Simona, lăsată cu ochii-n soare la Stuttgart

După ce TAS a redus la nouă luni suspendarea pe o perioadă de patru ani dictată de TAS pentru dopaj, Simona Halep poate juca acum la orice turneu, dar cu o condiție. Trebuie să primească invitație din partea organizatorilor, pentru că, la acest moment WTA, încă nu a schimbat regulamentul pentru jucătorii care au fost suspendați și s-a dovedit că nu sunt vinovați.

Simona Halep nu se poate înscrie pe tabloul turneelor importante nici măcar în calificări deoarece ea nu are clasament. Dacă WTA va reuși să pună mai repede la punct și să oficializeze amendamentul mai sus amintit, atunci automat și-ar primi înapoi și locul și punctele deținute înainte de suspendarea din octombrie 2022. Așa însă e la mâna organizatorilor și nu toată lumea se înghesuie să o aibă în competiție.

Cei de la Mastersul de 1000 de puncte de la Miami au făcut-o imediat, dar Simona, după un prim set perfect, a pierdut cu iberica Paolo Badosa și a ieșit din primul tur. Acum, spera să primească wild-card la la Stuttgart un alt turneu foarte tare, la care va fi prezentă inclusiv poloneza Iga Swiatek.

Însă organizatorii au preferat să acorde invitațiile pentru compatrioate ale lor plus britanicei de sorginte română Emma Răducanu, ignorând-o pe Simona Halep. În acest fel, fără ca aceasta să primească o invitație de la organizatorii turneului de tenis din cadrul JO de vară de la Paris, cum speră președintele FRT, George Cosac, fără a acumula puncte visul lui Halep se năruie de la o zi la alta.

Coinicidență poate fi faptul că exact la Stuttgart, în 2017, Simona Halep spunea că nu e de acord ca jucătoarele care au fost suspendate pentru dopaj și revin pe teren după încheierea pedepsei să primească invitații și acestea să o ia de jos, cu turnee ITF, unde să se poată înscrie, pentru a face puncte.

„Pentru copii, pentru jucătorii tineri, nu este în regulă să ajuți cu un wild card jucătoarea care a fost interzisă pentru dopaj”, declara ea.

Simona adăuga atunci: Nu este vorba aici despre Maria Șarapova, ci despre toți jucătorii care sunt găsiți dopați.  Nu pot susține ceea ce a făcut directorul turneului, dar nici nu pot judeca”.

Dar roata se întoarce acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. E o vorba : „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”.
  Iata cum propriile-i cuvinte, s-au intors impotriva ei.
  La fel s-a pronuntat impotriva lui Djokovics cind l-au exclus australienii ca nu era intepat. Drept raspuns, Djokovics i-a luat imediat apararea Simonei cind aceasta a fost „la greu” !
  Mare om , mare caracter acest Djokovics.
  Sper totusi ca Simona sa revina pe teren, la adevarata ei valoare, poate la Paris…!

 2. cam așa au iubit,iubesc și vor iubi urmașii lui frederic barbarosa pe ,„români”!Simona orientează-te spre alte zări!

 3. Simona, ce ai semănat, aia culegi. Mă refer la declarațiile ei la adresa lui Djokovic sau Sarapova. Și o mică observație autorului… Simona nu a fost găsită nevinovată, doar i s-a redus pedeapsa din diverse motive. Data viitoare să fie mai atentă cu vine colaborează.

 4. „dar Simona, după un prim set perfect, a pierdut cu iberica Paolo Badosa și a ieșit din primul tur”

  Asa este fara suplimente necontaminate … Grecul francez era bun antrenor.

 5. Faptul că i s-a redus suspendarea nu înseamnă că este nevinovată. Ca în justiție: dacă primești închisoare cu suspendare, tot infractor te numești! Altfel, ce să caute un sportiv acuzat de dopaj în lumea olimpică? Cât despre caracter…

 6. nu mai sint „suplimentele”, nu mai este trisatul nu mai sint rezultatele.Bine -au facut ca nu au chemat-o sa-si cistige locul jucind cinstit daca mai poate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.