Şoigu, cifre uluitoare despre războiul din Ucraina

Armata rusă a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean de la începutul anului, a sustinut marţi ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, la o întâlnire cu conducerea forţelor armate, citat de presa străină.

„După stabilirea controlului asupra importantului bastion inamic Avdiivka, forţele ruse continuă să-şi îmbunătăţească poziţiile în sectoarele Doneţk şi Kupiansk, ocupând poziţii înalte de la armata ucraineană. De la începutul anului, 327 de kilometri pătraţi au fost eliberaţi de forţele naziste”, a declarat Şoigu.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână armata rusă a expulzat forţele ucrainene din oraşele Pobeda, Lastocikine şi Severne din regiunea Doneţk, anexată ilegal de Rusia în septembrie 2022.

„Ca urmare a acţiunilor intense şi hotărâte ale militarilor noştri, potenţialul de război al Forţelor Armate ale Ucrainei este redus. Inamicul pierde în medie 800 de militari şi 120 de maşini de luptă în fiecare zi de la începutul anului, inclusiv cele de fabricaţie străină”, a adăugat Şoigu.

Ministrul apărării rus a estimat numărul militarilor ucraineni căzuţi în luptă la peste 444.000, la câteva zile după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, furnizase cifra de 31.000 de soldaţi ucraineni ucişi de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

„După eşecul contraofensivei (ucrainene – n.r.), comandamentul armatei ucrainene încearcă să stabilizeze situaţia trimiţând rezervele rămase pentru a preveni prăbuşirea frontului”, a spus Şoigu, menţionând că Rusia distruge cu „arme de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune” aceste rezerve din ariergarda ucraineană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

28 de Comentarii

 1. Zelensky minte când spune că sunt 31000 de soldați ucrainieni morți în acest război, iar rușii au 180000. La cât i-au bombardat rușii… deh, aproape 500000 de soldați ucrainieni morți și sigur sunt si destui ruși. Oricum, au murit destui, dacă le vine mintea la cap, vor face pace, dacă nu, război că unii fac bani cu nemiluita.

 2. Latrinari psihopați din SUBcolonia romanica, băgați la cutiuță ceea ce spune acest gen.,Soigu!

 3. Trebuie de reținut în memorie cifra de 31 mii de soldați ucraineni căzuți în lupte indicată de Zelenschyi deunăzi..
  Cine și de ce minte va arăta zilele următoare..
  Dacă războiul se termină Zelenschyi va fi exterminat cum a fost exterminat Mussolini.. Nici îndoială..

 4. Victoria …..Suprafata asta este cat a comunei Sascut la un loc cu comuna Valea Seaca ,ca sunt vecine.

 5. Nu pot sa inteleg. La dracu, oricum ai lua-o , e greu sa intelegi jumatate din Planeta sa inghita minciunile lui Zelenski. Mai, dar si de ar fi extra-terestrii in spatele lui si tot s-ar mai comenta cate ceva. Or armele NATO se dovedesc pe fiecare tip si in orice zi inferioare celor Rusesti. Tancul „Abrams” cum a intrat in lupta , a si sarit in aer. Atunci ?

 6. Lovitura de stat ce va fi dată la Kiev, peste două luni, îl va spînzura pe jîdu’ Jale’n’sky de cea mai apropiată cracă.
  Iar pentru ceilalți de lîngă el – toată gashka ce a trădat țara și de 2 ani a trimis sute de mii de bărbați ukraineni la moarte, pe front, pentru interese amerloce subterane – fie ei jîzi sau nu, se vor găsi destule alte crăci……[Rumburak]

 7. In Soigu nu mai are incredere nici macar Putinantropul krakanat, dupa ce s-a convins de cate ori a fost mintit de acest escroc cu epoleti si l-a demis.
  Noroc ca gaseste incredere la gasca de putinofili de pe forum.
  Acum tov Soigu incearca sa se faca util psihopatului kremlinez, defecand gogosi dedicate prostilor care il cred……[Rumburak]

 8. SHOIGU ASTA PARE CA VORBESTE CU SUBIECT SI PREDICAT. SA NU UITAM DE JUKOV,mALENKOV,kAGANOV SI MULLTI,MULTI ALTII CARE AU SCRIS ISTORIE.

