Președintele Traian Băsescu a convocat duminică Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), ședință în cadrul căreia urmează să se discute o eventuală demitere din funcţie a şefului STS, Marcel Opriş.
Considerat printre cei responsabili de eșecul operațiunilor de salvare după accidentul aviatic din Apuseni, Opriș a fost pus pe „lista neagră”, însă o decizie în ceea ce îl privește nu poate fi luată, potrivit procedurii, decât cu unanimitate de voturi.
În ședința CSAT se va discuta însă nu doar modul în care STS şi-a îndeplinit atribuţiile, ci şi felul în care Guvernul a gestionat situaţia.
Traian Băsescu a convocat ședința CSAT ca urmare a unei solicitări semnate de cinci membri ai CSAT transmisă Administrației Prezidențiale pe 24 ianuarie.
„Ordinea de zi a ședinței CSAT este următoarea: raportul privind gestionarea de către autoritățile administrației publice cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență, conform legislației în vigoare, a evenimentului de aviație din data de 20 ianuarie 2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de prim-ministrul Guvernului României, raportul directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale privind activitățile desfășurate conform legilor, metodologiilor și procedurilor interinstituționale existente în legătură cu evenimentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale”, se arată într-un comunicat al Președinției.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.