„Şmecheria asta a distrus România”: Ciolacu anunță digitalizare „cu forța”

România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate „cu vorba bună, forţat”, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, care a arătat că există probleme la graniţe, un exemplu în acest sens fiind cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

El a adăugat că se bucură pentru faptul că s-au declanşat negocierile privind spaţiul Schengen, pentru că România era „blocată”.

„Primul pas, cel mai important, s-a făcut. Austria este mai flexibilă, normal că nu puteau să anunţe triumfalist că din acest moment fără nicio condiţie o să intre România, pentru primul pas, cred că aerian, urmând ca anul viitor, cred că sub Preşedinţia Ungariei, vom continua cu pasul doi terestru. Este ministrul de Interne în momentul acesta la Viena la negocieri, urmează pe urmă să meargă în Slovacia, la negocieri. Să nu credeţi că din cerinţele pe care le are Austria, care mie nu mi se par unele exagerate, fiindcă cu toţii ne dorim întărirea frontierei şi cu Bulgaria şi cu Ungaria, şi nu ne păcălim unii pe alţii, şi nu minţim. Dar domnul Cherecheş a reuşit să treacă frontiera, cu un buletin al unui văr mai tânăr cu 10 ani. Ăsta este adevărul, dacă vrem să ne asumăm aceste lucruri, dacă vrem să minţim şi să băgăm tot timpul sub preş totul şi să credem că noi păcălim pe toată lumea – că eu am o teorie că şmecheria asta a distrus România – nu vom reuşi. Nu ne crede nimeni, o să ne arate imaginile pe care le-aţi dat dumneavoastră la televizor. Deci, sunt nişte discuţii normale şi sunt ferm convins că vor fi benefice pentru români şi pentru statul român”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Întrebat ce ar însemna sporirea controalelor, premierul dat drept exemplu cazul Cherecheş şi a adăugat că este necesară o etapă de digitalizare.

„Să nu se mai întâmple incidente cum a fost cu domnul Cherecheş, de exemplu. În primul rând trebuie o digitalizare, trăim in altă etapă a lumii, trebuie să înţelegem că nu putem continua ca formularul electronic să-l depunem în continuare la „ghişeul 3″. Ne trebuie o digitalizare pe frontieră. Avem un program, după cum bine ştiţi, de 1,2 miliarde de euro, de la Comisie, pentru frontiera cu Ucraina. Avem deja un punct de frontieră pilot cu Serbia care funcţionează foarte bine. Trebuie să ne implicăm. În momentul acesta, într-un punct de trecere de frontieră sunt patru sisteme de digitalizare: unul are Poliţia, unul îl are Vama, unul îl are nu ştiu cine. Toate cele patru sisteme nu sunt integrate. Este cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate cu vorba bună, forţat”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a anunţat anumite modificări, în perioada următoare, atât la Vămi, cât şi la ANAF. „În perioada următoare o să venim cu anumite modificări, poate vor fi şi modificări legislative pentru eficienţă. Sunt total nemulţumit de activitatea în această zonă, în acest moment, nu neapărat de conduceri sau de… Au funcţionat pe alte principii. Eu văd cu totul şi cu totul altă funcţionare, mai ales că vedeţi că ne apropiem totuşi să reuşim să intrăm în Schengen”, a precizat el.

Ciolacu a menţionat, totodată, că România aşteaptă acum şi decizia Parlamentului din Olanda.

„În martie vom intra cu adevărat. Ţinem totuşi de negocierile care se vor termina cu Olanda. Ştiţi foarte bine că în Olanda pe 22 noiembrie au fost alegeri şi urmează să se prezinte această propunere noului Parlament din Olanda în ceea ce priveşte Bulgaria, nu în ceea ce priveşte România. Şi aşteptăm acea decizie ca să vedem abordarea pe care o are România mai departe. Se poate ajunge la o decuplare a României de Bulgaria? Cred că este corect faţă de o ţară vecină, cum este Bulgaria, să nu intrăm în aceste discuţii în acest moment. Să aşteptăm. (…) În acest moment, aşteptăm decizia Parlamentului din Olanda şi vom avea, împreună cu Reprezentanţa de la Bruxelles, voi face un plan. O să stau de vorbă şi cu preşedintele României, pentru că preşedintele României reprezintă România la Consiliul European, ne-am coordonat până acum, ne vom coordona instituţional şi de acum încolo. (…) Au fost foarte multe negocieri duse şi de către ministrul de Interne şi de mine personal şi de doamna ministru de Externe şi de preşedintele României”, a explicat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

17 Comentarii

 1. Ciolacule…”cu forta”, ai ?
  Cine mai viseza democratie…e beat mort.
  Incepe statul politienesc…asa cum ne-au demonstrat ca se poate in falsa pandemie…
  De acum…totul fortat…daca prosti ca noi accepta, de ce nu ?

