Solidaritate hoțească

Din mijlocul unui rahat spălat cu forța furtunului de la guvernare, generalul în rezervă Nicolae Ciucă a socotit că ar fi cazul să sară în apărarea lui Lucian Bode, și el în rahat pînă la difuzor. Întîi de toate, a încercat să o dreagă, trimițînd propagandiștii și susținătorii prin provincie. Asta am înțeles eu din recenta sa declarație:

” Au existat discuții prin care s-au explicat foarte clar în fața liderilor de filială, care este poziția noastră„.

(Lipsește doar amenințarea cu cine are altă părere este liber să plece!)

N-ați înțeles același lucru?

-Ne înjură tovarășii (de hoții, nu de ideologie!) și trebuie să-i lămurim!

Neplăcut și trist, dar ieșirea generalului arată ca o solidaritate hoțească. Plagiatorul premier îl apără pe plagiatorul ministru de la Interne, asta după ce a acceptat să aibă la Apărare un alt plagiator. Nu arată ăsta a banditism intelectual, a frăție de hoți? Nu indică un tupeu maxim, în ciuda faptului că toți trei stau la zid și sunt scuipați de aproape de public, de adversari și de pleziriști?

Situația e groasă! Jongleria folosită pentru a amîna dezastrul lui Nicolae Ciucă este de înțeles.

L-au salvat spînzurat de o chichiță legală care nu rezistă. Doar nu vom da jos guvernul României într-un moment de mare presiune militară ca să lăsăm țara pe mîna unui profesor suplinitor și a unei avocate cu apetit? Doar nu vom pune frîiele României în mîinile unuia care a cărat puștile lui Omar Hayssam?

Sunt convins că generalul Nicolae Ciucă își blesteamă doctoratul, titlul și diploma și ar fi gata să restituie la bugetul de stat de zece ori mai mult decît a încasat, numai să fie lăsat în pace și scutit de atîta batjocură publică. Din păcate, a comis-o! Și el și Lucian Bode s-au dedulcit intelectual la titluri peste nivelul lor! Ar fi trebuit ca înainte de a susține tezele să facă stînga-mprejur și să se mulțumească doar cu diplomele lor de absolvire a facultăților care i-au îngăduit. Era mai simplu să își imagineze că prin pasajele furgășite în lucrările lor de doctorat își strecoară singuri în bagaje cel mai sofisticat explozibil din carieră.

Premierul Nicolae Ciucă încearcă să tragă de timp. Și în ceea ce îl privește pe el, și pe Bode și pe angelicul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr.

Există justiție în România, de la acuzare la verdict final este timp, motiv pentru care lăsăm să se deruleze procesul în instanță și, când vom avea o decizie finală, ne vom pronunța”, a spus Nicolae Ciucă, sperînd ca justiția să mai poată întinde elasticul tupeului pînă la rotația guvernamentală sau pînă la sfîrșitul războiului din Ucraina.

După cum a încropit un fel de apărare pentru Lucian Bode, Nicolae Ciucă se poartă de parcă ar fi convins că el a scăpat, că a redevenit credibil, că din acuzațiile de plagiat a ieșit curat ca lacrima. Nici vorbă! În cazurile de plagiat, furtul nu se dovedește în instanță cu diverși judecători păpușați. Este suficientă o așezare pe două coloane, față în față, sentința fiind la dispoziția oricărui om capabil să citească și să compare.

După proba furtului făcută pe două coloane, rezultă că încercarea generalului Nicolae Ciucă de a face demonstrații șmechere este doar o încercare de răstălmăcire a spuselor lui Klaus Iohannis.

Spre ghinionul său, președintele se face acum că plouă sau a uitat ce a spus și nu suferă cînd este tradus de primul său ministru și de fidelul sălăjean de care are neapărată nevoie.

„Este o declarație a președintelui țării care contează pentru fiecare dintre noi, doar că, încă o dată, este vorba de un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanței.”

După cum se vede, contează pe dracu’!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 59

68 de Comentarii

 1. Nu cumva Istoria se repeta ?

  In acelasi areal ,intr-o pozitie geostrategica aproape identica , in aceleasi conditii meteo , in aspecte sociale incredibil de asemanatoare , cu participarea urmasilor genetic a populatiei romanesti ante-belice , cu implicarea acelorosi Puteri mondiale , Romania va repeta perioada 1945 – 1989 .

 2. Abia aștept ca trupele române să mărșăluiască spre Bahmut sub comanda Mareșalului Măciucă ! De guvernare să pot ocupa femeile: Turcan, Gorghiu, madam Pandele etc. sub îndrumarea înțeleaptă a prof. Johannis.

 3. „un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală” ?

  Co-rect, cum ar fi ca un proces sa se finalizeze in semi-finale ? Foarte bine pregatit asta, in State, nu, doctor si el !?

 4. Nu vedeti ca nu se renunta la prevederea legala ca DOCTORATUL ITI ADUCE 15% DIN SALARIU ! Aceasta ar fi o masura eficienta, poate nu singura dar sunt sigur ca ar contribui substantial: Eliminarea din legislatie a plusului de 15% ! Doctoratul este un titlu academic, de onoare, nu trebuie recompensat material. Nu vedeti ca nici in presa nu se vorbeste despre asta. Poate ca si doctorii din presa beneficiaza de cei 15% !

