Siegfried Mureşan, reales vicepreședinte al Grupului PPE

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) a fost reales, miercuri, vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European.

Anunțul a fost făcut chiar de deputatul european, pe pagina de Facebook. „Ca vicepreședinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE”, a scris Mureşan.

Acesta a precizat că a fost ales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate.

„Tocmai am fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European

Grupul PPE este cel care a câștigat alegerile europarlamentare din 9 iunie și și-a întărit poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Am fost ales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate.

Ca vicepreședinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE.

În precedentul mandat de vicepreședinte, am obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare și Reziliență, pe care l-am negociat din poziția de coraportor și din care țara noastră primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul RepowerEU privind reducerea dependenței energetice de Federația Rusă, dar și la Bugetul tradițional al Uniunii Europene prin care sunt alocate țării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiții în infrastructură și în sectorul agricol.

De asemenea, am obținut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români și pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova”, a precizat eurodeputatul PNL.

„Voi susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană”

„În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene.

De asemenea, voi susține Republica Moldova în procesul de aderare la Republica Moldova. Nu în ultimul rând, voi susține toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul Uniunii Europene”, a mai scris Siegfried Mureșan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Ha, ha! Ș-apă’ ce-i? Important-i că i-am ales pi-aeia car’ jefuiesc Țara (ș’) ca s-o sprijine pi Un$$ula în demersurili iei di-a duce Oiropa la sapă di cauciuc…

  2. corectie „O sa vand interesele rromaniei in conducerea PPE” si o sa promoveze toate legislatiile in favoarea degeneratilor, ecoteroristilor si corporatiilor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.