Simonis: industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere (update)

UPDATE Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.

„Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat. Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui ONJN, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Până la adoptarea ordinului preşedintelui ONJN prevăzut de prezentul alineat, operatorii economici care deţin licenţa clasa II emisă de ONJN au obligaţia de a implementa orice măsuri tehnice disponibile pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat”, mai menţionează proiectul.

Se instituie, de asemenea, obligativitatea creării şi menţinerii la zi de către ONJN a unui registru public, accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore, care va cuprinde operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României. În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, a declarat anterior Simonis la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că acesta este doar primul proiect pe acest subiect care va fi adoptat şi vor mai urma şi altele.

„Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”, a spus acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. P$D/PNL s-au legat de sireturi cu mafia pknelelor prin banii „livrati” baronetului, prin taxele platite inclusiv local.

  Singurele mari „realizari” si „ctitorii” de partid si de stat nu vreo fabrics socialista care mergea pe pierdere ca in urma nu cu mult timp, doua mari cazinouri comunale sa moara Las Vegasul si MonteCarlo de ciuda.
  Fix langa scoli si fix in an electoral. Maine.

 2. Si in orasele mari dece nu?! Trebuie mutate din apropierea scolilor si din centru, mai la periferie si mai putine.

 3. Povești, corb la corb nu-și scoate ochii; parcă pe „sîrbul” cu pariurile îl cheamă Sacha precum pe Sacha Cohen.
  E vremea monopolurilor, cei mici și cei mijlocii independenți vor fi măturați din orice domeniu. Dacă-i lăsăm

 4. Gargaragiu. Ba lepra PSd-sta,trebuie o lege clara,corecta si transparenta, nu amenintari de borfas.De parca ar face concurenta si tu vrei sa o elimini.Siktir nesimtitule.Voi sunteti in spatele pacanelelor.

 5. …vrabia malai viseaza!…ce cred eu ca este cu harnicia asta: se apropie campania si, foarte posibil, pierderea locurilor prin parlament, prin sinecuri in general…pacanelele aduc multi bani, iar simonis si altii s-au gandit sa practice un mic santaj…or face ei legi, dar acestea tre sa si fie legale, sa spunem…oamenii au licente, contracte de inchiriere pt spatii, nu poti sa vii sa pui lacatul pe usi noaptea, ca hotii…pe urma, statul va pierde o spinare de bani din impozite…asadar, se arata doar pisica, nimic nu se va intampla…cel mult, toate localitatile cu mai putin de 15000 locuitori vor deveni orase, va exploda populatia pe-acolo…acum, o intrebare: se socotesc si sugarii, minorii sau doar majorii?…

 6. N-am ințeles dece ar afi asta o industrie .. Nu crezi xcă tu ca presă faci reclamă unei activități, care de fapt nu ar trebui să existe ?? Vezi cîți nenorociți iși pierd mințile in urma acestor ”industrii”.

 7. Nu faci nimic ani de zile cu majoritate la Casa Poporului, Cotroceni, Victoriei, pe ultima suta de metri se rezolva ce nu s-a facut cand toata lumea cerea sa goneasca de la langa scoli casele de pariuri si salile de jocuri o alta modalotate de a vindw legal droguri ‘legale’.

 8. Exista mai multi dependenti ai asa numiteu industrii de jocuri de noroc si pacanele ca in alte industrii cum ar fi industria de coca sau de canepa indiana. Dar indienii vin tare din urma, urmati se sud americani. Ca tot se lauda Alinuta.

 9. O altă lovitură dată de un slugoi al globaliştilor propriei țări. Miza a fost una foarte simplă: să treacă câştigurile de la jocurile de noroc în format fizic către firmele de jocuri online. Cate nu sint din România şi nu plătesc nici un leu impozit statului român. Plus toți banii pe care românii îi jocacă urmează să intre în buzunare străine. Şi sunt FOARTE mulți bani.
  Unul dintre patronii din din „industria online” de jocuri de noroc este fratele Ursulei von den Leyen. O coincidență?
  Toate poveştile că le-ar păsa de copii sau de jucătorii cu dependențe sunt minciuni. Simonis şi gaşca lui doar îndeplinesc 7n ordin extern.

 10. Statul Mafiot nu e de pe vremea lui Basescu, mult mai vechi, a fost si ‘opera’ PSD. Sau PDL. Si cum ‘opera’ acest stat prin diverse industrii.
  Vechile industrii au fost sistematic sinucise, sa faca loc industriilor de dependenta, banci si farmacii. S-au trezit ca ‘rusii’ au nevoie de armament, F-16 si Patriot sa pazeasca salile de pacanele, bancile, farmaciile si hipermarketurile. Si se inchide cercul. Tratament pentru dependenta, imprumuturi pentru jucatori, salile de jocuri mereu pline, economia „circulara” inventata P$DNL-PCR, dupa „democratia original” cu mineri si mineriade.

 11. Simonis e patro de păcatele.. prin interpuși.Ce urmărește în realitate?…eliminarea concurentei sau ascunderea banilor..poate ambele

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.