Silviu Predoiu: „Numirea lui Florian Coldea a încălcat grav norme”

Silviu Predoiu, fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE), a comentat la Canal 33 HD pe marginea scandalului Coldea, spunând că numirea lui Florina Coldea a încălcat flagrant normele statutului militar.

„Numirea lui Florian Coldea în funcția de prim-adjunct al SRI a încălcat grav, flagrant norme scrise și nescrise ale statutului militar. A încălcat o normă, cea mai gravă, care spunea clar că nu ai voie să numești pe cineva într-o funcție prevăzută cu un grad mai mare cu două trepte decât cel pe care îl are personajul”, a precizat la Canal 33 Silviu Predoiu.

Acesta a dezvăluit faptul că, la momentul numirii acestuia, Florian Coldea era maior și, conform regulilor, ar fi putut fi numit cel mult general cu o stea.

„Florian Coldea era maior, putea fi numit în cel mai bun caz general cu o stea, adică poate șef de serviciu, șef de direcție pentru direcție mai mică, în niciun caz pe o funcție de general cu patru stele, ca cea de prim-adjunct. La momentul respectiv, Florian Coldea avea nouă ani de când terminase Academia, într-un serviciu în care ne spune că durează opt-zece ani ca să devii independent ca ofițer,” a mai adăugat fostul șef SIE.

VIDEO AICI

Decizia de promovare a lui Coldea a fost, în opinia lui Silviu Predoiu, un act politic al fostului președinte Traian Băsescu, care a dorit să demonstreze o ruptură față de trecut. „Din punctul de vedere al președintelui Traian Băsescu, ce a făcut dumnealui a fost un act politic, în sensul de a arăta o rupere clară față de un trecut, de care constatăm astăzi că era mult mai legat decât ne-am fi închipuit, fără să țină cont ce înseamnă asta pentru Serviciul Român de Informații”, a adăugat același Silviu Predoiu.

El a subliniat că această numire a avut un impact uriaș asupra SRI, multiplicând numărul subordonaților și complexitatea problemelor pe care Florian Coldea trebuia să le gestioneze.

„De la o zi pe alta, Florian Coldea s-a trezit că numărul de subordonați s-a multiplicat de mii de ori, iar problematica pe care o acoperea s-a extins de infinit de ori. O măsură, o decizie care, oricât se încearcă a fi justificată astăzi ca act politic, poate avea un sens, dar ca impact asupra serviciului a fost unul uriaș”, a mai spus el

Silviu Predoiu a subliniat că astfel de decizii politice pot avea consecințe dezastruoase asupra funcționării și eficienței serviciilor de informații, punând în pericol securitatea națională.

Fostul șef SIE a concluzionat că numirea lui Florian Coldea a încălcat toate cutumele și a avut un impact profund negativ asupra SRI, reflectând interesele politice care au prevalat asupra regulilor instituționale și profesionalismului militar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

19 Comentarii

 1. Acum a ieșit Predoiu sa arunce ilegalitățile pe care trebuia să le arunce imediat ce a fost numit acest hahalera ordinar.

 2. Omu’ e suparat ca l-a scos KWI la pensie. De ce n-ai zis bah atunci cand erai calare? A, era saua moale, n-asa?

 3. Da, mai bine fâs-uri, păreri! Să nu zică nimic cei care mai știu ceva…Să zică doar cei care au o părere despre orice

 4. Alta lepra si asta. Pai, acu reclami ba milogule?! Pe de lata parte, ramane realitatea ca mizerabilul de basescu i-a plamadit pe toti banditii astia ca sa se foloseasca de ei. Au capturat statul pt.interesele lor pur personale si pt.asta trebuie sa plateasca.

 5. Generalul Siviu Predoiu este elegant. Pentru a-si atinge scopurile malefice, Basescu avea nevoie de un fripturist, un carierist ordinar si l-a gasit pe Coldea. Cele mai mari prejudicii, acest Coldea le-a adus chiar SRI. Seful operativ al unui serviciu de informatii trebuie sa ramana si sa actioneze loial din umbra. Coldea era zilnic prezent in mass media, alaturi de o alta coada de topor, poate chiar mai mult, Kovesi.