 5. Mai pensionarilor nesimțiți liberali, daca Țurcana ne-a spus că Ciuca va restitui banii luați cu japca din pensii de Caciu, ce vrei mai mult de atât! Caciu i-a luat, tot Caciu ii da înapoi. Cred că, Ciuca nu a semnat ordonanța trenulețul „mocănița de Victoria” din moment ce Țurcana ne-a spus că unul a luat și altul da inapoi! Nu mai ai pe unde sa calci de atâtea doftori pe toate holurile!

 6. Din fotografie imi place fata cu carare pe mijloc, cred ca azi shtie multe, sau numai viseaza? Cui foloseshte? Din profilul cravatzii mi s-a parut ca este albastra.

 7. doctoratele chiar daca ar fi reale conduc spre o falsa ierarhizare in romanica
  sistem brevetat de neica nimeni din sereica..venitzi in sistem saraci, obedineti si cu pofta de bani nemunciti mare
  neamtul spune…Titel ohne Mittel…e un vax

 8. Ciuca tine cu dintii de legea 223/2015 (legea pensiilor militare) fiindca el si sotia lui sunt beneficiari a unei legi care îi favorizează. Legea 223/2015 care este fără tăgadă speciala trebuie atacată la UE. Ciuca minte fără rușine cand afirmă că legea 223/2015 este reformă.

 9. Acesti impostori si gunoaie penale PNL care au vindut RO la Diavolul drogat si criminal amerloc Tradatorilor la puscarie cu voi cu tot cu familile voastra de gunoaie penale

 10. Dacă PNL a scos în față pe Bode Plagiator , Ciucă Plagiator , Hoțul Prostescu la energie ,Gorghiu LGBT -ista ,Turcan care vorbește cu morții și să nu uităm Dihania Mută de la Cotroceni că fiind ce au mai bun atunci să nu ne mai mirăm de hoția și nedreptatea din țară …PNL un partid de hoți , nulități și prostovani

 11. Dacă nu era Dottore, măCiucă nu putea fi avansat general.
  Reguli i.d.i.o.a.t.e care-si arată roadele…
  Mareșalii României si-au dat DOCTORATUL pe Câmpul de Luptă, nu intr-o sală plină cu plictisiți care se gândesc doar la CHEFUL DE DUPĂ, de la popota din Dealul Pandurilor sau cea de la Rondul Coșbuc…?

 12. & Domnul Iohannis, „destăinuie” și dumnealui despre ,,Lanțul slăbiciunilor” , de la nea Caragiale ăla, de la guvernul dumnealui, aspectul fizic al celor prezentați, neconfirmând și „slăbiciuni”, printre cei arătați, „de exemple”, ?

 13. Cand avem in fruntea tarii „cel mai cinstit hot” (de case), astia mai mici sunt niste gainari…

 14. Solidaritate in orice, cand e vorba de propriile interese. Cand ii vezi, prin ochii lor vezi moartea sau disparitia Romaniei pas cu pas. Abia acum se vad toate manevrele cu solidaritate pe spatele acestei tari, pana si rotativa arata planul si gandirea acestor lichele. Pactul e perfect intre ei, se rotesc si se sustin prin minciunile coerente scoase pe gaura gurii la vedere. Totul e strict sub controlul lor, comenzi doar ei dau in orice, cenzura e la coltul gurii gata sa fie ordonata ca practica. Alungarea, alungarea cetatenilor e practica oricarui guvern in cei 33 ani prin toata bataia de joc la adresa conationalilor si a tot ce a existat functional in Romania. Demnitate seriozitate si onoare la hoti, la modul real, nu exista dar folosesc expresii si cuvinte sacadat sau balbaindu-se, apasatoare, sustinand ca doar ei sunt cei mai cei cacati la purtator, ceea ce este realitate la vedere, „Un petic frumos si curat ascunde o mizerie de caracter uman, un petic urat, ascunde un caracter pe cale de disparitie, adica mentinut uman. Petecile frumoase urasc de moarte totul in jur, vor sa dispara aceste petice mentinute de ei urate.

 15. Cam asta e nivelul de onoare al unui general cu stele copy paste care a avut tupeul sa accepte funcția de prim-ministru

 16. Ordonanța de urgență a fost neconstituțională
  Curtea Constituțională a reţinut că OUG 130/2021 a scăzut cuantumul pensiei prin instituirea unei contribuţii la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. CCR a declarat că „Or, prin ordonanţă de urgenţă, nu se poate diminua cuantumul pensiei, nici prin instituirea de impozite, nici prin instituirea de alte contribuţii, pentru că o asemenea măsură conduce la o afectare a dreptului la pensie prevăzut de art. 47 alin. (2) din Constituţie, fiind, astfel, contrară art. 115 alin. (6) din Constituţie, care interzice afectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale prin ordonanţe de urgenţă”.
  Deci Constituția „ interzice afectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale prin ordonanţe de urgenţă”, dar prin decizii criminale, vădit vânzătoare și trădătoare, cum ar fi de exemplu vânzarea Petrom, dar și multe altele, la fel de oneroase, se poate vinde România , sau se poate da gratis străinilor , cu condiția unor parandărături uriașe.

 17. Cica Dragnea era Pablito aluzie la traficantul Pablo Escobar.

  PNL este o instituție de furat mare cat o armata de hoti sub comanda gheneralului. Sa primeasca voturi cat cuprinde sa fie PNL 100% hoții mei.

  Cat jeg poate sa fie in tot peneleul ala condus de la Cotroceni si Șmecherie la fel, cat cuprinde.