 9. „UKRAINA e OUT 👌👌👌 spune:
  17 SEPT. 2023 LA 5:26
  Ukraina(de facto NATO=USA) si-a deja macinat fortele, ne-putand contracara productia de armament a rusilor prin productia de armament proprie ( USA a recunoscut publica ca in domeniul obuzelor de 155 e depasita !)
  Straniu e ca conflictul ukran a demonstrat ca NATO ar fi invinsa la sol intr-un CONFLICT CLASIC de rusi si ca
  intr-un CONFLICT MODERN USA s-ar sinucide LUAND in MOARTE, necrestin-PAGAN, intreg GLOBUL ! 🙁
  Solutia e demitera cat mai iute a lui SLEEPY JOE si eventual arestarea calnului NULAND !
  (ceea ce va sigur urma dupa cum se realizeaza PROPHETIILE misteriosului MISHTEAUX !)
  ATENTIE la intrare ala sol a NATO saptaman ce vine … „planul” va fi un esec ( nu doar pentru ca rusii deja stiu de el !) !
  Va pot face doar aluzii [marti?😢] la ce stiu sigur ca urmeaza (vezi faza cu INTEMNITAREA dupa proces a lui Hunter Biden si faptul ca BIDEN nu.si va termina mandataul !!! .!!!) de bagat in gura, metaphoric, trebuie s-o faceti voi !
  SHLAOM !
  [GRAU UKRAN contra SCHENGEN ?]”

  @mishteaux se stia inca din „17 SEPT. 2023 LA 5:26” ca
  „GRAU UKRAN contra SCHENGEN ?”

  americanii ne vor impiedeca din cauza GRAU-lui UKRAN sa intram in SCHENGEN !
  Precum au impiedecat nemtii sa mai aiba GAZ russnac = aceelasi motive biznicesti egoiste ? 😀

  ESTI MEGA-STRANIU ! Prea le sti …(atentie:) SIGUR-SIGUR, deci nu propganda
  cum vor venii = REAL PROPHET !

  👌👌👌❤️

 10. Tare-as fi curios cine-i straniul „mishteaux”
  si de ce-i poate bybylika
  atatea
  STRANIETATI … „informationale”

  (cum poate fi un ANOST -> „TATA LOR” … Dr Q ! „creierul din umbra” -> MAGA !)

 11. ‘Lauda-ma gura ,ca-ti mai dau o prajitura’!Daca dupa doi ani de razboi crunt Soigu atat poate sa minta,e clar ca din crescator de reni nu poti face inginer

 12. Printre ăia 33000 este și elenu popu? Sau printre cei 444000?
  În orice variantă, să fim optimiști!

 13. Nu uita DACA ai stiut vreodata 🙂
  ca
  „PUTIN va pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL!”
  cere timp !
  Timp care [„USA e OUT!”] se apropie de CONCLUZIA sa CONCRETA !

  PS: Cand va prezis mishteaux ceva GENERAL … fals, ne-intrand din IPOTETIC RATIONAL
  in REALUL PALPABIL ?

  IQ=?
  😉

  [Dac-ati sti nu 1/1000 ci 1000/1000 din ce-i OBLIGAT(!) sa ante-stie „EL” ati gandi altfel si … „n-ar fi deloc bine” ! 😐 ]

 14. „„UKRAINA e OUT 👌👌👌 spune:
  17 SEPT. 2023 LA 5:26”
  ->
  „Straniu e ca conflictul ukran a demonstrat ca NATO ar fi invinsa la sol intr-un CONFLICT CLASIC de rusi si ca
  intr-un CONFLICT MODERN USA s-ar sinucide LUAND in MOARTE, necrestin-PAGAN, intreg GLOBUL ! 🙁
  Solutia e demitera cat mai iute a lui SLEEPY JOE si eventual arestarea calnului NULAND !
  (ceea ce va sigur urma dupa cum se realizeaza PROPHETIILE misteriosului MISHTEAUX !)
  ATENTIE la intrare ala sol a NATO saptaman ce vine … „planul” va fi un esec ( nu doar pentru ca rusii deja stiu de el !) !”
  __________________________________________________
  „ATENTIE la intrare ala sol a NATO saptaman ce vine … „planul” va fi un esec ( nu doar pentru ca rusii deja stiu de el !) ”
  are asta cu intrarea de SABAT a „hamas” in razboi ?

  Daca NATO nu avea (inca) atunci „ideia” natanga …. era linisten GAZA ?

  (multi vad putini pricep … yankeii au fost pre-anuntati sa renunte: Ei nu si nu ! Azi vedem rezultate UMAN ne-placute !)

 15. La Avdeevka, Rușii AU SPART FRONTUL, ca la Cotul Donului, urmarea e clară.
  Degeaba au adus Brigada 3 de elită Azov, Leoparzi și Abramși.
  Au fost făcutî muci și terci cu FAB-uri 500/1500.
  DISPERARE, numele tău e Urcaca, măR😜g
  {● Stat MajoriZdu Tulcean ●}

 16. „@parere… n-ai inteles nimic ?? spune:
  18 IUL. 2023 LA 6:34
  Zaluzhny e OUT ! 🙂
  Mare atentie la propaganda …daca citei comentariile de acum ~3 ani ale lui Mishteaux pre-vedeai cauza razboiului ukran !
  USA e practic si tacut in DEFAULT ! (in spatele barfelor stau pe o INCIPIENTA criza mai mare decat cea post-vietnam care-a facut necesar DOLLARUL pur FIAT MONEY …de data asta post AFGHANISTAN vor pierde si iluzia PETRO- a fostului cat-de-cat PETRO-dollar !
  🙁 [in spatele celor vizibile lumea are NECESITATI-necesare … MACROECONOMICE !]
  Tot razboiul ruso ukran e o … „facatura” ! Dinainte planificata, dinainte PREMEDITATA ! (si „marile puteri” au subteran „intelegeri”)
  … NIMIC MAI MULT ! (lumea de azi vazuta SINGULAR la un „alt nivel” !)
  Fi pe faza la joi devreme-dimineata … ukrnii vor primi o … politza 🙁 !”

