Simona, la Miami cu ajutor de la un fost antrenor

Simona Halep a intrat deja în febra marelui restart al carierei după ce timp de 18 luni a urcat Golgota suspendării pentru dopaj din partea ITIA.

Simona se află la Miami unde a aflat că în primul tur o va avea în față pe iberica Paula Badosa, o jucătoare care la un moment ajunsese în top 20.

Oricum am lua-o, Simona și-a asumat un mare risc să revină în competiție atât de abrupt, tocmai la un turneu Masters de 1000 puncte. Acolo, este prezentă toată crema sportului alb feminin, dar dorința de a fi din nou pe teren a fost mai mare și Halep a spus imediat DA la wild-cardul oferit instant de organizatorii de la Miami. Ion Țiriac a avertizat-o că mult mai bine era să se pregătească pentru sezonul de zgură, pentru că a intra direct pe hard, după 18 luni, este foarte riscant și pentru sănătatea sportivei.

Unul dintre oamenii cheie din organizarea turneului de la Miami, directorul turneului, James Blake, a explicat cum a primit Simona Halep wild-card, pentru că recunoaște că i-a fost teamă inițial să i-l acorde. El a explicat toate acestea în pod-castul fostului mare tenisman american Andy Roddick:

„Când vine vorba despre decizii legate strict de tenis, oamenii au încredere în mine. Am simțit că trebuie să fim pregătiți pentru eventualitatea în care va cere un wild card. Din fericire, aveam câteva locuri disponibile.

Nu vrei să aduci în turneu pe cineva care nu s-a antrenat. Ar fi fost în detrimentul ei. Nu vrem să asistăm la un masacru pe teren”.

Și aici a decis să ia o decizie, în urmă căreia Simona Halep se pregătește acum de meciul din turul 1 la Miami. L-a sunat pe fostul antrenor al româncei, australianul Darren Cahill. Răspunsul acestuia a devenit cheia pentru acordarea wild-card-ului: „Am ajuns cu toții la concluzia că este pregătită pentru revenire”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.