 18. Romania a devenit tara-experiment in digitalizare. romanii sunt inlantuiti intr-un lagar digital sigur si eficient intru credit social chinezificat mao. se desfiinteaza casieriile dar numarul angajatilor ramane acelasi. magazinele renunta si ele la casierii. vorbim cu robotii. Doamne fereste sa ai o problema ca pana la contactul cu un OM, renunti. asta este si ideea. iar omul care iti raspunde este cineva care nu este din orasul tau si habar n-are oricum care este problema. singura cale este sa renunti la tehnologia cu care ei te santajeaza. ei deja prezuma si chiar impun oamenilor (amarati, care nu au bani pentru o bucata de paine) sa aiba aceasta tehnologie precum si cunostinte in domeniu. NU, NU AI NICI O OBLIGATIE SA ACCEPTI ASTA! ESTE VORBA DESPRE LIBERTATEA TA OMULE. ACEST GUVERN ESTE O PAIATZA CARE A INGENUNCHIAT DEJA IN FATA SATANEI. IACA AICI CE FAC ACESTI ORDINARI – GUWERNERU’ MACIUK: TOTUL PE ORDONANTE SI HOTARARI ASA CUM FACEA CEAUSESCU SI ASA CUM PROCEDEAZA TOTI DICTATORII LUMII! TREZITI-VA BHAI!
  Guvernul Ciucă a emis o Ordonanţă care prevede posibilitatea emiterii buletinelor cu cip și pentru BEBELUȘI
  https://r3media.ro/guvernul-ciuca-a-emis-o-ordonanta-care-prevede-posibilitatea-emiterii-buletinelor-cu-cip-si-pentru-bebelusi/
  Guvernul Ciucă va promova un proiect de lege care va recunoaște dreptul de ședere/rezidență al cuplurilor LGBT căsătorite, dacă unul dintre parteneri este cetățean al UE
  https://r3media.ro/guvernul-ciuca-va-promova-un-proiect-de-lege-care-va-recunoaste-dreptul-de-sedere-rezidenta-al-cuplurilor-lgbt-casatorite-daca-unul-dintre-parteneri-este-cetatean-al-ue/

 19. mai mermelim mult clasa asta politica infecta si mocirloasa? ce naiba asteptari sa ai de unul care e sluga cu pozitie asumata? dar de la unul cu decizie definitiva data de inistanta si care nu are bunul simt sa demisioneze presedinte fiind? astia ajung sa conduca pentru ca au schelete in dulapuri si sint santajabili si manevrabili si asculta de ordine. e o alta lume in zona lor care nu are nimic de-a face cu a noastra. ca noi sa o putem impune pe a noastra trebuie facut un lucru simplu daca ne referim la modul pasnic: refuz de a vota! nimeni! sa se duca numai ei sa se voteze! daca vrem schimabre radicala corectam si refacem 1989 fara interventie straina. stati linistiti ca nu se sinchiseste nimeni de presa la ora asta. la cit de gros le este soriciu si filmati in viu in ritualuri satanice si tot vor gasi justificari… oare exista astfel de filmari?

 20. Acuzația de plagiat a celor trei crai de la răsărit ,Ciuca,Bode și îngerul Tilvar nu este deloc o interpretare politica.Statul paralel așa lucrează,cine nu executa ordinele prin slugărnicie și obedienta fata de stăpânul Secu,este ușor de convins pe baza materialului compromițător axat pe șantaj și…la pușcărie.Daca nu fac ce li se ordonă sunt demiși că plagiatori și trimiși în judecata,condamnați și plata daunelor catre stat prin executare silita, ca în cazul Dragnea daca refuzi executarea ordinelor antidemocratice și antinationale.Alegerea celor trei crai ca demnitari nu e deloc intamplatoare. Alegerea pres.Werner a stat la baza tot dosarul de cadre de la secu sa fie ușor de lamurit pe baza scheletilor din dulap,daca refuza sa ia masuri antidemocratice,antinaționale,împotriva statului de drept.Protestele sindicalistilor împotriva abuzurilor puterii(statul paralel) ar trebui sa se facă la sediul statului paralel și nu la ușile demnitarilor copy paste! Sa scos altă manipulare întunecată ,altă măsură criminala din folclorul Secu.Cine îndrăznește să critice și să refuze să pupe mantalele militare, mult prea jegoase a celor trei plagiatori,este trecut imediat pe lista neagra ca propagandiști putinisti ,după modelul și ex.regimului putinist.Iata cum statul paralel se întărește in mod ilegal ,nedemocratic prin presiune și șantaj urmând ex.Kremlinului de a face ciocul mic celor care au trăit pentru putin timp euforia libertății în Dec 1989.

 21. Vorbim discuții!…ați văzut solidaritate în Franța?…la Rumania coruptă, cea mai coruptă țară din europa!,nu se va întâmpla nimic!…De ce ?…pentru ca programul de guvernare prevede hoția ca legi de stat!…Vorba doctorului Bode la ultimul comitet executiv al partidului comunist liberal .”…lăsați-i să fure și ei că așa avem liniște în țară „…
  Fără comentarii!

 22. Sa spunem pe fata totul, da? Daca intro tara indiferent care ar fi, conducerea tarii, bancile, institutiile si toate entitatile cu rol cheie in decizii si fapte, predau doar lectii infractionale de orice cu libertatea de practica oriunde si oricand, cum sa aiba acea tara stabilitate, suveranitate, siguranta si sa prezinte seriozitate in interiorul tarii sau strainatate? Ce pot practica cetatenii acelei tari daca permanent li se ofera ca predare lectia infractionala tocmai de multitudinea de capi politici ai tarii sub acoperirea si sustinerea unor multi capi stelari? Cunoasteti o asemenea tara care are la baza si practica aceste lectii??

