Simion, pe scurt, despre Legea pensiilor. ”Se face ca să nu se aplice”

Deputatul George Simion a afirmat luni că legea pensiilor, aflată în Camera Deputaţilor pentru dezbatere în comisii şi vot în plen, „nu se va aplica niciodată”. Este „o chestiune pur propagandistică” a partidelor aflate la guvernare, care „pregătesc probabil” ruperea coaliţiei, spune preşedintele AUR.

Nu are fundament bugetar

Avem legea pensiilor astăzi, avem multe amendamente depuse, avem o chestiune pur propagandistică, care nu se va aplica niciodată, 40% mărirea pensiilor. Niciodată, ei pregătesc probabil ruperea coaliţiei, să dea vina unii pe alţii că de ce nu s-a putut. Foarte bine, putem să ieşim să spunem 60% mărirea pensiilor pentru că, la fel, nu are fundament bugetar.

Opţiunea AUR este creşterea, de această dată, cu un cuantum fix, cu o sumă fixă a pensiilor, pentru că, de fapt, ce se întâmplă, specialii vor primi din ce în ce mai mult procentual cu cuantumul pensiilor şi pensionarilor săraci li se va indexa pensia cu 13%, cu valoarea inflaţiei din luna ianuarie.

13% pentru toată lumea nu înseamnă aceeaşi sumă pentru toţi. Noi vrem aceeaşi sumă, aceeaşi mărire pentru toată lumea şi vreau să susţinem astăzi în Comisia de muncă de la Camera Deputaţilor acest lucru şi să sprijinim diferitele categorii de oameni defavorizaţi, care sunt afectaţi de aceste modificări„, a susţinut Simion în conferinţă de presă.

Programul AUR, ocazionat de manifestările dedicate Zilei Naţionale 

„La sfârşitul acestei luni, începutul lunii decembrie, ne regăsim cu toţii la Alba Iulia pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Pe 1, la ora 8 dimineaţa, avem tradiţionalul marş care dă startul manifestărilor de la Alba Iulia. Pe 2 decembrie, avem Congresul extraordinar de la Alba Iulia, iar pe 3 vor fi prezentaţi candidaţii la alegerile europarlamentare pentru regiunea aceea a ţării.

Până atunci, vor fi diferite manifestări. Şi săptămâna aceasta, şi săptămâna viitoare vor fi prezentaţi noi colegi care intră în AUR să dea pentru ţară, nu să ia pentru ei. Avem de asemenea prezentări Ziuaale candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, pe 24 noiembrie la Tg. Jiu, pe 29 noiembrie la Braşov, pe 26 noiembrie la Baia Mare, pe 30 noiembrie la Râmnicu Vâlcea.

Participăm cu toţii la Râmnicu Vâlcea, după care mergem spre Alba Iulia. Vom avea un tren, trenul Unirii, expres, din Gara de Nord, din Bucureşti, care merge la Alba Iulia pentru manifestările de 1 decembrie”, a transmis Simion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

 1. Daca nu retii egal (contributia in suma fixa ptr toti angajatii) nu ai cum sa dai egal in suma fixa marirea ptr toti pensionarii.
  Totusi oamenilor li s-au retinut sume diferite, au muncit ani diferiti (stagiu/ani). Diferentele de contributie trebuie sa se vada in pensii. Tu i-ai da la fel si unui necalificat care a muncit (si contribuit) pe salar minim 15 ani si unui inginer cu 40 de ani contributie din salar peste mediu?
  „Probabil cel mai cunoscut principiu al unei societăți comuniste ideale este: „De la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi”
  Esti comunist bre?

 2. Nu mai publicati minciunile astuia ! Pensiile din contributie se platesc din fondul de pensii. Pe langa asta, bugetul Romaniei in anul viitor este de 500 miliarde lei, adica cat 10 bugete de pensii ! Deci, din sumele unui buget de pensii din 11 se gasesc banii. Doar un tigan mincinos ati gasit la partidul unui santajist condamnat si viitor pedofil ?