 2. Deci magraonul e pus pe fapte mari,astia de pina acum fiind ingeri.Conceptul „daca nu se poate de vorba buna,fortat”,este exact ce trebuie in Romania capcaunilor,betivilor si comunistilor.

 3. Mai, in 2020 cand noi completam maldare de Formulare de deplasare pe coala A4, la Moscova toata treaba era digitalizata, prezentai un card si gata, am vazut pe Net….Dar sa stiti ca rusii este! popor primitiv, inferior, d – aia voia tatucu vostru Hitler sa va scape de ei…Rusii nu era! ca noi boieri care traiam in lux regal din cap pana in picioare, singura problema era ca ne furau rusii ceasu si paltonu….

 4. Adica sclavie digitala in l pplagarul digital mondial cu forta !
  CURAT DEMOCRACY !
  Coada de topor s-a intors din USSA-bratul inarmat al ocultei iudeomasonice cu ordine urgente si clare !

  Agenda iudeomasonica pentru sclavizarea lumii si transformarea intr-un lagar digital continua fara probleme pentru ca satana-tatal minciunii, tatal „alesilor” nu mai suporta si vrea sa grabesca venirea „mesiei” evreilor -anticristul dupa cum îi invata ca ei sant „alesii” iar noi sclavii lor, animale bune de exploatat si ucis si dupa cum rabinul din anii 90 îl atentiona pe Netanyahu ca nu face indeajuns pentru venirea „mesiei” lor) si atunci prin „crizele” lor provocate, crize financiare, medicale, militare, climatice, sociale, economice…au facut : razboaie, „revolutii”, virusi, euromaidane, „primaveri” arabe, invazia migrantilor, propaganda sodomiei lgbt, droguri…
  Alogenul parazit instalat la Cotroceni de iudeomasonii globalisti satanisti si cozile de topor urmeaza ca niste roboti indicatiile intunecatilor nealesi de nimeni (de la UE, USSA, NATO, FMI, Davos, Bilderberg, Forumul Economic Mondial…curat „democracy”)…si noi dormim…

  TREZEŞTE-TE ! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră aducând în loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, desfrâu, droguri! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital ! Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur ! Trezeşte-te ! Ridică-te!

  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in conditii de criza” – debiteaza Jean Monnet parintele babiloniei neomarxiste iudeomasonice UE !

 5. „cu forta” sa te duci la groapa de gunoi a istoriei bolsevicule. tatucule. Constitutia Romaniei vorbeste pe undeva despre „cu forta”? j e g haba r nist si prostalau ce esti!

 6. Votez Marcel Ciolacu ca sa nu iasa Geoana….Evident, stiu ca Ciolacu minte si se lauda ca doar e politician burghez….Dar Mircea Geoana un prostanac cunoscut si este si Criminal, vrea sa bage in NATO si R Moldova si Ucraina si Georgia, cica e bine ca nu mai Romania granita NATO…..Mai, Prost, Ticalos, Rusofob idiot ca orice rudofob esti daca nu crezi nici acum ca Razboiul din Ucraina a fost si este provocat de SUA prin Extinderea NATO la Est…Asta zic politologii cei mai cunoscuti din America intre care Kisinger, care au fost impotriva Expansiunii NATO…caci asta duce la Razboi Mondial.

  Mai, inteleg ca Nazistul, Legionarul roman, vrea sa se razbune pe Rusi pentru chelfaneala primita in Razboi…dar de ce este dornic sa ia inca o chelfaneala de la Rusi? ..

 7. Mai, Ucraina NU e stat suveran…Deci NU am nevoie de Ucraina…De ce sa ajut Ucraina? Ca e atacata de Rusi? Foarte bine ca e atacata, de Rusia are nevoie tot omul intreg la minte…Pentruca Rusia este si vrea sa ramana Suverana…Rusia, USA, China astea sunt moxele prntru omul intreg la cap…Coloniile cu sklaveti Fericiti si Liberi nu imi provoaca decat dezgust…

 8. @marin….Golanel, ai muncit vreo zi? Patronul te da afara cu forta, face pisu pe credinta ta in libertatea…Fiscu iti confisca plapuma cu forta, cum i – o confisca lui Moromete, fiscu face pisu pe credinta ta in libertate…

 9. Lipsa digitalizarii este o minciuna Toate declaratiile firmelor si ale populatiei se depun in format digital pe site-ul ANAF. Cineva supraestimeaza veniturile si uita ca TVA = 0 in schimburile intercomunitare. Mai nou a disparut cuvantul morbid groapa din limba romana, a fost inlocuit cu GAP, adica o mica crapatura, un gol nedefinit, lipseste fanfara, sa ascunda groapa in care se afla.

