Sibiu Jazz Festival a depășit jumătate de secol

Sibiu Jazz Festival a depășit jumătate de secol, conturându-se într-un model de dezvoltare artistică a genului atât pentru publicul național cât și pentru cel internațional. Cel mai renumit festival de jazz din România a devenit o matrice pe note, un model prin care împletim bucuria cu nevoia de a fi liberi, consideră Simona Maxim, directoarea Sibiu Jazz Festival.

Ediția din acest an a fost o dovadă că evoluția acestui gen muzical este legată de destinul unei comunități de jazz. Din acest punct de vedere, această ediție și, în special, cea viitoare, se va axa pe acest destin al muziciii de jazz cultivate în rândul comunității internaționale a genului.

 Avem nevoie să redăm cât mai exact povestea și frumusețea din spatele jazzu-lui și viitoarea ediție Sibiu Jazz Festival va aduce viitorul mai aproape de realitate, de oameni și de libertatea câstigată prin muzică. Festivalul și viitorul jazzului se scriu în fiecare zi. Publicul este elementul ce ne aduce bucurii și pe care il descoperim în mod repetat.

 Mă bucură faptul că Minisiterul Culturiii a avut o contribuție semnificativă în cadrul Sibiu Jazz Festival, dovedind implicare și înțelegere importanței evoluției acestui gen muzical care a pus și va pune Sibiu pe harta mondială artistică”, povestește Simona Maxim, directoarea Sibiu Jazz Festival.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.