Situații de urgență provocate de vânt

Circulaţia pe DN 17, pe raza localităţii Iacobeni, a fost afectată, marţi, de căderea unor arbori pe carosabil, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit pompieri militari, jandarmi, lucrători silvici şi voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iacobeni, pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic.

„Aproximativ zece arbori doborâţi de vânt au fost tăiaţi şi îndepărtaţi de pe carosabil. Alţi copaci, de pe marginea drumului, au fost defrişaţi, deoarece erau în pericol de prăbuşire pe carosabil”, au precizat oficialii ISU.

Tot marţi, două autoturisme au fost avariate după ce tabla de pe acoperişul unui bloc de locuinţe din Gura Humorului a fost smulsă de vânt. Totodată, intervenţii au avut loc şi în municipiul Suceava pe fondul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

”Bucăţi de tablă desprinse şi în pericol de cădere, de pe acoperişurile unor blocuri de locuinţe de pe străzile Gavril Tudoraş, Areni şi Nicolae Bălcescu, au fost degajate sau fixate de către militari”, au arătat pompierii din Suceava.

Şi pompierii din Argeş au avut, marţi, zece intervenţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă provocate de vântul puternic.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, şapte intervenţii au avut loc în municipiul Piteşti. Pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac şi a unui stâlp care riscau să cadă pe stradă, precum şi pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiş sau faţadă desprinse de pe mai multe clădiri.

Pompierii au mai intervenit în municipiul Câmpulung, oraşul Ştefăneşti şi comuna Vedea, pentru degajarea unor copaci sau stâlpi ai reţelei electrice afectaţi de vânt.

Mai mulţi arbori au căzut, marţi, pe drumurile naţionale şi judeţene din Harghita, precum şi pe un bloc din Miercurea-Ciuc, iar în câteva localităţi s-au înregistrat întreruperi de energie electrică, din cauza vântului care bate cu putere.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, un brad a căzut pe un bloc de pe strada Revoluţia din Decembrie, din municipiul Miercurea-Ciuc, fără a provoca pagube, pentru îndepărtarea lui intervenind pompierii militari din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc.

De asemenea, pompierii civili de la Suseni au acţionat pentru degajarea unui arbore căzut pe DJ 138, în localitatea Şicaşău, iar pompierii civili din Ciucsângeorgiu au intervenit pentru îndepărtarea a trei copaci căzuţi pe firele electrice ale unui stâlp stradal din comună.

Şi lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale din Miercurea-Ciuc au intervenit pentru îndepărtarea unor arbori căzuţi pe DN 15, Topliţa-Borsec şi pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid.

Din cauza vântului puternic, în cursul zilei au rămas nealimentaţi cu energie electrică aproximativ 1.200 de consumatori din localităţile Sub Cetate, Izvoare, Vărşag, Cuşmed şi Şiclod şi din zona Baraj, fiind afectate 25 de posturi de transformare.

Echipele distribuitorului de energie electrică se află pe teren pentru remedierea defecţiunilor.

Judeţul Harghita se află, până marţi seara, sub atenţionare meteo de cod galben, fiind prognozate intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h, local 70-80 km/h, la rafală viteza vântului putând ajunge la 100 km/h.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita le atrage atenţia cetăţenilor să evite adăpostirea sau trecerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Astea sunt vremurile! Cine sau cui nu ii convine, să trimită un fax la meteo să oprească, să închidă robinetul sau vana prin care iese vântul😂😂😂! Abia acum pot primarii sa scrie cu trunchiul copacilor vizibil din avion, in ce partid sunt sau pe cine susțin.

  2. Situatie de urgenta provocata de taierile abuzive de padure. In spatele perdelei de brazi era taiat „la ras”. Iacobenii tac. Factura pentru degajarea drumului trebuie trimisa celor care au taiat padurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.