Și turcii au plecat la război. Au tras în nordul Irakului şi Siria

Turcia a efectuat lovituri aeriene împotriva unor „ţinte teroriste” în nordul Irakului şi Siria în noaptea de vineri spre sâmbătă, după uciderea a nouă dintre soldaţii săi, a anunţat Ministerul turc al Apărării, citat sâmbătă de AFP.

Nouă soldaţi turci au fost ucişi şi alţi patru răniţi într-un atac asupra unei baze militare turce în nordul Irakului, a anunţat acelaşi minister sâmbătă dimineaţă devreme, revizuind în creştere un bilanţ anterior de 6 morţi.

„În conformitate cu drepturile noastre la autoapărare (…), au fost desfăşurate operaţiuni aeriene împotriva unor ţinte teroriste în regiunile Metina, Hakurk, Gara şi Qandil”, a informat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat.

Armata turcă spune că a vizat „29 de ţinte, constând din grote, buncăre, adăposturi şi instalaţii petroliere” şi aparţinând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), două grupări armate kurde considerate teroriste de Turcia.

Armata Ankarei lansează în mod regulat operaţiuni terestre şi aeriene împotriva luptătorilor PKK în nordul Irakului, în Kurdistanul autonom sau în regiunea muntoasă Sinjar, în timp ce soldaţi turci sunt ucişi în zonă.

Ca reacţie la acest atac puternic împotriva forţelor turce, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va ţine sâmbătă la Istanbul o reuniune de securitate de urgenţă în prezenţa miniştrilor de externe, ai apărării şi de interne, a şefilor de stat major şi serviciilor de informaţii turce.

113 persoane suspectate de legături cu PKK – cu care armata turcă se luptă din 1984 – au fost de asemenea arestate sâmbătă în 32 din cele 81 de provincii turce, a anunţat ministrul turc de interne Ali Yerlikaya pe reţeaua socială X.

În acest context, partidul la putere AKP şi principala formaţiune de opoziţie, CHP, au decis să amâne prezentarea planificată în acest weekend a unora dintre candidaţii lor la alegerile municipale din 31 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

 1. Ce caută baza militară turcă în nordul Irakului? Genocid! Erdogan criminal de război!

 2. După porhk, rasa erdoghan, doar turcii lui au dreptul la apărare. Evreii nu!

 3. NO,NO,NO DA CINE LE DĂ PUȘTE ȘI CARTUȘE „MUNCITORILOR DIN KURDISTAN???

 4. Daca turcii s-au razbunat ptr (doar) 9 turcaleti ucisi, atunci Israelul ce ar fi trebuit sa faca ptr 2000 de evrei macelariti si 300 evrei luati ostatici pe 7 oct 2023???
  Ia ganditi cu neuronul acela valid acre v-a mai ramas?

 5. E hilar cum toți au dreptul să se apere atacând alt stat, dar nu chiar toți. Doar cei din NATO.

 6. Erdogan precum Putin, niste batranei crispati si constipati. Vor muri amandoi ca niste caini turbati,impuscati sau spanzurati de ai sai.

 7. Daca turcii s-au razbunat ptr (doar) 9 turcaleti ucisi, atunci RUSIA ce ar fi trebuit sa faca ptr ZECILE DE MII de RUȘI macelariti în DONBAS ???
  Ia ganditi cu neuronul acela valid CARE v-a mai ramas?
  [°°°RăuBorKaK-UrKaK BuiMaK-RăuBorKaK°°°]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.