Şoigu tocmai le-a spus unor generali de rang înalt

Rusia şi-a consolidat forţele militare în nord-vestul şi vestul ţării pentru a contracara ceea ce Moscova percepe drept o acumulare de forţe în apropierea federaţiei, transmite Reuters, citând o declaraţie a ministrului apărării, Serghei Şoigu.

Ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, Finlanda a aderat la NATO, iar Suedia este pe punctul de a face acelaşi lucru.

NATO desfăşoară în această săptămână un exerciţiu militar denumit Nordic Response 2024, despre care Alianţa spune că va implica mai mult de 20.000 de soldaţi în Norvegia, Finlanda şi Suedia şi se va axa pe apărarea colectivă.

‘Pe fondul unei consolidări a potenţialului militar al NATO în apropierea frontierelor ruse, al extinderii Alianţei prin aderarea Finlandei şi, în viitor, a Suediei, noi am luat măsuri pentru întărirea grupărilor de trupe în direcţiile strategice nord-vest şi vest’, a spus Şoigu marţi, în prezenţa unor generali de rang înalt, fără a da alte detalii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

17 Comentarii

 1. In ziua de azi, siguranța maximă o ai doar in caz de neutralitate.. Cred că pasul lor a fost decis de mult și ocazia de a inchide niște rute rusești in baltica era opțiunea licuriciului,..Se forțează nota. Agresivitatea unora e evidentă, ceea ce nu denotă cultură, civilizație.

 2. Şoigu tocmai le-a spus unor generali de rang înalt:’hai sa vorbim degeaba,ca tot stam de pomana ‘
  Ce sa mai intareasca,:))))cand tot efortul Rusiei este pe Ucraina,care le-a scufundat inca o nava de razboi, botezata ‘Serhiy Kotov’in Marea Neagra cu o drona navala de productie ucrainiana,Magura-V5 Sea Drone

 3. Bundesferul demult plănuia un atac asupra podului lui Putin cu mâinile naziștilor banderoviști.. Cât nu se vor îndreptățit tot la ei se vede..
  Europa iarăși se gramadește asupra rușilor .. Arunci cu mustăcios ulterior a le-a Munchen acum cu proștii banderoviști și comissarii degenerați..
  Pastorius bâlbâie ca generalii bundesferului vorbeau despre distrugerea podului fără agresivitate 🤣🤣Curcile leșină de râs..

 4. Neutralitatea unui stat este o prostie. Statul neutru nu are nicio garantie din nicio parte. Este la discretia oricarui stat vecin mai puternic.
  Cu atat mai mult, daca acel stat este Rusia Putinantropului Antropoid, care nu tine cont de niciun tratat, intelegere sau principii morale. Daca te stie mai slab, te cotropeste ca porkul care intra in gradina. Rusia se sterge la dos cu orice tratat.
  Muscalii au invadat chiar si state aliate precum Ungaria si Cehoslovacia. Invadarea unui stat neutru ar fi floare la ureche si vax ptr criminalul kremlinez.
  [Eduardovici K K T KuMotZov, sef celula in statul majorilor la Gherla]

 5. Bundesferul demult plănuia un atac asupra podului lui Putin cu mâinile naziștilor banderoviști.. Cât nu se vor îndreptățit tot la ei se vede..
  Europa iarăși se gramadește asupra rușilor .. Atunci cu mustăciodul a le-a Munchen acum cu proștii banderoviști și comissarii degenerați..
  Pastorius bâlbâie ca generalii bundesferului vorbeau despre distrugerea podului fără agresivitate 🤣🤣Curcile leșină de râs..

