Sibiul, gazda unui eveniment ”fără precedent”

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), actorul Constantin Chiriac, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, programul complet al festivalului din acest an, despre care a afirmat că „este o ediţie fără precedent”, cu aproape 5.000 de participanţi din 82 de ţări, care vor aduce 830 de evenimente în fosta capitală culturală europeană.

„Este o ediţie fără precedent. Mi-a fost greu să cred că putem să depăşim o ediţie aniversară precum cea de anul trecut. Probabil că Prietenia (tema ediţiei din acest an n.red.) a adus alături de noi atâtea nume importante de la John Malkovich la Pippo Delbono, de la Tim Robbins la Sasha Waltz, de la Mikhail Baryshnikov la Isabelle Adjani, de la Neil LaBute la Jan Fabre. Sunt atât de multe pe care nu le-am menţionat încă, aşa că invităm publicul să descopere programul de pe site şi în aplicaţia FITS, să urmărească toate canalele noastre de comunicare, pentru că încercăm să ne adaptăm
mesajul pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn sau Blogul FITS”, a declarat preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

Potrivit acestuia, Sibiul va găzdui pe durata festivalului 198 de spectacole în aer liber, la care accesul publicului va fi gratuit.

„Este o mare bucurie că putem să dăm atât de multe spectacole fără bilet pentru toţi spectatorii pe care îi avem. Reamintesc de asemenea că preţul biletelor a rămas acelaşi din 2019, cel mai ieftin bilet este 30 de lei, cel mai scump bilet este 150 de lei”, a mai precizat Constantin Chiriac.

FITS are loc la Sibiu, în perioada 21 iunie – 30 iunie, iar tema acestei ediţii – a 31-a – este „Prietenie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Un Arahat pe băț!…vin drogații din europa la sibiu…si LGBT-ul…sa vezi acum ce partide de amor vor fi prin toate găurile…😡

 2. mare minune – s-a mutat Gaza la Sighii?Poate ne scapa de presh…. Hai Bibalaul cu bombardeaua … Printre sughituri, de ris , de plins (masca lui Ianus)- mah ala cu harticulu, e Gaza sau gazda ? Nu de alta dar ma innec…Geaba iti cinta si te incinta zilnic cu : ” Desteapta-te romane!” Nu fi CERBER!

 3. Avand in vedere ca in tot Rromanistanul este o boulibasheala ca-n Palestina, nu ma mir ca Sibiul aste Gaza……[Rumburak]

 4. Doamna Liliana Vornicu- se poate ? Pina acum era rascorectat titlul articolului. Probabil ca ala ” cerberul ” sau cenzurache are un dinte impotriva-ti. ori vreti sa sune sirena lui Vasile Roaita ? Sau se doarme la orele astea in redactie? Mira-m-as …Dar de gustibus….

 5. am vazut BOLIDUL:
  -alb stralucitor cu albastri si nitzel verde
  mergea de la Buzau la Brashov
  daca era o hipersonica cadea la Bruckenthall
  si aia erau mancati!

  (suna alrahatu alarma
  suna prezidentu alrama
  se auzea in Bucuresti)

  -joi se pare ca aviatzia comerciala nu a survolat Bucurstii,
  cam 1’500 de avioane LIPSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.