Sirenele de alarmare publică, verificate

Atenţie, constănţeni! În perioada 19 aprilie-26 aprilie, se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanţa

Inspectorii Serviciului Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa împreună cu specialişti din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanţa funcţionează în cele mai bune condiţii.

În cadrul acestei activităţi, se vor emite semnale acustice scurte. Rugăm cetăţenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare, se precizează într-un comunicat al primăriei Constanța.

Menţinerea în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare – alarmare este una dintre responsabilităţile administraţiei publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificaţii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

SEMNALELE DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAŢIEI, INSTITUŢIILOR PUBLICE ŞI OPERATORILOR ECONOMICI

PREALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificaţie: Aducerea la cunoştinţa populaţiei despre posibilitatea producerii unui atac aerian

ALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificaţie: Aducerea la cunoştinţa populaţiei despre iminenţa producerii unui atac aerian

ALARMĂ LA DEZASTRE – Se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificaţie: Aducerea la cunoştinţa populaţiei despre iminenţa producerii unor dezastre

ÎNCETAREA ALARMEI – Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durată de 2 minute. Semnificaţie: pericolul a încetat, se pot relua activităţile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Iar sirenele? In provincie, nu cred că mai există, au construit acoperișuri pentru a nu ploua in case și era normal să dispară acele sirene plasate pe blocuri.
  P.s. acum astia de la meteo nu mai sunt in criza de prostie cu canicula, cea mai calda, călduroasă prostie la meteo, caldura excesiva, val de canicula din Africa, terorizând populația? Inca ceva cu praful saharian cu care se manipulează, priviți în jur copacii=un soi de plop care acum imprastie polenul portocaliu de culoarea nisipului. De ce aruncă manipularea cu val de praf saharian când avem cel puțin un copac langa casele noastre care prin puterea curenților de aer circulari, cara polenul miligramat oriunde! Eu șterg praful ‘saharian’ de la copaci zilnic de pe pervazul geamurilor și nu există praf saharian tocmai spre Romania, până să ajungă în România, se oprește în alte tari pe copaci, deși acum nu sunt în țară!

 2. Parca si vad cum iarasi se umplu sectiile de urgente din spitalele constantene (si nu numai !), cu tot felul de cetateni sositi cu fracturi sau in coma, dupa ce se arunca pe geam de panica ! Un fel de reeditare a „Razboiului Lumilor” cu Orson Welles …

 3. Luni Parlamentul voteaza intrarea Romaniei in razboi impotriva Rusiei prin aprobarea tranzitului armamentului donat de Lituania vitejei Urcacanae care se tot infrange de 2 ani cu rusii. Si de asemenea aprobarea antrenarii militarilor urcacani in tara noastra. Asa ca toti forumistii care ii urasc pe rusi sunt invitati sa se inroleze volutar, in avansul mobilizarii generale si sa pleca la razboi in tara vecina si neprietena pentru a devi cu voie buna ingrasamant agricol. Slava Z.

 4. Urmeaza si in orasul nostru. Iar vor latra toti cainii din urbe.

 5. Sunt unii care mai spera, cum sperau multi si in aprilie 1941 dupa intrarea in Axa, ca nu se va ajunge pana la razboi. Hitler si Stalin, ziceau ei, si-au impartit ce era de impartit, si acum noi am nimerit in sfera de influenta occidentala, de aceea vin neincetat trupe germane in tara.
  Ntz! Gresit…peste nici o luna, Antonescu era chemat la Munchen, cam cum se duce Ciolacu acum prin SUA, si i se comunica decizia deja luata, recte planul Barbarossa. Cu doar 12 zile inainte de declansare! Guvernului roman neramanandu-i decat sa aprobe entuziast, sa-si exprime adeziunea cum se zice, pentru ca NICIODATA ROMANIA N-A PARTICIPAT LA LUAREA UNEI DECIZII CAPITALE, nici atunci si nici acum.
  Dar de pierdut sute de mii de vieti in razboaiele altora, s-au pierdut…

 6. Mai Bine ar Vorbi la Megafon ! Cu Semnalele Acustice ale Sirenelor Oamenii Nu Pricep Nimic !

 7. PREALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 3 sunete (impulsuri)……

  -la fel face sirena si in Izreal??????

 8. „Compozitorii” de sirene sunt baieti destepti si culti in cap. Sigur Dorel sta cu diapazonul si cronometrul in mana sa verifice care melodie se difuzeaza. Bravo bah, va asteptam sa ne reprezentati la Eurovision!

 9. Ce se aude cu asasinatul comis asupra Mega-Galacticei Senatoare cu Gabarit Depășit pe data de 18 aprilie? A scăpat?! Am auzit că Mega-Galactica și-a scrîntit Prețioasa Sa Limbă! 😂
  Nu ne mai țineți în suspans!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.