 3. AUR e mai imbecil decat USR….AUR este cancer pentru Romania…. Legea pensiilor din Parlament vrea sa corecteze niste erori grave, vrea sa opreasca FURTUL unei treimi din pensie pentru milioane de oameni…Pensiile NU au fost egale nici in Comunism pentru ca NU e cinstit sa fie egale.

 4. Populistul leghionar Simion vrea taxare mica pe munca, 25 la suta…Cu 25 la suta taxare pe munca Statul nu mai poate plati Educatie, Sanatate, Pensii, Aparare…..Solutia lui Simion este ca fiecare cetatean sa organizeze o Nunta Poporana cu castig de 500.000 de euro. Asa cum a procedat Capitanul Simion.

 5. Da! S-a ajuns in punctul in care toate pensiile sa fie mărite cu o suma fixa constanta! Ce, magistrații mănâncă cu doua guri?

 6. Altul care bate câmpii, dacă reușeau să modifice legea pensiilor speciale atunci jos pălăria, acum își bat joc de categoria celor care au contribuit pt pensii, până acum mâncau rahat 💩 că nu le puteau mări din cauza pnnr care este de 9,3, acum când vor să o mărească cine știe cu cât, nu sunt surse, niște nemernici.

 7. Simion are dreptate, escrocii PSD & PNL au fost mereu pe mana si au distrus Romania, aducand-o la stadiul de colonie.Stie cineva cum s-a facut peneleu dupa 89? E simplu, hotii care n-au mai avut loc in PSD au intrat in peneleu.

 8. axon n-ai inteles nimic, cum majoritatea rromanilor nu o sa inteleaga niciodata… astea sunt legi, ca multe alte legi date in trecut, care dau bine pe hartie, dar normativele de aplicare, DACA vor fi vreodata emise o sa fie complet altfel, si nu vor avea nici pe departe efectele trambitzate. Asta e o lege care sa dea sperante prostilor ca o sa se schimbe ceva in bine, si ca sa-i voteze tot pe PSD-PNL la europarlamentare, locale, etc. In realitate singurele certitudini din legile alea o sa fie cresterile de varsta de pensionare, punerea femeilor la munca pana la 65 de ani, ca ati vrut egalitate, si GARANTAT, o sa creasca si stagiul minim de cotizare… daca in ziua de azi e cat 15-20 de ani, pe viitor o sa-ti ceara 30 de ani MINIM ca sa primesti o pensie, cat de infima. Peste 2-3 generatii, o sa va munceasca stranepotii de la 18 la 70 cu promisiunea ca o sa aibe pensie… o sa muncesti 50 de ani, ca sa mori (cu putin noroc) dupe 2 ani de pensie… dar majoritatea o sa crape la 63-64

 9. daca azi aveti 2100 lei cat e pensia medie si ati primi o suma fixa spre exemplu 200 de lei sau mai mult ati avea 2300, iar altul care are 10.000 ar avea 10.200, inloc de 11.380, prin cresterea cu 13,8% iar unul cu minim dar care a muncit si iti spun mult mai greu decat tine in combinat si era trimis pe ger, viscol sau canicula sa manevreze ceva cand restul stateau in tabloul de comanda ar primi tot 200 si ar ajunge la 1325 de lei sau prin procent ar avea 1280 de lei chiar nu vezi diferenta? Chair ar fi corect ca unul cu zece mii sa mai primeasca mai mult de o pensie minima? Este umna?

 10. Simion își arata limitele. Nu mai da găleți și haine electoratului, promite creșteri doar pentru unii. Soluție imbecila. Tot pe sistem pensii sectoriale mergem? Nu ajungem nicăieri. Și ca să.si facă reclama, îl freacă grijă doar sa para pe sticla: Hai la Alba! Simioane, închide gura și începe sa gândești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.