 23. generalul rezervist si reactivat ,urmare doctoratului plagiat si beneficiar de pensie speciala la care nu vrea sa renunte intrucat este un erou din afganistan ,sluga umila a alora care au eliberat localitatea pe care a declarata eliberata dupa alte 2 saptamani prin eroismul specific ,ACUM se intrece in recitaluri silabisite cu performantele economice care se dovedesc baloane de sapun ! se declara afi alt urmas al bratienilor urmare cercetarilor recente din aceasta gasca plina de revopsiti ,lasi, penali,dispusi la orice miselie !

 24. De ce te miri bre.. Sunt patrioți și români buni, chiar vorbesc la fel, sunt din aceeași famiglie,..Licuriciul este tatăl lor,.. sau poate mamăl lor,. Tu cornutu din turmă te duci fălos și pui ștampila pe ei,.

 25. ‘ Mult zgomot ‘, nu se va întâmpla nimic în acest domeniu ca și-n cazul ‘privatizărilor cu cântec’ ale Petrom, Sidex ș.a.m.d., toți intră în ‘blocstarturi’ pentru alegerile din 2024.

 26. CERTIFICATELE DE REVOLUTIONARI escrocheria romaneasca, ce n-are egal nici in Europa, nici in Rusia, nici peste ocean, cuplata escrocheria la Bugetul public, din 1000 buc in 89′, s-au inmultit ca paduchii cateva sute de mii in 2023, si nr „rivolutionarilor” creste lunar/anual de 33 ani ! PNRR-ul nu acopera pensiile necontributive, gratuitatile la toate, terenurile, imobilele, ale „rivolutionarilor” (amante, secretare, membri din partide, amici de invarteli, smecheri cu pile la Secretariatul ala cu „rivolutionarii”, noi refuzam sa finantam CERTIFICATELE DE RIVOLUTIONARI, legea asta trebuie modificata de Parlament, sa ramana ONORIFICI cetatenii de-si zic „rivolutionari”.

 27. Cine trebuie sa vorbeasca tace, daca era de la PSD, sarea sticla in sus de declaratii

 28. Navetistul face toate jocurile,împreună cu generalii care-i scriu scenariul și care l-au învățat să citească promterul și să-și dirijeze cu mâinile recitalul caraghios și sinistru.Participarea la război, care inca nu a venit peste noi și vecinătatea lui, o folosesc ca pe o umbrela la adăpostul căreia se întâmplă văzute și nevăzute și unde dirijorul navetist
  este maestru in a scoate cu mana altuia castanele din foc,cum ii place lui să facă.Toti merg tăcuți,icolonati pe același culuoar, fugarti de la spate da același navetist care știe trecutul lor și pe care îl folosește în loc de bici și dacă maraie careva imediat vine justiția televizată și îl aruncă haitei de telespectatori spălați pe creier și însetată de „dreptate”.Acesta este scenariul in care trăim,el este scris de alții și este aplicat la noi cu succes de navetist ,care este si autorul utopiei numita ROMANIA NORMALA.

 29. Solutii pentru diminuarea „furtului” la doctorate: 1. Eliminarea sporurilor de doctorat din toate sectoarele si acceptarea doar in cazul exceptional la inventii aplicate industrial; 2. Restructurarea/reducerea masiva a scolilor doctorale si a numarului de doctoranzi la 1/5 din ce avem in prezent; 3. lucrarile facute si publicate in timpul doctoratului sa nu mai fie in coautorat, decit ca exceptie.. Poate, poate asa va diminua si „apetitul” pentru doctorat!!!

 30. Cum să fie „solidaritate hoțească”? Doamne apără și păzește!
  E solidaritate între intelectuali. Păi oamenii ăștia și dacă îi scoli la ora 3 noaptea, îți spun imediat cum se calculează aria cercului în limba engleză.
  De-aia îi apreciază și domnul Președinte. Știți, domnul acela, care era îmbrăcat în geacă roșie în mijlocul intelectualilor.
  Ghinion!

 31. PS: Am scris Ghinion fiindcă am crezut că-i o urare de bine între intelectuali.
  Știți, eu nu sunt intelectual și nu vreau să fiu considerat un impostor. De-aia n-am scris muiepesede.

 32. Mai exista ong-ul ala, sau ce dracu era, ala cu sloganul „va vedem de la sibiu”, aparatorul cinstei si corectitudinii, care-l sustinea pe preacinstitul trantor iohanis? Acum nu mai au nicio parere, mucles?

 33. Mai este putin si premier vine Ciolacul. Sa vedem daca Iohanis (daca Verner vroia, Bode era zburat de mult) si Ciuca il vor impune pe Bode si in guvernul lui Ciolacu. Daca acesta accepta sa guverneze in echipa cu hotul de doctorat atunci va pleca cu stangul in noua functie.

