Silvestru Șoșoacă, scrisoare deschisă. ”Te întorci împotriva jumătății tale? Ai lipsă de rațiune”

Soțul îi trimite soției o scrisoare. E deschisă și o poate citi toată ”țara”. Pentru că  ”țara are nevoie de ea”, spune Silvestru Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă, suspendat din funcția de prim-vicepreședinte al partidului S.O.S. o acuză pe Diana Șoșoacă și spune că vrea să conducă partidul împreună cu lideri ai sectei MISA și cu oameni care își pun soțiile să danseze la bară pentru bani.

Cu  citate din Margaret Thatcher, Silvestru Șoșoacă  speră să mai dreagă busuiocul și dea aparența unei discuții elevate. Anterior schimbul de replici a fost suburban și au vorbit de ruperea partidului sau că l-ar fi dat afară din casă.

 

”Scrisoare deschisă către Diana Iovanovici Șoșoacă

Dragă Diana,

Noi doi am plecat la un drum împreună pentru această țară – pentru români. Până in acest moment ne-am susținut, ne-am completat, ne-am contrazis, ne-am sfătuit si am reușit să construim. Din această echipă, Diana si Silvestru Sosoacă, s-a născut un copil puternic: S.O.S. România.

Un copil cu sute de mii (poate milioane) de suflete ale acestei țări care au nevoie de unitate, au nevoie să luptăm pentru ei si să dăm ÎN PERMANENȚĂ dovadă de luciditate si pragmatism. Repet: ÎN PERMANENȚĂ!

Ca în orice echipă puternică, pot exista divergente, care în cele din urmă se dovedesc a fi constructive.

Divergențele noastre au plecat aproape întotdeauna de la cauze mai puțin raționale. De la pericolul de a ceda psihic si emoțional in situații de criză.

Te întorci împotriva jumătății tale?

Când eu – soțul, coechipierul și aliatul tău – îți spun: “Ai grijă că trebuie să-ți păstrezi libertatea! Fii atentă la cei care-ți cântă in strună! Fii vigilentă când anumiți oameni îți spun numai ce îți place să auzi!” – tu alegi să te întorci împotriva propriei tale stabilități autentice, împotriva a ceea ce am construit?

Devine clar că de fapt cei care ți-au creat dependență prin actele lor de servitute si slugărnicie, te întorc împotriva omului si echipei alături de care ai construit consistent si durabil. Nu este momentul să lăsăm loc pentru alții de a acționa toxic „divide et impera”.

Când ajungi să ai suspiciuni asupra jumătății tale, înseamnă că începi să ai dubii față de tine însăți !

Te speculează emoțional 

Există anumite tipare (tipologii – vizibile dealtfel) care acționează in jurul tău si te speculează emoțional:

Când cineva te îndeamnă luni de zile să mergi la Moscova si tu accepți această presiune ca și când ar fi ceva normal…

Când cineva te promovează în exces ducându-ți in derizoriu potențialul de lider pe care îl ai, transformându-te în vedetă pentru interesele sale personale și profesionale….

Acum cum când S.O.S. România a ajuns să aibă impact?

Când vin unii si alții care spun că ce ai construit împreună cu soțul tău nu este bun si că ceea ce a dat roade până acum ar fi defect sau nu ar avea relevanță… Nu îți pui întrebarea de ce fac ei asta, tocmai acum când S.O.S. România a ajuns să aibă un vizibil impact pozitiv la nivel național?

„Du-te după fentă”!

Dragă Diana, chiar îți dorești să conduci o țară împreună cu unii care își pun soțiile să danseze pentru bani? Împreună cu lideri ai sectei MISA infiltrați deja la vârf in mai toate partidele? Împreună cu traseiști politici? Atunci … „du-te după fentă”!

Corul de aplaudaci nu are relevanță electorală. Doar îți încântă urechile cu ceea ce îți place să auzi.

Singura competiție pe care trebuie să o ai este cu tine însăți – nu cu “stâlpul casei tale”!

Atenție la pericolul de a nu mai fii liberă si de a cădea pradă manipulării!!!

Diana vedeta

Îți reamintesc: noi NU am pornit în construcția asta pentru Diana – VEDETA, ci pentru Diana – LIDERUL.

Intoxicatorii actuali din jurul tău își doresc o vedetă, o maimuță. Românii au nevoie de un lider autentic. De maimuțe s-au săturat!!!

Te-am sfătuit mereu să îți păstrezi calmul, să îți temperezi debitul emoțional, să nu mai vorbești urât, să nu mai ridici tonul, să auzi autentic, să înveți ce trebuie (așa cum ai făcut-o de-a lungul construirii tale academice), să observi vigilent ce se întâmplă in jurul tău, să acorzi mai multă atenție intelectualilor.

Ești soția mea și te cunosc cel mai bine.

Nu faci decât să dai dovadă de imaturitate emoțională, confirmând zi de zi cât de fragilă te face lipsa de discernământ, lipsa de autocontrol si euforia VEDETISMULUI care îți devin din ce in ce mai familiare.