 10. „digitalizare „cu forța”” !? Da foarte interesanta dorinta asta de digitalizare. N-ai curent, akumulatoru e gol, sau bateriile s-au terminat! Nu merge internetul sau legatura telefonica, caci ceva nu finctioneza, sau infrastructura e pe butuci! Si deodat est in epoca de piatra.

  Nu poti acces contul de la banca, nu poti accesa informatii notariale, nu poti citi informatii de stare civila, nu poti sti ce facturi sunt platite sau trebuie platite, … . Perfecta digitalizarea cit nu exista nici un mic obstacol si ceva nu mai functioneaza, in special curentul e disponibil, nu oprit. Ca digitalizarea nu merge cu lemne sau benuina, nici nu concepe sa existe hirtie tiparita vu informatii pe ea, e doar un mic detaliu!

  Eu nu iii intege pe astia ce se inchina la”sfinta” digitalizare si vor sa ne asigure ca totul e bine si nu avem de ce sa ne facem griji!

 11. așa deci!!! aceasta este noua linie politică social-democrată trasată lui Ciolacu de ”vest-ul civilizat”, ”cu forța”, aceeași linie politică ”cu forța” le-a fost trasată și comuniștilor Ana Pauker &co de către ”est-ul proletar” după al doilea război mondial și am văzut ce a însemnat. Am văzut ce a însemnat COLECTIVIZAREA … tot ”cu forța”… bravă PSD-ule, bravo Marcele, Vișinescu mai trăiește? s-ar putea să ai nevoie de el.

 12. Are dreptatebaiatul acesta ! Cred ca s-a referit la smecheria facuta de gasca derbedeilor Ponta si Crinut care au speriat Europa cu „lovitura” de stat din vara anului 2012.Efectul acesteia ,reflectata in hotararea Consiliului JAI din octombrie 2012 a sters definitiv romania de pe listele de acces la Schengen ! Chiar crede cineva ca hotararea a 27 de Ministrii de Interne din UE poate fi trecuta cu vederea ?Romania neinlaturand cauza ce a dus la acea decizie a fost mereu respinsa in ultimii 11 ani.De ce nu se rezolva motivul pentru care s-a dat acea hotarare,nimeni nu ne spune …..

 13. Ai direptate, gabore! Tu n-ai pâcălit și nij nu vi-i reusi vreodată’ să pâcăliești pi cineva…

 14. Aha deci Cherecheș face parte din OPERATIUNEA FORTAREA DIGITALIZARII!🤨CIOLACU LASA FORTAREA DACA AI 8 TENTII BUNE CU ROMÂNII SI VREI REDPECTUL SI INTELEGEREA LOR.VORBIM ASA DE LA SAGETATOR LA SĂGETĂTOR,ce ai spune tu sa digitalizam noi așa după un model românesc,adica creezi tehnic și fizic și implementezi tot pentru a digitaliza, ceia ce este de Digitalizat ,nu DICTATURA DIGITALA și concomitent lași și vechiul sistem utilizând părți utile și benefice de digital fara sa pui presiune sau cetățean să se simtă forțat sau constrâns,SIMPLU,ASA.I?deci vom digitaliza strictul necesar și in rest vom adapta și breveta un model românesc DEMOCRATIC SI LIBERTIN DE DIGITALIZARE,în care cetățeanul sa fie la fel de liber dar sa folosească utilitatea digitalului.MESAJ DIRECT PENTRU MARCEL CIOLACU.

 15. Digitalizarea este o masura foarte buna, dar nu are nici o legatura cu incapacitatea politistului de frontiera de a face o identificare profesionista.

 16. Până acum erau toți identificati fara DIGITALIZARE iar polițistul de la vama a recunoscut că la identificare a văzut că nu.i aceiași persoana dar ,,LA LASAT SA TREACA,,???,CA MAI APOI CIOLACU SA VINA SA FORTEZE DIGITALIZAREA.ALO CIOLACU TU SIGUR NU VREI SA DEVII PRESEDINTE!MAI INTAI CASHUL ,ACUM DIGITALIZAREA,FACI JOCUL OCULTEI,PRIETENE ,IA SPUNE CUM DE TE SANTAJEAZA ASTIA ASA USOR???🤨🤔

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.