 34. `„SINGURA SOLUȚIE:IMPORTUL DIN COREEA DE NORD SAU DIN CHINA A UNUI DICTATOR-DICTATOR-DICTATOR -CU O GARDĂ DE SOLDAȚI (DIN ARGILĂ FĂCUȚI ȘI ÎNSUFLEȚIȚI CA SĂ NU AIBĂ NICI MAMĂ NICI TATĂ)ȘI UN COD JURIDIC ISLAMIC-CU PEDEPSE FIZICE -DE LA AMPUTĂRI LA CAPUL SUB IATAGAN-! TREBUIE SĂ RECUNOAȘTEM CĂ DIN SOCIETATEA ROMÂNĂ NU ESTE DE UNDE ALEGE”! „NU EXISTĂ FACULTATE-UNIVERSITATE CARE SĂ FI AVUT SAU DOBÂNDITACREDITARE DE „„FĂCUT””DOCTORI ,SĂ NU FĂCUT DE ACEȘTIA PE BANDĂ(ÎN BANDĂ),DECI SUNT MÂNJITE ȘI PESTE 65% DIN CADRELE UNIVERSITARE ACREDITATE DE A LUCRA DOCTORI ȘI DOCTORATE:;IAR PÂNĂ ATUNCI -OPRIȚI „ÎNDEMNIZAREA DOCTORATELOR” (CU ACEASTĂ MĂSURĂ SUNT DE ACORD ȘI ADEVĂRAȚII DOCTORI-20% DIN TOȚI DOCTORII)! ȘI PUNCT!

 35. Domnule Nistorescu,
  În locul unor articole/comentarii fără absolut nicio urmare, va propun să adresați, celor în drept, următoarea scrisoare, cu confirmare de primire :

  Stimate domnule Prim-ministru,
  Stimate domnule ministru,
  Stimate domnule senator,
  Stimate domnule deputat,
  Potrivit art. 74 alin. (1) din Constituţia României, iniţiativa legislativă aparţine Guvernului, senatorilor, deputaţilor, precum şi unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.
  În calitate de prim ministru / membru al guvernului României / senator / deputat :
  – sunteți de acord să propuneți o inițiativă legislativă pentru anularea drepturilor salariale acordate deținătorilor titlului științific de doctor prin Legea Nr. 153/2017 ?
  RASPUNS : DA / NU
  – in calitate de parlamentar, sunteți de acord să votati o asemenea propunere legislativă ?
  RASPUNS : DA / NU

 36. cazul PITURCA-MASTI de PROTECTIE este elocvent dee cum functioneaza justitia (a) unii se intreaba dece abia acum a fost chemat sa deie socoteala pentru jaf; raspunsu i simplu; la vremea respectiva omul a fost avertozat ca hotia ljui a fost descvoperita si ca este in vizorul autoritatilor. CE TREBUIA SA FACA ATUNCU PITURCA???..trebuia sa mearga cu DARUL la cei care aveau drept de penitenta pentru jaful comis…Piturca carpanos si tembel a tot amanat sa mearga iar dupa o perioada in care nu a mai fost n ici un semnal ..a crezut ca a fost iertat ..asa ca …OTORITATEA a revernit cu catusele. DAAARRR; piturca a promis din nou si a iesit fara catuse …ori chiar si a dat obolul..mai ales ca si pramatia de fiu a fost „lrgast”..vom vedea continuarea…

 37. La ce sa ne asteptam de la generalul Ciuca? Omul aplagiat pana si luptele de la Nassiriyah.

 38. & Un alt aspect ar putea fi că deschiderea traseelor Schengen , istorice, probabil că s-ar putea realiza prin îndatorare, ceea ce ar putea duce parte din relațiile economico-sociale, cu și din Europa apuseană, la nivelul celor din perioada imperiului austro-ungar, cu iobăgire, șerbi și relațiile de dependență de nobilimea și burgezia apuseană, ?

 39. & Probabil că „efectele” ar fi mai extinse, după cum s-a putut constata anterior și cu extinderile Uniunii Europene, ?

 40. & Probabil că este treaba decidenților politici dacă despre îndatorarea publică se poate considera că reprezintă sau nu factor de risc la siguranța națională, ?

 41. Deja ideea nastrusnica cu doctoratele a cazut in derizoriu .Cui ii mai pasa de vreun doctorat sau de iluzia unora ce folosesc softuri oarecare spre a contracara politic demnitari . In Romania a existat , la un moment dat , o legislatie permisiva in domeniul doctoratelor ce nu atragea vreo forma de raspundere daca nu foloseai ghilimelele atunci cind prezentai in lucrare diferite alte referi pe aceiasi tema . La finalul lucrarii erau prezentate sursele .Deja aceste softuri, ce vezi doamne ar arata plagiatul, nu mai sunt recunoscute in occident . Ele deformeaza o realitate existenta . Tentatia unora de a folosi politic astfel de lucruri este inutila in acest moment . Cetateanul e plictisit de incalzirea si reincalzirea „ ciorbelor doctorale ”.Asadar !? sa lasam trecutul ce tine de o scurta perioada de timp acum nemaiexistind posibilitatea unor astfel de abateri de la legislatia actuala . Toata suflarea stie in ce mod Doctorandului i-au fost oferite diplomele si cine faceau parte in Comisiile de specialitate . Fara avizul Comisiei nu aveai nici o diploma de orisicare fel .Punct incheiat .

 42. Hop si bunul demagog propagandist gica deghizat in samaritean la o tura de ipocrizie marlanesca si solidaritate hoțească.

 43. La o adică, ne mon pe ele de doctorate și coborim milităria din pod.

 44. Nu mai puneti carul inaintea boilor .Diploma ce confirma calitatea de Doctor in …. nu putea fi luata prin decizie proprie . Fara acordul Comisiei de validare nimeni nu putea obtine vreo diploma indiferent de domeniu sau de importanta ei .Este mai mult decit evident cui ii revine sau asupra cui trebuie indreptata acuza .Doctorandul doar a prezentat o lucrare in fata unei Comisii . Decizia de validare nu este a Doctorandului .Folosirea politica a unor astfel de decizii cele ale comisiilor de validare este insa cu mult mai grava ca si actiune premeditata .

