Simona Radiş, trofeul de excelenţă. Cătălin Chirilă şi Ancuţa Bodnar, sportivii anului

Campioana mondială şi europeană la canotaj Simona Radiş a primit, miercuri seara, în cadrul Galei Sportului 2023, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport, trofeul de excelenţă pentru cea mai bună performanţă, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă şi canotoarea Ancuţa Bodnar au fost desemnaţi sportivii anului la masculin, respectiv feminin.

În cadrul evenimentului desfăşurat la Ateneul Român din Capitală au fost acordate premii pentru 20 categorii, pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023. Nominalizările precum şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de Asociaţia Presei Sportive din România.

Printre câştigători s-au mai numărat cei mai buni antrenori la masculin şi feminin – Antonio Colamonici (canotaj), cu 11 ambarcaţiuni calificate la JO 2024, medalii la Europene (5 aur şi 1 argint) şi la Mondiale (2 aur – 1 argint – 2 bronz) şi Camelia Voinea (gimnastică), cu eleva sa Sabrina Voinea, calificată la JO Paris 2024, precum şi cele mai bune echipe la sporturi de echipă în 2023 – reprezentativa masculină de fotbal a României, calificată la EURO 2024, şi naţionala feminină de tenis de masă a României, medaliată cu aur la Jocurile Europene.

De asemenea, un premiu special al Agenţiei Naţionale pentru Sport, intitulat „Legenda sportului”, a fost oferit miercuri seara antrenorului de fotbal Mircea Lucescu. Tehnicianul a primit trofeul din partea fostului tenisman Ion Ţiriac.

Preşedinta ANS, Elisabeta Lipă, a fost la rândul său premiată la categoria „preşedintele anului” pentru performanţele obţinute în prima parte a anului trecut în care a condus Federaţia Română de Canotaj.

Ne place aurul

Canotoarea Ancuţa Bodnar, deţinătoarea en titre a titlului european şi mondial la dublu vâsle, alături de Simona Radiş, a declarat, miercuri seara, la finalul Galei Sportului 2023, în care a primit premiul pentru cea mai bună sportivă a anului, că îi place foarte mult aurul şi va munci împreună cu colega sa pentru a-l obţine şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Ne place aurul foarte mult. Muncim pentru el şi ne dorim ca la Paris să-l obţinem”, a menţionat canotoarea.

Bodnar a precizat că pregătirea în Italia a decurs bine, iar în curând lotul olimpic de canotaj va reveni la baza de la Snagov.

„Suntem pe ultima sută de metri în cantonamentul din Italia, pentru că mai avem mai puţin de o lună de zile şi ne întoarcem la baza noastră de la Snagov. De fapt, nu mai e mult până la Jocurile Olimpice. Noi ne propunem să muncim la fel de mult şi să obţinem rezultatele dorite acolo”, a explicat ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Iar moldovencele? Se vede ca doar ele fac performanta in Romania. Dar niciodata presa nu spune de unde sunt atunci cand scrie despre moldovence ca in cazul altora mult mai modeste din alte parti. Ca exemplu stirea despre cea mai buna halterofila a Europei, Mihaela Cambei castigatoare zilele trecute a trei medalii de aur.Nici un ziar nu a scris ca este din celebrul Onesti, orasul care a livrat-o lumii pe Nadia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.