Singura măsură corectă: intervenția fiscului nu impozitarea pătrunjelului

Cititorul care semnează Luca comentează articolul Categorie de risc fiscal. Venituri impozitate cu 70%!

 

In Romania, intra anual cateva miliarde de euro trimisi de catre cei plecati la munca in strainatate. Bani munciti cinstit si impozitati. Impostorilor nu le iese la socoteala, fiindca in mintea lor nu este destul ca 19 % sunt dati statului sub forma de tva iar restul sumei ajunge pentru diminuarea saraciei familiei celui plecat, familie ramasa fara niciun venit sau ajutor social. Alti bani negri pot avea bugetarii din spagi si fabricantii de alcool, tutun carburanti din evaziune. Singura masura corecta este interventia fiscului si stoparea economiei subterane, nu impozitarea patrunjelului, a hainelor vechi si a ciupercilor de pe marginea drumului, de la tarani. In UK, micul intreprinzator este sprijinit si incurajat de catre stat cu impozite diminuate, iar daca la sfarsitul anului demonstreaza ca si-ai platit taxele corect, primeste bonus 1 /12 din sumele platite. La noi este un fel de alba-neagra- saracul devine si mai sarac, bogatul si mai bogat. Intrebare-cu cat au crescut averile celor din top 200 cei mai bogati romani sub guvernarea psdnl in timp ce tara se duce de rapa si care este valoarea insolventelor si a impozitelor si taxelor inregistrate si neplatite statului?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

6 Comentarii

  1. La magazinele cash&carry nu vom mai putea achita cu mai mult de 2.000 de lei bani lichizi de persoană pe zi. Adică ne vor cere buletinul/CI-ul de prima dată sau… ? Iar aceste magazine nu vor putea încheia ziua cu 50.000 de lei cash în casierie? E ca la vaxin, adică nu e obligatoriu, dar e musai. Practic, de cum vor deschide ne vor obliga să plătim cu cardul. Deștepți ăștia de la Fisc. În fiecare zace câte-un Mircea, fă-te că lucrezi.

  2. Aloo, asta care ai scris articolul baga la cap ca banii adusi de afara majoritatea sunt la negru! CE SA MAI ZICEM NOI ASTIA CARE MUNCIM CINSTIT IN TARA SI DAM DIN START 40 % DIN LEAFA LA STAT (IMPOZIT, CAS, CASS) SI ABIA DUPA AIA DAM 19 % TVA DIN CE NE MAI RAMANE, CA AIA DE AFARA! Asa ca lasa vrajeala! Se pare ca tu nu prea platesti aia 40 % esti scutelnic care manipuleaza!

  3. Stati blanzi, si in aeroport daca cumperi din duty free iti cere pasaportul sau buletinul! E obisnuinta cu cerutul datelor personale si se va generaliza(vezi eon, electrica, rcs-rds care cer de cativa ani buni, cnp-ul prin telefon, cica pentru a te descoperi daca tu esti persoana. La incarcat telefon online, la fel iti cere cnp-ul pe site!

  4. Tocmai ce clubul de fotbal înființat de Stalin, cuibul de blatiști și interlopi „Dinamo”, a obținut ilegal o schimbare a condițiilor insolvenței și NE-PLATA DATORIILOR! Milioane de euro! „Justiția” NU EXISTĂ în țara asta balkanikă de că’t! După ce cu 10 ani în urmă același club a obținut prin procedură asemănătoare ștergerea unei datorii de 23 de milioane de euro. BANI DELAPIDAȚI, ce Statul nu i-a mai recuperat.
    Neacoiță fost patron acolo a folosit dependințe ale clubului pentru a falsifica situația imobiliară, nimeni nu-i face nimic, de ani în șir! Cotizațiile luate ilegal pe statele de plată ale angajaților M.A.I. merg „la negru” la o grupare fantomă (a fost condusă de un fost vice-prim, fost milițian) ce stă-în-umbră și face plăți „la negru” către federație, arbitri, adversari, media, etc. pentru a obține o imagine pozitivă de prim-plan acestei grupări mafiote.

  5. Ce inseamna insolventa in Ro?Inseamna sa ai regim preferential din partea fiscului- să fii lasat sa nu platesti taxe cu anii in timp ce legea obliga la blocarea conturilor si executare silita pentru orice contribuabil care intarzie la plata taxelor dincolo de termenul prevazut de lege. pasul doi al ,,insolvenților,,este infiintarea unei firme noi si trecerea patrimoniului firmei cu datorii pe noua firma. Si urmează pasul trei-cu o curte mica și goală, cu milioane de euro datorii neachitate la bugetul de stat si oriunde altundeva, declară insolvența- veniți de recuperați, dacă aveti de unde. Unde a fost fiscul anii acestia? Care este misterul acestor ,,insolvențe,, ?

  6. Intotdeauna statul a jucuit pelea di pi om. Luati mah si juninca din cotetz si scrofa cu pui cu tat. Jucuitzi mah pina la os mah !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.