 45. În cazul tau, apelativul „samaritean” vine de la … „samarul” de … purtator mesaje ?!

 46. Cata justitie „independenta” – pentru ei si ai lor, nici nu se poate face o paralela mai corecta dintre „impartialitatea” justitiei in speta KWI, doctorului Ciuca si cu voia dumnweavoastra doctorului Bode (despre Videanu, JO&Co, Berceanu, …, atatea clici facute scapate – s-au prescris faptele). Statul lor, legile lor si chiar si justitia lor, pentru cei plecati sclavi si cei ramasi muti, surzi si orbi a mai ramas ceva? Sigur, taxele, impozitele, asigurarile obligatorii si oarece umilita sub forma de prosteala zi de zi.

 47. @xyz-MARCELATU,indemnizatii legea 341(mineri77,brasov87,ev 89) 0,019 din bugetul alocat.
  total in plata 2800 pensionari.Varsta inaintata,speranta de viata in Romania(67 ani),viata grea,
  au dus la pierderea lor.Guvernele de la 89 incoace i au tratat dupa reteta aplicata veteranilor
  de razboi (lasa ca se curata in cativa ani si scapam de ei).Ca ei sunt de vina pt ce se intampla acum ?
  Ca 0,019 din 9,6% din …ESTE PROBLEMA ROMANILOR?
  Cauta un alt vinovat,incearca cu lenin,stalin,poate legionarii,chiar rasputin.
  Minti si dezinformezi,te rugam lasa acest site curat,lasa i pe cei 1000 de morti din 89 sa se odihneasca in
  PACE.Datele de mai sus le gasesti pe site SSPR ,Comisia parlamentara pt pr rev.

 48. II injurati pe Ciuca si Bode. Cand un ins face doctoratul, el este student doctorand. De vina e universitatea care l-a scolit si a girat, prin comisii de specialitate, conferirea titlului de doctor.

 49. In afara de furat, plagiat PNLstii sunt muci la orice altxeva.

  Partidele sistemului sunt puse pe jaf la Transelectrica: Avertizorul de integritate, dat afară

  Cătălin Sava este director al Unității management integrat, comercial-achiziții (UMICA) din cadrul Transelectrica și s-a constituit ca avertizor de integritate în acest caz. Într-un document transmis Consiliului de Supraveghere și care a ajuns în posesia PRESShub, acesta a arătat că există numeroase nereguli care se desprind din acordarea primelor, pe care o consideră ilegală, și anunță posibilitatea depunerii unui denunț penal la DNA.

  După nici două săptămâni, directorul a aflat că i se desființează postul, singura cale prin care conducerea Transelectrica poate scăpa de un angajat incomod.

 50. Solidaritate hoțeasca!
  95 de medici din 252 au semnat o scrisoare de susținere pentru șefa secției de oncologie de la Spitalul Județean Suceava, care a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient.
  Stirile pe care le-am citit vorbeau despre o practica privind mita, nu despre un singur pacient recunoscator…

  De la tunuri pana la mica ciupeala…
  Ce-ar fi ca in spitalul acela in care 95 de medici se solidarizeaza, sa fie cate un doctor nu de garda ci de cersit. Sa stea la intrarea in Spital cu mana intinsa?

 51. Solidaritate hoteasca:
  „Jurnalista Emilia Șercan, cea care a dezvăluit cele mai răsunătoare cazuri de plagiat, acuză că „pateticul plagiator Lucian Bode” și Partidul Național Liberal au organizat o campanie plătită de linșaj public împotriva sa, care a coincis cu două momente esențiale legate de plagiatul lui „dr. Bode””

  Cum se poate solidariza un partid cu un furt? A, nu se numeste furt, se numeste plagiat. Este un titlu castigat prin pacaleala care aduce dupa sine recompense materiale? Atunci, nu este furt? Si, in loc sa fie judecat hotul, este judecata persoana care munceste serios sa-i dovedeasca impostura.

  O degradare morala ingrijoratoare.

  O personalitate care a facut istorie si a patimit, este terfelita de urmasii nevolnici.

  Medicii stau cu mana intinsa.

  Revolutionari de carton si „doctori” de carton, stau cu mana intinsa… si colegii se solidarizeaza cu ei.
  De la mica ciupeala la marile tunuri, este vorba despre o disolutie a statului, o degradare a omului.

 52. Daca nici in cazul unui TAMBUR MAJOR Nea Cornel nu crede ca executa disciplinat ordine banuindu-l de actiuni individuale ce sa mai asteptam din partea sa cand ceilalti securistoizi opereaza in civil? Plus ca mai face o confuzie uriasa ignorand importanta unei actiuni in justitia care nu conteaza ca e inregimentata, intrucat trebuie sa judece pe baza de probe, adica de expertize de la cel putin doi experti-autoritati in domeniu, respectiv institutii autorizate, iar pe perioada derularii procedurii judiciare indivizii INFRACTORI au obligatia de ONOARE sa-si depuna mandatele si COMPLICII, pt ca e vorba de o INFRACTIUNE in GRUP CRIMINAL ORGANIZAT, sa fie COINCULPATI!!! Problema e ca ofiterii de Securitate in totalitate si din Armata cu functii inalte NU POSEDA SIMTUL DE ONOARE MILITARA, ei fiind instruiti sa execute ordine, ideologice, indiferent de implicatii…Ne reamintim circurile din Parlament pe chestiunea ridicarii imunitatii cand pana si Alogenul Secu-i, Marele Taciturn, isi ingrosa flasul cerand ca cei
  acuzati de Infractoarea Internationala KoyveSSy ca ar fi comis cu un secol in urma „infractiuni”, sa se puna la dispozitia justitiei…

