Soluția anunțată de Ciolacu, în problema urşilor

PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea şi adoptarea unei iniţiative legislative prin care sunt vizate noi măsuri de gestionare a populaţiei de urşi, a anunţat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat de jurnalişti despre cazul tragic al tinerei care a murit pe traseul turistic Jepii Mici din Munţii Bucegi după ce a fost atacată de un urs, ulterior animalul fiind împuşcat, în contextul în care era agresiv şi nu părăsea zona unde se afla corpul victimei.

„Nu neapărat împuşcaţi, să facă o selecţie acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmaţi prin primari, prin pădurari, prin localnici. Am vorbit şi cu domnul ministru al Mediului, am vorbit şi cu cei mai implicaţi şi mai ştiutori în domeniu. Este o aglomeraţie în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară. Am vorbit şi cu domnul Simonis, domnul preşedinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Şi, după discuţiile cu ministrul Mediului, pornim o iniţiativă şi vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament”, a declarat Ciolacu.

Potrivit prim-ministrului, modificările legislative avute în vedere sunt curs de elaborare.

„În acest moment, la asta lucrăm. Este evident că viaţa omului primează, dar, repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim şi când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut precizările la finalul evenimentului de deschidere a depozitului automatizat PepsiCo situat în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi braconaj cinegetic, după ce un urs a ucis, marţi, o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, animalul fiind apoi împuşcat, în contextul în care era agresiv şi nu părăsea zona unde se afla corpul victimei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

28 de Comentarii

 1. Selectia sa inceapa cu Ciolacu. Altfel, la urmatorul eveniment tragic produs de ursi, nu va mai fi deschis dosar penal in rem, ci cu nume si prenume: Ciolacu Marcel

 2. Toata tara asteapta cu sufletul la gura decizia lui Ciolacu de achizitia de drone impotriva ursilor

 3. Ursii sunt animale protejate legal. Daca Ciciolacu nu vrea ca ei sa coboare-n sate si-n orase, sa puna-n practica dispozitive de hranire. Mai ales c-animalele au o memorie exceptionala, si ursii si-ar aduce aminte de locurile unde li se lasa de mâncare, n-ar mai haladui si prin sate/orase. Plus ca respectivul Ciciolacu mai bine-ar reâmpaduri masivele devastate de Schweighofer al lui Johannis si complicilor. Ca nu-i mare lucru: cu câta vreme petrec autoritatile trancanind fara nici un rost, mai bine-ar împaduri versantele, prin munca voluntara. Ciciolacu = cretin dublat de-un sadic.

 4. A. EXISTĂ Spray AntiURS care poate pune Jos sau sperie într-o FUGĂ și pe o Namila POLARA, de o Ferocitate CRUNTĂ, care te devorează de VIU, de la Mațe în Sus …
  TOATE Năroziile se lăfăie pe TVs, ȘI NU se găsește TIMP de Emisie ZILNIC de diverse Avertizări …
  SuntEM dinCeînCeMaiPuțini ȘI de CALITATE și AR TREBUI să NE îngrijIM Unii de Alții …

  B. Am umblat și SINGUR prin Munții BUILA- Vînurarița, am mers de la Schitul Pahomie, pe sub Munte, până în Sat, la Vale, pe la Ferigile de Peste Doi Metri de deasupra Brădetului …
  SINGURA Primejdie erau Potăile de Stână …
  DAR, erau educate, DACA STĂTEAI neMișcat, te mai „injurau” de Căteva Ori și plecau, cu Etape, la FieCare stăteau pe Cozi să SE vadă Șefii Locului.
  Mama Mare și Mătușa mea, se duceau la Cules de Zmeură peste BUILA până la Malaia și Ursii NU apăreau, DEȘI ERAU cu Geana pe TOT CE mișca, SCANau … …

  CE se întâmplă ACUM?
  NU cred că NUMAI Numărul lor MARE este de Vină …
  CRED că NE SIMT telepatic, drept SLĂBIȚI la Mentalul Bibilichii de către Alte JIGĂNII, în Mod Sistematic-Programat, JIGÂNII MaiMariȘiMuuuultMaiAleDreacului …
  De OPT Luni ȘI 34 de Ani, de la Loviluția LFTESque ,,,
  Completare,
  SPRAY-ul AntiURS sau AntiORICE Derbedeu înCurajat de LIPSA de Lege și Pedeapsă,
  NU SE ȚINE ÎN RUCSAC, cum scria Unul mai Sus …
  DACA Ursul a decis să te ATACE, dacă NU îl AI rpegătit ÎN MÂNĂ, degeaba la-ai cărat ăn Rucsac. Se mișcă fulgerător si are o FUGĂ de Sprinter …

 5. Auzi bre, SESIUNE EXTRAORDINARĂ.. Ai dreaq de patrioți scoși din concedii. Au o urgență mă.. Popa primaru și polițistu, să nu mai fie acuzați de braconaj.. Să impuște legal,..Păi ursul, de altfel animal protejat, nu vrea decît să trăiască și el..Ai ras pădurile, ai secat pîraile, ai distrus habitatul, ai făcut clima insuportabilă,.. păi firește vine la tomberon. Ai inteligența necesară să-l scoți din localități, sau nu știi decît să omori, pe placul unora sado-masochiști,..poate și pedofili..

