Simona, mai tare ca multe femei

Simona se dovedește mai tare ca multe femei. Românce sau de altă naționalitate. Sportiva din Constanța nu se sfiește să admită că nu mai e la prima tinerețe. „Trebuie să am grijă, sunt bătrână“, mărturisește ea sec.

Simona Halep a regăsit la Miami atmosfera marilor turnee, cu tribune pline și cu un tenis de înalt nivel. S-a mobilizat la maxim în primul rând mental după acea absență de 18 luni care i s-a părut cât o viață și a riscat să joace imediat după ce TAS a redus pedeapsa pentru dopaj la numai nou luni.

Cum era de așteptat prima apariție după atâtea luni a fost una care a avut și lumini, mai ales pe parcursul primului set dar și destule umbre în meciul cu iberica Paola Badosa. A început incredibil de bine, în forță, ca în vremurile bune, după care lipsa de jocuri, de ritm la care s-au adăugat durerile de urmăr la serviciu, au dus treptat dar sigur la un deznodământ nefavorabil.

Asta spre dezamăgirea numeroșilor fani români care au populat tribunele pe pe arena Grandstand de la Miami, dar constănțenca vede altfel lucrurile, fiind mulțumită că a început să pună, pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, temelia unei reveniri consistente în circuit. Ea a acordat un interviu celor de WTA Insider, în care a explicat care este strategia pe mai departe pe care o va adopta.

„Cineva mi-a spus că dacă aș fi primit un dolar pentru fiecare zâmbet, aș fi fost bogată la sfârșitul zilei. Am zâmbit pentru că am primit atât de multă dragoste din partea oamenilor!

Când eram în avion i-am spus mamei că sunt extrem de emoționată. Nu știam la ce să mă aștept din partea oamenilor. Când treci prin așa ceva, n-ai nicio idee despre cum te vor vedea sau cum te vor trata. Prima zi a fost incredibilă. Stresul a dispărut instant. Mi-am dat seama că totul va fi bine pe teren. Fanii din tribune au fost fantastici. Am simțit o apreciere mai mare ca niciodată.

„Sincer, mă gândeam că voi reveni în sezonul pe zgură. Am crezut că îmi voi lua timpul necesar pentru ca sentimentele să se așeze. Dar bucuria a fost mult prea mare. Cei din jurul meu m-au încurajat, mi-au spus să merg și să simt din nou energia tribunelor. A fost decizia corect. Iar Miami a fost locul ideal. M-am simțit iubită și liberă din nou!

Nu am un plan în continuare. A fost doar primul turneu, nu știu ce voi face mai departe. Doar că vreau să joc cât mai mult și să îmi recapăt ritmul.

Sunt bătrână. Vârsta nu îmi mai permite, așa că trebuie să gestionez revenirea foarte bine. Nu vreau să mă accidentez. Oamenii mi-au spus că 18 luni reprezintă o pauză mare și că trebuie să am grijă. Voi discuta, îl am și pe Carlos (Martinez) lângă mine și vom decide ce urmează.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

6 Comentarii

  1. Va reuși Simona! Privind spre analiza inițială pronumelui, ‘S’, avem mostra unui șarpe care se strecoară cu uriașe riscuri, prin orice să ajungă la punctul hotărât, punctul pe care și-l dorește, asta doar daca își dorește cu ardoare. Inca ești tânără, nu ai îmbătrânit, putere ai, renaști din propria cenușă, sau, cenușă aruncata de alții! Succes Simona!

  2. gandurile unei inchipuite zeitati : **Nu știam la ce să mă aștept din partea oamenilor**. tare! :))

  3. Este luciditate, ceea ce este bine. Va sti cand sa se retraga ptr a nu deveni ridicola…..[Rumburak]

  4. ” Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” (aproximativ , nu le am cu IT-ul). Sper ca nu am gresit….Ca exprimare.

  5. Cuvantul batran la 32 de ani, chiar si pt. tenis….nu-i prea potrivit. Daca nu facea ac. pauza nemeritata si fara voia ei nu aparea batranetea relativa. Pe masura ce-si va intra in ritm va constata ca a intinerit. Sunt jucatoare care au multi ani peste anii ei si sunt in forma.Nu simt batranetea. Persoanele f. aplicate, serioase, silitoare asa cum este ea, deobicei se subestimeaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.