 53. Nici nu mai conteaza ce partid politic este la conducere in Guvernul Romaniei fie ca azi sunt actualii PNL-kisti sau maine vin PSD-istii, rezultatul managementului resurselor nationale este pe faras si asigura prosperitate sigura cetatenilor straini in timp ce ai nostri conationali sunt obligati sa emigreze cu famili cu tot in cautarea unui loc de munca. Iar pentru asta sa le aduceti sa le aduceti ofrande de multumire politicienilor romani ce in mod iresponsabil au cedat in fata fostulul Binom Koldea-Kovessi, ultimii fiind uneltele perfecte raplatiti generros de ambasadele statelor beneficiare a jafului calificat a economiei nationale prin care a fost lichidat capitalul privat romanesc in circul mediatic intitulat campania de lupta impotriva coruptiei.
  Asa ca un mic tips despre dimensiunea activitatilor de tradare a propriului popor de inalta noastra conducere politica din Romania, incercati sa ghiciti cine a promovat in forma vadit defavorabila intereselor economice nationale a Romaniei ultimul proiect de act normativ din Guvernul Romaniei pentru taxarea multinationalelor dupa modelul UE si de ce la aceasta ora, dupa modelul patentat de FBI in scandalul documentelor clasificate la drezdientele lui Biden, institutiile statului nu demoleaza pur si simplu pe cei implicati in aceasta speta.
  Sau poate ca chiar acolo sunt cozile de topor sau acesiasi tradatori de tara domnule Ministru al Justitei Predoiu, aflati chiar pe statele de plata ale altor puteri tocmai pentru a proteja interesele financiare ale Vienei si Moscovei numai pe subiectul Petrom.

 54. Fragmente din discursul lui Bode tinut cu prilejul susținerii tezei de doctorat din aprilie: acest doctorat nu este al meu, nici al vostr, ci al urmașilor, urmașilor mei în vecii vecilor. Amin.
  Pe principiul ca un doctorat cu cât sta mai mult închis intr-un butoi cu atat devine mai valoros, Bode si Ciuca au acționat ca la carte. Abia aștept momentul când Guvernul va decreta ca cele doua doctorate sunt Strict Secrete și Secret de Stat ca să se termine odată cu atentatele la siguranță lor intelectuala de doctori neurochirurgi.
  PS. Doi plagiatori, un hot de case și un vânzător de copii sunt stalpii societății. Un consumator de faina de coca și unul care a accidentat cu mașina pe trotuar o fetita din postura de Mache au fost stâlpii societății. Unul care a efectuat numeroase atentate la siguranță energetica a tarii și unul care a comandat anticipat saci negri pentru spitale sunt încă pilonii tarii.
  Poate știe cineva dacă Ciolacu beneficiază sau a beneficiat de toate drepturile care decurg din acest titlu. Între un titlu fals de doctor și unul fals de revolutionar, pentru ei, nu e decât o diferență de venit fiindcă de plecat nici nu se pune problema.

 55. INU TI LUL Pe langa ca utilizezi abuziv capslock-ul mai afirmi si niste tampenii cat casa Boborului. Probabil, este trendy intre semidocti ratati sa mance rahat cu polonicul, utilizand majuscule si argumente tari cand au de transmis propaganda si manipulare in favorul instalarii unui stat tiranic, sub masca protejarii cetateanului neurodegenerat carne de tun/cobai/votant si lupta impotriva coruptiei.

 56. Domnule Marius! Așa da! Notă de 10 cu plus(+). Am răsfoit „plictisit” Viața anterioară a lu’ Morsa Competenta Slinoasa si Transpirata Chireac, agent Mossad! Tip anost, lingău, coloană din cauciuc „lipitoare gigantică” pe banii Bugetului României! 24 000 000 de Euro Contract cu SRI? Un slinos, un analfabet, contract cu SRI? Sebastian Vlădescu ” Furaciune” de la MAPN de 22 000 000 de Euro? Șeful de Romarm ” sufocă” românii cu măști neconforme? Romarm e Core, Inima României? Sau Birkenau? Efectiv nu mai știu ” despre” ce să scriu, nu mai am idei proaspete! Realitatea Românească înoată în hoție și vânzare de țară! Unde om ajunge nu știu! Băa știu! Prostii, săracii la 2 metri și Securiștii la 95 de anu! Dacă ai bani ești salvat, dacă ești sărac la bani, sărac cu duhul și sistem imunitar ” șubred” vei ajunge la Ghencea 2! Și Adrian Năstase putred de bogat, viitor „propetar” de Hotel 50 camere în Poiana Brașov! Cuore
  Inimă de copil, de Edmondo de Amicis ce ziceți de Piturca? I-a placut Untura de pe pâine cum a zis Prostul României, ăla, ăla Gheneral cu 4 stele!

 57. Am ” rescumparat” ieri de pe Iuliu Maniu, cartea „Secta Sinucigașa” de Marshall Kilduff si RON Javers! De ce am luat-o iar, (cartea) cu 5 lei? Pt reamintire la ceea ce face spălarea pe creier, manipularea! Astea aduc Moarte, Moarte, Moarte! Prefață citire: Arta de a convinge are un raport direct și cu modul la care oamenii „consimt” la ceea ce li se propune și cu starea lucrurilor pe care vrem sa-l facem să le creadă( Blaise Pascal). Jim Jones a dus la Moarte peste 900 de suflete, inclusiv al lui! Domnule Justinianus! Sunteți pe Forum Jim Jones 2( doi)? Este bună Firea Pandele, este bun PSD, este bun domnul de la Romarm, este bun Virgil Popescu, Adrian Năstase, Frații Muraru, Bogdan Aurescu? Domnule dragă Justinianus? Repet, sunteți Jim Jones 2? Ce atribute au Pandele Firea cu PSD? Doriți moartea României? Vă place de Isar cu Vasilică Câțu? Ii omiteti din postări? Vreți să manipulați Forumul ca Jim Jones dle Justinianus? Pe mine nu!