 6. Finlanda, Suedia = agentura nazista dinainte și dintre cele doua Razboaie Mondiale, revitalizata de SUA. Povestea cu „izolarea” Rusiei și invadarea ei economico-militara dateaza cel putin de la Revolutia din Octombrie 1917. Nazismul nu de Hitler a fost inventat, apropo, e o ramașita umana monstruoasa. Bibliografie: tragerea pe roata a lui Horia si Cloșca, la vremea Mariei Thereza a Austriei, fiindca nu erau oameni, nu faceau parte din Unio Trium Nationum si îndraznisera a se revolta de conditiile lor de „viata”. Si astazi, în (fosta ) Ucraina, in care rusilor și rusofonilor li se taiasera retelele de apa, canalizare, lumina electrica, la fel cum li e taiasera si salariile si pensiile. De aia si interventia rusa, în restabilirea unor drepturi umane fundamentale. SUA, de fapt, nu vor alte puteri mondiale în afara lor înșile. TOTALITARIMUL cel mai pur, TEROAREA cea mai limpede, din partea unor de asa-zise „democratii”, SUA și colonizatii europeni, NATO-UE.

 7. NO ! O ÎNCEPUT ALT EXERCIȚIU MILITAR -BUMM-BUM-ȘI NOUĂ NU NE-O SPUS NIMENI!? CUM S-O TERMINAT-DACĂ S-O TERMINA ȘI ALA BALTICO-POLONEZO AMERICANO RUMÂN! DA-I FRUMOS/

 8. NATO s-a format ca o alianță militară defensivă, după spusele lor, menită a contracara eventualele acțiuni ostile ale URSS. Tot conform informațiilor publice oferite de NATO, alianța avea armament, muniție şi oameni suficienți ca să facă față Pactului de la Varşovia şi să-i spargă la bot pe ruşi.
  După destrămarea URSS, țările europene din Pactul de la Varşovia au schimbat tabăra şi au aderat la NATO, ceea ce ar fi trebuit să conducă la o alianță şi mai puternică şi la o Rusie şi msi slabă.
  Vedem totuşi că în prezent Rusia se bate cu o țară din fosta URSS, sprijinită 100% de NATO, iar prin acest sprijin s-au epuizat resursele militare ale NATO iar Rusia o duce bine-merci: şi-a testat armamentul, şi l-a perfecționat, industria s-a pregătit să facă conversia şi să lucreze pentru război, armele şi muniția sunt de 5-10 ori mai ieftine decât cele occidentale, resursa umană nu le lipseşte şi au şi creştere economică în timp ce Europa şi SUA se afundă în recesiune.
  Ceva nu se leagă…
  p.s. o explicație ar fi aceea că producătorii de arme care dirijează NATO au distrus în mod voit industriile de apărare ale noilor veniți în alianță şi le-a preluat pe cele ale vechilor membri, ca să aibă profit exclusiv, ceea ce a slăbit NATO.
  Iar marii meşteri-mari, generalii cu multe stele nu zic nici pîs văzând acest dezastru, ceea ce îi face complici. Ba mai apar şi la TV să-şi dea cu părerea!

 9. RUSIA NU VA PUTEA SPUNE-N VECI ,,AM ÎNFRÂNT” MULȚIMII DE GENERALI ȘI COLONEI -FĂCUȚI DE :CONSTANTINESCU,BĂSESCU,KLAUS-CĂLĂTORUL! CEI „RIDICAȚI DE -VEȘNICUL ION-AU CAM ….!

 10. CENZURA capitalista este mai feroce decat cea comunista…de aceea noi in Romania nu cunoastem mai nimic din ce se intampla in Lume in ultimii 35 de an….Cenzura capitalista e mascata de dezvaluirile gen cu chilotii lui Irinel Columbeanu…
  Povestea cu Finlanda si Suedia care au fost inregimentate ieri in NATO este o minciuna imbecila….Ambele tari erau de fapt in NATO…asa cum si Ucraina era in fapt in NATO…Vreme de 20 de ani Ucraina si – a fortificat orasele din Est cu sprijin american…

 11. Eduard F Kalacu Motz ot CZernopartZ spune:
  06 mart. 2024 la 10:43
  De Elvetia aveti aceiasi impresie ?

 12. Lasa matale Elvetia din inima Europei – o pusculitza uriasa cu bani ptr toata lumea. Doar nu esti atat de copil sa ne compari pe noi, Rromnistanul din coasta Rusilor, cu Elvetia.
  Si n-ai grija matale, ca si elvetienilor le-au tremurat nadragii destul sa nu-i ocupe Hitler. Norocul lor a fost ca fiind o tara muntoasa si cu multe lacuri nu era propice ptr traversat in Franta. A fost analizata si varianta aceasta……[Rumburak]

