urma să aibă loc pe aeroportul din Buenos Aires în ziua în care Zelensky și delegația sa au sosit în Argentina pentru a participa la eveniment – inaugurarea prezidenţială Milei. O mulțime din banii tăi din impozitele ucrainene, în afară de construirea de unități de tortură pentru copii: noi vile frumoase pentru prietenii corupti Zelensky.

 23. 3. Pălăriile albe NU VOR LĂSA ASTA SE ÎNTÂMPLE. O ofensivă majoră este în curs de desfășurare care va elimina definitiv această amenințare satanică de pe această planetă. Odată ce sataniștii sunt învinși, alianța de eliberare planetară plănuiește să-l ajute pe creator prin creșterea cantității și varietății de viață într-o manieră exponențială. Aceasta se va baza pe secvența 3,6,9 de care a fost obsedat geniul Nikola Tesla. Acesta va fi combinat cu secvențele Fibonacci ale evoluției anterioare pentru a crea paradigme de viață complet noi. Palariile Albe SUA, Pentagonul, armata rusă și membrii regali asiatici tocmai au încheiat o întâlnire în care au ajuns la concluzia că Vaticanul i-a plătit ministrului israelian al Crimei, Benyamin Netanyahu, 100 de miliarde de dolari pentru a ataca ambasada Iranului în Siria. Planul era să provoace Iranul să riposteze. Acum omenirea va prezida echivalentul evolutiv al unui big bang care va face ca explozia cambriană să arate ca o bula de șampanie prin comparație.’’

 24. Poate cineva sa indice un politician de la Washington D.C si de la Bruxelles,care sa vorbeasca azi de PACE globala.!??
  Parca TOTI au dat in psihoza DEMENTEI-politice de RAZBOI NUCLEAR !. Interesant este ca majoritatea acestor DEMENTI-politici americani si europeni ai razboiului,au varste intre 80 si 100 ani .!!.

 25. MOSULE pensionar,inainte de a mai scrie ceva pe site,ca un ANALFABET cu nici 4 clase, NU mai consuma ALCOOL. Invata sa scri CORECT in limba romana si lasa BAUTURA,la varsta ta de 75 de ani.

 26. E clar ca doctorul Paul Craig Roberts, din USA, avea dreptate cind declara ca evreii, care au produs primele doua razboaie mondiale, erau gata sa produca al Treilea Razboi Mondial. Netanyahu o sa joace ca noul Hitlerul in al Treilea Razboi Mondial.

 27. ”Ambasadele regimului sionist nu mai sunt sigure”

  -entitătii sioniste
  doar asa se exprima Iranul,
  e greu de spus ce anume e cacatul ala,
  „izreal”.

 28. Con spune:
  10 APR. 2024 LA 10:09
  10 APR. 2024 LA 3:52
  Bubyko il intrece pe alogeniul lui Hitlerica, fara frica, ca shi el, protejat de Oculta care tipareshte lovele, visul de secole a Rabyiilor lor. El dubleaza ce?, ka ka el nu este nimeni, doar poate Marx, Pompnel Lenin, Stalin, shi altzi Rabyni ka khibutzul lui Lykud, care cu doctrina lor tay mult dicku, s-au vazut imparatzi shi regi de popoare ingerand ka laba lor. Daca nu din khakaretzul mare=Ukraina, atunci din khakaretzul mic, va porni WW3=din victorie in victorie pana la Victoria Solutzia Finala, shi asta pentru ca W1+2+3 au fost izvorate din aceiashi sursa khazara, cu ura loc adanca contra Omenirii=creshtinii shi ceilaltzi. Lumea Nebunilor in libertate este mare shi sio, zio, salam cu Zoia, sburda pe Planeta, iar daca spui ceva ce nu le convine, te acuza de HO, pentru care tot ei au facut legile lor de ghettou, ex. proletcultista Zoe Petre, pupola Tzapului, care a acondamnat cultura romana, shi asta cand alogenul lor Hitlerica este publicat complet shi facut money la auctions lor. Pe noi ne-au pricopsit cu primul atentat cu bombe in Parlament, victime pe care pupincurishtii noshtri la bazaconiile lui Wexler, fiu de nomenclaturist de la Consilul de Minishtrii, cu syndromul Stockholm in vine, refuza sa-i pomeneasca, ka sa nu fie intinata shi de ei CCauzea, ca nu sunt decat eshalonul 2 al nomenclaturishtilro chibutzului PCR=fii, nepotzi, stranepotzi…Probabil ca Musk(=Mengelle 2) le-a pus deja cipurile lui…
  O zi buna.
  Con

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.