Soarta lui Cîrstoiu, decisă în Coaliție

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferinţe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la şedinţa coaliţiei.

„Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (…) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere – n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară”, a precizat Firea, într-o conferinţă de presă.

În ce priveşte organizarea unei conferinţe de presă în care medicul Cătălin Cîrstoiu să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, Firea a spus că acest lucru va fi anunţat de echipa de campanie.

„Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi”, a afirmat ea.

Gabriela Firea a negat informaţiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

„Colegii noştri de la toate sectoarele, cele şase sectoare, atât PSD, cât şi PNL, chiar şi în acest moment sunt în cartiere, pe străzi şi adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât şi pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General şi consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliţiei”, a declarat senatoarea PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat miercuri că primul pas pe care trebuie să îl facă medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD – PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este să susţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc.

„În momentul de faţă eu cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia coaliţiei a fost ca domnul doctor Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei, este ca domnul doctor să facă o conferinţă de presă şi să răspundă la toate acuzaţiile. Nu am avut o discuţie nici cu domnul Ciucă, nici cu domnul Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuţii în coaliţie privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discuţii cu staff-urile tehnice şi cu oamenii politici din coaliţie, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discuţie punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. (…) Primul pas este ca domnul Cîrstoiu să ţină această conferinţă şi cred că nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzaţii”, a spus premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Sinistrele creaturi Nicuşor şi Clotilde trebuie să dispară.

 2. Daca mergeti cu acest Carstoiu veti pierde. Sau aveti dorinta ascunsa pt Piedone. Rafila care nu este bun de nimic, in loc sa dea un HG prin care medicii sa lucreze ori la stat ori la privat, o scalda cu sanctiunile. Partidul Comasat Roman va pierde pe toata linia.

 3. Hoții hoților! Cică Cirstoiu și-a tras titlul de medic primar înainte de terminarea rezidențiatului,adicătelea înainte de a fi medic specialist! De aia l-a cununat Petrov! Cine se asemăna in hoții se aduna!

 4. Ca un handicap ce sunt,eu nu înțeleg de ce Ciolacul nu i-a cerut fisa lui Cirstoiu de la SRI,SIE, SIPA Mossad,KGB ,MI-5 etc înainte să-l propună candindat! Rarutu era mai informat în domeniul „genunche”!

 5. Sarmancur toarna gaz pe focul care ii arde coada lui Cirstoiu
  Maimutza blonda are mana buna,de cand cu lagarele de batrani din Voluntarchwitz

 6. Acu clar că au belit-o..”Stabilitatea” e cam pe ducă.. Au sărit in prăpastie ambii așa coagulați..La bucurești nu mai au nicio speranță, nu că le-ar fi reușit figura cu vraciul..Iar de pierd capitala șirul de domino a pornit și incepe prăpădul,.. de nu va mai știi justiția pe unde să plece mai repede in pensie.

 7. S-a ales praful de credibilitatea coaliției (de conjunctură) dar și de cea o medicului Cîrstoiu care se agață de această ‘oportunitate’ în ciuda faptului că în spațiul public i s-a pus ‘o etichetă’ greu, spre imposibil, de șters. în topic : vorbim despre un prezumtiv candidat până la o eventuală înscriere a candidaturii la BEC.

 8. Bre, nașule dar urîți sunt catindații penelei!! Nu mai zic de hoți. ‘Ai noroc că iar e bine!

 9. Sa rad sau sa plang?
  „Florin Citu, presedinte!”, „Florin Citu, presedinte!”..si l-au dat jos dupa 5 luni.
  „Cirstoiu, viitor primar” si il retrag dupa 3 saptamani hahaha.
  Cam aste este politica romenasca. Aici am ajuns zeci de alegeri cu candidati iepuri din joben sau 29 de ministri ai educatiei in 33 de ani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.