 6. Și de ce nu răspunde penal bețivanul național,gunoiul Petrov ??!!Cine dreaq îl ține în brațe pe acest gunoi pestilențial,ipostorul de la Cotroceni??!!

 7. Securistii si turnatorii fac front comun si nu au treaba cu Constitutia Romaniei…
  Basescu a aplanat conflictele intestine dintre servicii si le-a reunit formand „comunitatea de informatii”. Bineinteles, avea nevoie de pacalici la conducere, astfel incat toti sa execute ordinele cocalarului da’Cotroceni…

 8. Cum cine ? Li🌈icul DemonRat Belicos, că doar nu Putin, măR😜g …
  ■[Halena – PoMpa 1 -Halena]■

 9. Nimic nou sub soare! Statul sunt eu! Petrov a luat una bucata de maior și l-a numit într-o funcție de general cu 4 stele. Johannis a luat una bucata de maior din Irak și l-a numit într-o funcție de general cu 4 stele. S-au încălcat regulamentele militare de cei din vârful statului care trebuiau să fie primii care sa respecte. Asta-i Romania reală! Pestele de la cap se impute și se curăță de la coada!

 10. basedia e da/dadea militaros
  desi parlitu nu a facut decat „marina comerciala”
  -a incurcat mercur cu marte!
  (acu 2’000 de ani ii trageau o tzeap-n cur lu Petrov
  doar pt. turnatorie)

 11. Cele mai nocive decizii pentru Romania au fost luate in epoca petrov cu petrov in frunte! Multumita in special aplaudacilor si votantilor lui petrov! As putea spune chiar sectanti. Zicea Moromete: „Orbilor si salbaticilor la minte”.

 12. Da acest Silvica cum a ajuns general? A uitat cand lustruia hainele bosului Claudiu facut mare de sotia Adriana? Oricum inainte de lovitura de stat din decembrie 1989 prin care a fost tradata conducerea legitima a statului de
  atunci. Silvica era deja ofiter de securitate. Ori se stie bine pe cine din baietii vechi a retinut Astalosh in noua sa structura ‘occidentala’.

 13. basedia si-a facut mana pe primaria bucurestiului
  acolo a inceput ravagiile de genu asta.
  ( in anul 2000 „perspectiva euro-atlantica” a schimbat tot,
  venea noul mileniu,
  vezi 11 septembrie 2001 )

 14. Si cu Coldea si fara Coldea,SRI-ul a fost si este o gasca de indivizi certati cu obiectul ptr care s-a creat o astfel de institutie.Luati la puricat toate firmele din Romania.80% sunt firme de securisti care au monopolizat toate afacerile din statul roman.Mai mult,au falimentat firme cu traditie si competenta care, au dus greul sa construiasca tot ceea ce s-a facut pe vremea comunistilor. Din pacate s-a umplut tara de fel de fel de analisti politici,responsabili de televiziuni si ziare care slujesc politicul si nu adevarul si relitatea pe care le traim. O mascarada. Facut un inventar si o analiza la tot ce-au facut astia cu noi si tara.Securitatea e infiltrata in toate afacerile acestui popor. Obiectul de activitate ptr care a fost creata a ramas doar pe hartie,cu numele.Totul e canalizat spre afaceri care mai de care mai dubioase, de facut averi si bunastare la familii si acoliti.

 15. SRI, SIE , etc … primii între trădătorii neamului romanesc și ai României ca stat.
  Trădarea lor e cu mult mai grava încât sant scoliti si plătiți (și încă bine) ca să ne apere interesele.

 16. ..teribilul Basescu.., are dreptate Predoiu. Numirea lui Coldea a fost un act inadmisibil. In zona asta atat de sensibila, nu este permis sa faci experimente si sa actionezi pripit. A incalcat toate cutumele serviciilor secrete. El insusi (B) fiind teribilist..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.