SOCAR începe să injecteze gaze în depozitele din Ungaria

Compania petrolieră de stat azeră SOCAR a început să injecteze primele 50 de milioane de metri cubi de gaz în instalațiile de depozitare din Ungaria, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului, Peter Szijjarto, informează Trend, citat de CaspianBarrel.

„În ultimul an și jumătate, Europa s-a confruntat cu o criză energetică gravă, cu o creștere a prețurilor din cauza sancțiunilor și a întreruperii rutelor tradiționale de aprovizionare. Cu toate acestea, aprovizionarea cu energie a Ungariei a rămas stabilă în tot acest timp”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cel mai mare trader angro de gaze naturale din Ungaria, MVM CEEnergy, și SOCAR au semnat un contract pe 2 iunie pentru transportul a 100 de milioane de metri cubi de gaze, livrările urmând să înceapă în trimestrul al patrulea din 2023.

În timp ce contractul este un acord unic, negocierile pentru o cooperare ulterioară sunt în curs de desfășurare. Infrastructura existentă va fi utilizată pentru aceste livrări de gaze.

Azerbaidjanul a început să livreze gaze către Europa prin Coridorul sudic de gaze la 31 decembrie 2020. Capacitatea inițială a gazoductului Trans Adriatic Pipeline (TAP), care reprezintă secțiunea europeană a coridorului, este de 10 miliarde de metri cubi pe an, cu un potențial de extindere până la 20 de miliarde de metri cubi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Curat murdar coane Fănică! Citat:
    Azerbaidjanul a început să importe gaze din Rusia în cadrul unui acord care ar trebui să îi permită lui Baku să-și satisfacă propria cerere internă, dar care ridică semne serioase cu privire la acordul său recent de stimulare a exporturilor către Europa.
    Producătorul și exportatorul de gaze din Rusia, Gazprom, a anunțat pe 18 noiembrie că a început să furnizeze gaz companiei de stat de gaze din Azerbaidjan SOCAR pe 15 noiembrie și că va furniza în total până la un miliard de metri cubi până în martie 2023. gata
    Minciuni și fraze-i totul ce statele susține. (Eminescu)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.