Sindicaliștii nu s-au lăsat vrăjiți

Sindicaliștii nu s-au lăsat păcăliți de președinte. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României.

„Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.

Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași:

  • Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;

  • Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic)“, spun sindicaliștii într-un comunicat remis cotidianul.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. Pedagogi, inapoi in scoli,dati foc la banci,sa va aratati dispretul fata de joburile voastre .Pana cand o soarta amara si un trai nefericit ?.Pedagogia ingroapa Romania

  2. Va dati seama ca cei cu vrajeala sunt aia care cer si nu aia care sunt presati sa dea din banul putin al tuturor romanilor.Si ce mai vrajeli umflate si gogonate daca vor bugetarii dascali ca profesoru DEBUTANT sa fie musai la nivel de salariu mediu pe economie si restul dascalimii catarati in salarizare dupa vechime si alte privilegii de acolo in sus pana la cer la sf.Petre.Dar sub nivelul ala al salariului mediu pe tzara cine sa mai fie? Inginerii incepatori?Economistii incepetori?Sau si cei care mai produc una alta si care ii hranesc si pe bugetarii astia tupeisti.Si de unde vor ei sa aterizeze la buget inca un miliard de euro anual numai pentru dascalii patriei si nu pentru toti bugetarii dornici de mariri unde mai trebuie niste miliarde in plus anual,ca de afara vine banul in plus pe produse in plus si nu pe vrajeala de bugetari.Sau taiem iar de la pensionari,ca tot nu sunt ei „sustenabili” si tot trebuie ca ei sa isi faca bagajele mai repede si sa spele putina ca sa aiba bugetarii mai lesne fericire si bani de excursii pe afara.Dar dascalii grevisti nu isi dau seama ca nu merita nici banii care i-au luat pana acum daca nu isi incheie treaba lor pe un an intreg de studiu,ca de aia au fost platiti din toamna pana acum.

  3. Greva a picat mănușă pentru guvernanți! Rotativa nu se mai face, pe elevi ii doare la basca că mai repeta un an, singurii care suferă sunt parintii care au plătit la greu pentru meditații! V-am pupat și multe succesuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.