 58. Pe vreamea lui Hitler era nazism, pe vremea lui Ceausescu comunism si Iohannis sa fie inconfundabil printr-o nemaintnita solidaritate in breasla a inventat prostocratismul statului esuat Romania Educata plina de doctori prostocrati fac zid solid sa-si apere plagiatele. Cheile justitiei se afla pe birou la Cotroceni, coincidenta biroul apartine sefului PNL

 59. Pacat ca n-a plagiat tezele lui Johannis scrise pe papirusul de toaleta

 60. Plagiatorul ? Sa ne lamurim .Un text , in cazurile nostre o Teza de Doctorat , ce este supusa unor legi reglementate intr-un anume fel intr-o perioada de timp , nu poate fi considerat plagiat daca ea nu contine toate elementele de identificare cerute de legile actuale .Un plagiat apare doar in momentul nerespectarii legilor din data de aparitie si el poate fi numit plagiat doar in masura in care presupusul plagiator a avut intentia de a plagia . Totul se rezuma la legea ce este in functiune la data aparitiei unei Teze de Doctorat dar cel acuzat are la dispozitie modalitati legale de a-si anula Teza in cauza .

 61. Cea mai mare minciună a afacerii Jonestown: că a fost sinucidere în masă (408 a fost numărul de cadavre inițiale). Un purtator de cuvant al armatei SUA a declarat: „Nu există necesitatea unor autopsii. Cauza morții nu este o problemă aici”. Dr. C. Leslie Mootoo, un patolog de top guyanez, a fost la Jonestown imediat după eveniment si zice altceva. După asasinarea lui JFK, Jones s-a întors în SUA si în 1965, a înființat primul Templu al Poporului în Ukiah, California, și Happy Havens Rest Home. Fără personal sau licență, tabăra lui Jones a atras tot felul de ,,rătăcitori”. Printre cei care l-au contactat: „misionari” de la World Vision (un ordin evanghelic internațional front pentru CIA); șeful secției locale la Societatea John Birch; și lideri ai partidului republican, pentru care membrii „bisericii” lui Jones au condus activități electorale. Consilierii lui Jones includeau un mercenar din UNITA, armata din Angola susținută de CIA. De asemenea, a urcat la bord familia Layton, al cărei patriarh, chimistul U.C.-Berkeley, Dr. Laurence Laird Layton, lucrase la Proiectul Manhattan. Dr. Layton a fost, de asemenea, șeful Diviziei de Război Chimic a Armatei la începutul anilor 1950. Sotia lui era fiica lui Hugo Phillips, un bancher/broker german care s-a îmbogățit reprezentând Siemans & Halske și I.G. Farben, doi profitori notorii ai nazismului. Jones a făcut călătorii regulate la Belo Horizonte, locul cartierului general al CIA din Brazilia. În octombrie 1981, unii supraviețuitorii din Jonestown au intentat un proces împotriva Departamentului de Stat și CIA care au conspirat pentru a „îmbunătăți puterile economice și politice ale lui James Warren Jones”, efectuând acolo „control mental și experimente cu droguri”. Procesul a fost respins iar directorul CIA Stansfield Turner a devenit mai tarziu director la Monsanto.

 62. L-au gasit pe acaraul Piturca Paun problema s-a rezolvat. Piturca a furat cat tof peneleul. Penelistii sunt curati si buni s-o ia de la capat din 2025 cazierul curat de ciordelile din plandemie.

  Bode e bun de ministru ca Ponta si-a dat demisia.
  Legile le indoaie Iohannis in functie de plagiator PeeSeeDee/PeeNeeLee.
  La PeeNeeeLee sunt plagiatorii mei si actioneaza justitia mea.

 63. Ce au toate aceste căpuşe în comun? Toţi sunt impostori, plagiatori, escroci, parveniţi, incompetenţi, hoţi, nemernici şi vânduţi puterilor străine.

 64. E incredibil ce cretinitate se practica in Romania, doctoranzii politic cu diplome prin furt detin functii politice si venituri plus facilitati pe nemerit, venituri la nivelul unui profesor specialist cu ani vechime, stidii recunoscute si multe cursuri in tara respectiva dar in strainatate, cam 4-5.000 euro sau franci si in Romania, toti prostii analfabeti cu doctorare prin furt de continut, sunt mentinuti politic(infractori dovediti) in functii decizionale!, pentru ca sunt vulnerabilii perfecti pentru executari de ordin si dispozitii.

 65. „ordin de zi pe unitate” : trei zile masa asigurată la popo.tă

 66. Mare JIGODIE esti mai Tica! Chiar, ca caracter(am scris intentionat), tu nu valorezi nici 5 lei! Ce are o secta din secolul trecut cu ce se dezbate pe Forumul de la Cotidianul? Vrei sa intelegem ca esti citit? Si ce demonstrezi prin asta? Iti spun eu, chiar daca uneori ai dreptate modul brutal, jigntor in care o faci, anuleaza ce spui. Asta la vista, in Guyana britanica!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.