Draga mea Diana, eu nu sunt aici pentru a te lovi. Esti un om foarte bine pregătit. Tu ai o structură de lider, de conducător al unei națiuni și al unor ideologii constructive și benefice. Toate acestea nu sunt compatibile cu mizeriile contextuale care te înconjoară în ultimul timp.

Doamna de Fier

Ești Doamnă de Fier cât timp înțelegi că esti obligată să manifești rațiune, echilibru si stabilitate emoțională pentru țară, familie și toți oamenii care au încredere în tine.

Trebuie să înțelegi că a fi VEDETĂ nu este mai presus de responsabilitățile care-ți vin la pachet pentru a conduce un partid, un popor și o țară. Abia atunci S.O.S. România o să înceapă să crească din nou, abia atunci românii din toate clasele sociale te vor urma. În momentul acela tipologiile distructive nu-și vor mai putea permite să îți speculeze slăbiciunile emoționale.

Deocamdată, pentru a putea salva autentic oameni, aspecte si evenimente în jurul tău, trebuie să te salvezi pe tine însăți de otrava dulce a acestui vedetism!!!

Într-o lume acaparată de războaie, de misoginism, de securiști camuflați in buni samariteni, de virusați, și într-o Românie care se zbate într-o agonie generalizată, nu mai ai timp de iluzii!!!

Este nevoie de verticalitate si puterea unei structuri autentice si stabile.

Diana, Trezește-te!

“A fi puternic este ca si cum ai fi o doamnă. Dacă simți nevoia să le spui oamenilor că ești, înseamnă că nu ești”,  Margaret Thatcher

Diana, Trezește-te!

S.O.S. România are nevoie de tine!”, scrie Silvestru Sosoacă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. Probabil e jumătatea rămasă in sticlă,.. cu balele celuia cu sufletul vîndut,..Clar că se ”intoarce”.

 2. La del ca madam Lasconi de la USR, nu sunt in stare sa-si gestioneze problemele de familie si se vor demnitari ! Toti o apa si-un pamant !

 3. Caricaturile natiunii la putere:obeza hidoasa ,un prost ca noaptea provenit din galeriile de fotbal,un ‘revolutionar’dintr-un oras in care nu s-a tras un foc de arma,un general de tinichea,etc.,etc

 4. Un tiganiad spunea la prima TV, citez „stau in baie, în apă până mă plictisesc, jurnalistul de cancan îl întreabă, citez „vrei sa ai pielea alba”? Așa și cu mahalaua familiei tiganiada. Nu știu de ce sunt ținuți în prim plan acești ghetoisti infecți?! Voi chiar vreți să continue tiganiada ghetoista înălbită in conducerea țării?!

 5. Daca tot au inconjurat-o aia de la MISA, s-o fi apucat sa bea si pipilika? Saracul Sosoaca tot trage nadejde ca o sa-i vina mintea la cap neveste-sii, dar spera degeaba, ca e de mut la pascut pe miriste!

 6. Ai dreptate! Un fost comisar si fost PM iubitor de UNESCO bubos, nepot al Vulpii, un fost ministru triplu V, care oricat ar cauta, nu-si gaseste diploma de absolvire, un primar de capitala „ioropiana” tot fara studii, dar cu legitimatie BND etc.

 7. Hai sa fim sinceri,nu e nici un partid S.O.S. Diana Sosoaca este partidul, este un individ politic unic, mesianic. Ea coaguleaza intreaga societate in jurul ei. Fara Diana tot partidul s-ar dizolva intr-o zi cum s-a dizolvat PP-DD. Silvestru asta a dovedit ca nu are nici onoare, nici demnitate, o zgaiba de om.

 8. Șoșocule, lu’ șoșoaca ta îi lipsește altceva și la cat s-a batozit îi lipsește tare de mult ! Șoșocule nu i-o căuta „jumătatea” că tot nu i-o găsești până la alegeri !

 9. Uite asa moare ‘copilul-partid’ zămislit în domiciliul conjugal, oriunde s-ar afla, București sau Călimânești.

 10. Vă dați seama ce specimene populează viața politică?! Cu ăștia vrem sa ne dezvoltam😀Aceasta e o țară pierduta!

 11. E clar ca PĂDURENII l-au agățat pe ȘoȘoc și-l eduKKă PERNICIOS !
  Vreo FETITzĂ din Piața Alba Iulia, ceva…și p.r.o.s.t.o.v.a.n.u.l a mușcat, măRog…😜

 12. „Atenție la pericolul de a nu mai fii liberă […]”
  De a nu mai FII?
  Dar numai analfabeti in politica asta?

 13. Draga Silvestru, se zice ca nu incap doua sabii intr-o teaca. Nu poti ajunge la o intelegere cu o fire extrem de voluntara. Pe de alta parte si sa stai pasiv sa o vezi cum greseste iti este imposibil, nu poti spune, capul ei de pereti pentru ca este nevasta ta si te doare. O situatie imposibila.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.