  😢😢😢

 17. Poate că, daca ukraina avea armament și militari, nu ocupau rusnacii zona. Avantajul rusnac e că merg in paralel cu atacurile aerian și la sol, in plus, plasează enorm de multi rusnaci în zonele curățate pentru a fi ocupate, chiar daca nu prea su unde sa se ascunda de riposta ukraineana. Deocamdată, mai aștept să văd acțiuni ukraineene, deși, am spus încă din ultimele zile ale lui februarie 2022 că, ukraina va fi distrusa nu și ocupată total, războiul de invadare și ocupare va dura ani buni, ceea ce se și observa cu ochiul liber.

 18. Nu știu cât de adevărate sunt cifrele avansate de ministrul rus al apărării dar Shoigu a mai spus și altele precum că „SUA și-au mărit îngrijorător capacitățile nucleare din Europa” și de asemenea a adus tot în bătrâna Europă „sisteme modernizate și performante de lansare a muniției nucleare”. Probabil doar ca să arate că au, zic eu, nicidecum pentru a le folosi pentru că America a fost întotdeauna cel mai mare promotor al păcii în toată lumea. Pacea e principala activitate a Pentagonului.

 19. E prima oara dupa 2 ani cand cifrele pierderilor anuntate de rusnaci au primit liber la publicare in presa pro, cam bate vantul dinspre est…

 20. Elenu popu, noi credeam că stai într-un județ de doi pe unu. Metri pătrați. Și la unu sub.

 21. Ceva se intampla. Propaganda NATO a inceput sa scartie…Narativele NATO din Media romana nu mai sunt asa de prezente….Mai moare cate un Navalnai indopat de Putin cu Noviviok, dar Putin nu a mai murit in ultimele luni, degetul mic de la piciorul stang nu – i mai tremura vizibil…Atat de mult rahat de Propaganda Occidentala nu mai parea posibila in epoca Internetului…A3 CNN a cazut in sondaje, domnu Gadea se zbate, dar Radu Tudor il trage la fund.

 22. Astioa de la LATRINA 3 cred ca fac IDEOLOGIE
  insa mishteaux le spune (a mia oara)
  DACA nu vand ce frumos impacheteaza …falimenteaza IN TIMP !

  Asta sa le fie clar pentru timpul cand CAPITALIST din cauze de profit diminuator sa ajunga sa linga
  unde acum scuipa !

  COTIDIANUL e un ziar relativ independent (desi nici el nu poate traii din „banii de biderca” !)

  IQ=?
  😉

  [nu-l mai credeti pe mishteaux doar destept 😀 e mega-destept ! vezi ratingul COTIDIAN-ului relativ la „puerilitatile lui” csi mai vezi cine … discret … il citeste ! Desi va spun din timp … totul e doar un experiment finantat pe termen limitat ! 🙂 ]

  SHALOM ! 🙂

 23. MULTE ERORI in articolul Dvs.
  Seful armatei ruse este Sergei Kuzhugetovich Shoigu si NU Serghei.
  Verificati cifrele si sursele, sunt multe aberatii.

 24. regiunea Doneţk, anexată ilegal de Rusia? ilegal dupa legile ukrane, legal dupa cele rusesti! legile nu sunt un argument

 25. Lui Părere..
  Pai de ce ucrainenii se găteau să ocupe Caucazul de Nord până la Stavropol, zicând ca este a lor.. Cineva le-a vârât în bostanul lor ca ei sunt cei mai puternici din lume..Putin însă nu dormea..Saacasvili nu degeaba a fost impus să se întoarcă acasă.. Navalnâi tot așa. I-au ordonat cei de la CIA să fie acasă ca apoi la ora fix să se includă.. Iată ieri d-nul Călin ne-a lămurit bine ce și cum se planifica de Yanchei.

 26. Nu poate fi adevarat ce spune Soigu ! Atat timp cat Piticul Pianizd spune altceva,VaRog verificati din trei surse: Nexta, EFE, BBC , Frantz Press si Associated Partz. Astia ne vor spune intotdeauna adevarul, chiar daca exista diferente substantiale intre surse, acesta este advearul : variabil ! Cel putin la numaratoarea mortilor Pianizdul s-ar putea sa greseasca, desi numara foarte bine banii, la morti este o fire mai sensibila de artist si numara din zece in zece. Poate ca sa scuteasca famiile indoliate de piederile grele. ….Totusi, armata ukrana a estimat ca nu le ies la socoteala cca 700.000 de vii???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.