 13. @ Eduard F Kalacu Motz ot CZernopartZ,. Deci, de asculți de Paulian Ionescu poate stai nițel pe gînduri.. De altfel nu știu de ce te crezi mai in siguranță sub umbrela NATO, doar pentru că plătești taxa de protecție, cumperi arme in prostie de la licurici, iar punctul 5 nu valorează nimic in cazul unei confruntări a puterilor nucleare. \Deci de ai grețuri de frica vre-unui vecin, mai degrabă fă ți-l prieten. Ai mai mult de cîștigat decît din ostilitate..

 14. NULAND a fost data afara din serviciul polpolitruc-americanesc
  pentru ca „SURPRIZA” pe care le-a promiso ea rusilor 😀
  din Kiew unde-a fost fara sa-si intlneasca co-etnicul ZZZelensky 😛
  a fost JMEKER facuta public de chiar nemtii satui de paguba recesionista prin NORDSTREAM
  unde doar nemtii pagubesc in timp ce yankeii le mai si vand arogant si pervers LNG cu portia
  „aliatilor” teutoni din NATO ! 😀

  OR fi nemtii NEAM ISTORIC DE SLUGA si inca barabari in suflet, insa toate au o limita,
  NEMTII au organizat un TEATRU-INFORMATIONAL … in care au fost implicati toti patriotii nemti … (ca mai au s-a vazut cand intreaga echipa de ofiteri a trebui EPURATA acum un an 😉 )

  CREDETI ca deageaba s-au dus GENERALUL ala de BRIGADA in Singapore 😀 😀 😀
  pentru 😀 ca taman de-acolo sa discute SECRETE (ii crede cineva pe nemti CHIAR ASA de prosti ? 😛 ) la RAMMSTEIN 😀 ???

  NEMtii s-au plans la FREANKFURT la biserikutzan lui TRUMP
  si au primit YAWOHL-ul sa i-on traga lui NULAND
  😀 😀 😀
  NULAND a fost DECAPTA pentrru ca prea independenta in PROSTIA ei -> n-a vazut ca
  nemtii au ajuns la LINIA ROSIE cu cat de RAU se pot pune cu rusii
  inca dupa RAZBOILUL ASTA PROXY care nu e al lor, al nemtilor ci e al FED-ului disperat din cauza anticipatei caderi a DOLLARULUI !

  DIN pacate SURPRIZA lui NULAND … tradata patriotic de nemtii disperati ca ajung tara agrara, pusa sa se certe cu rusii peste CAPITULAREA ukranilor ! Desi TRUMP e interesat de chinezi !

  NULAND = o proasta care si-o merita de la nemti ! Daca-i reusea SURPRIZA tradata maestuos de nemti
  GERMANIA devenea un dusman pe decenii al RUSIEI si viceveresa ) RAU PENTRU GHISHEFTUL PATRONATULUI NEAMT ! 😉 🙂

  IQ=?
  😉

  IQ=?

 15. multumesc maestre al informatiei … PROPHETULE
  acum e clar de ce trebuia sa plece NULAND !

  se pare ca acum strategic HYBRID 😉
  se bat intre ei GENIILE !

  3301 … TRUMP = POTUS !

  MAGA ! 😀

  [multi vad putini pricep ! la nemti e inca speranta ca ajung independenti ! daca ce fac subteran, fac cu cap!]

  ADIO NULAND ! …adio viselor tale …batjocoritor tradate de chiar acea BLESTEMATA:

  „FUCK UE!”

  IQ>145 -> (cati dintre nemti stiu SHPILUL si cati doar joaca ca statisti intr-o piesa absurda ? 😀 )
  Ce va spune maestrul MISHTEAUX, desi pare altfel, nu e peste 1/1000 din ce-i obligat DELPHI-anul de la RAND Corporation … sa stie EXACT 🙁 ! („n-are cu cine!”) Rari cei de IQ-ul lui ! 🙁 PLIKTISS !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.