 6. In Pirinei se practica de secole transhumanta. Ciobanii carora le moare un animal (bolnav ori accidentat) noteaza cipul animalului, alte date si apoi este lasat hrana pentru ursi, lupi si rasi, vulturi. La noi de ce nu ss face asa?!! Apoi efectivul de ursi pastrat in fiecare ocol silvic in functie de suprafata si surse de hrana. Pt ca daca are hrana asigurata nu intra in curtile oamenilor. Hranirea ursilor de catre turisti amendata exemplar la fel si fotografierea lor. Banii din vanatoarea de ursi sa fie data ocoalelor silvice ca sa asigure hrana, nu sa intre la bugetul statului, ori Romsilva.

 7. Ursul asta n-a coborat de pe munte. S-a lamurit ca acolo vine mancarea la el, sub forma de turisti. Poate ca nici nu-i singura lui victima, dar inca nu se stie. N-a tinut cont cand a atacat doi oameni,
  Nu m-as mira ca acum sa-l vedem pe paznicul care a inpuscat fiara cu dosar penal ptr baraconaj. Romania este tara care in care nu te mai surprinde nicio aberatie oricat de gogonata ar fi……[Rumburak]

 8. Ce deștepți sunt ăștia din spatele tastaturii!
  Trebuie împușcați toți urșii sau duși în toată Europa. Ar mai fi o soluție. Luați acasă de proștii care bat câmpii din fotoliu.

 9. Lipsa unei poze sau filmări de la fața locului pare a nu preocupa în epoca prostofonului cu 3+ camere numai pe-o parte.
  Nici ciudățenia de fime horor scoasă de un salvamontist: Nu știu dacă mă credeți, am pielea de găină, la un moment dat am auzit un urlet, am crezut că sunt colegii mei atacați, am fost în pericol foarte mare. Ursul era în apropiere de victimă, am încercat să ne apropiem, nu ne lasă.

 10. Planul ideal ar fi ca Ursii sa se inmulteasca si sa Haleasca pe ” Rumani ” pana la ultimul ” Mohican ” , ca si Ursii s-au saturat de ” Rumani ” adica de Prostia lor inimaginabila .
  Votai cu Ursul – ca aduce Sperante – decat cu cei aflati la Guvernare de 35 de ani . Hai cu URSUL !!!!!.

 11. O sa faca o comisie sa studieze problema, cand facea Tiriac cate o partida de vanatoare nu erau asa mai probleme… acuma, dpmdv, la fiecare victima ucisa de urs, ursul ar trebui prins, mutat intr-un padoc, si hranit strict cu membrii si donatorii la ONG-urile de „protectie” a animalelor.

 12. repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim şi când dorim
  io zic sa dai ca altfel o sa isi ia boborul liber la impuscat ciolcaci si securisti fiecare cum doreste si cand doreste

 13. Spray-ul anti urs funcționează, teoretic. Adică sunt foarte multe variabile când te întâlnești cu ursul, mai ales dacă a decis să te înhațe. Sunt documentate cazuri când nu a funcționat. Pam, pam..

 14. @Un cetatean „Ciobanii carora le moare un animal (bolnav ori accidentat…”

  „io nu mananc niciodata pastramă:
  oile batrane si bolnave le bagam la pastramă” -gigi „războinicul luminii” becali

 15. Te pomenseti ca biata ursoaica a fost vinovata,fiindca nu a stiut sa fie gazda buna ? Adica,in loc sa-i intimpine pe rhtii aia cu ochi cu 2 doze de Ursus,ea i-a luat la bataie.Pai,se poate,ma ? Chiar asa ? STAT CRIMINAL cu natiune bolnava de EFECT DE TURMA PROASTA,cauzata de boala incurabila DISTRUCTIV-NEGATIVA si media mainstream ASERVITA.

 16. De ce urșii trebuie împușcați iar criminalii care-i casapesc pe români cu macetele nu? Vezi cazul Padina, de exemplu.

 17. Cică in Romania e turism de munte la liber că în orice țară civilizată! Minciuni crase! E doar propaganda politica! Ce au făcut politicienii pentru turismul pe poteci din cărări de munte că sa vina turiștii și chiar cetățenii din tara sa viziteze, sa se plimbe cu bicicleta, sa iasă la aer că jn orice pădure sau zona din țări civilizate? Doar au asigurat certitudinea ca hrana vie sunt bipezii cetățeni pentru urși? De ce nu au îngrădit zonele cu garduri înalte betonate sau de sarma groasa cu fel puțin 3 metri înălțime dar electrificate că în orice tara demnă și respectată de cetățeni? De ce nu construiesc mai multe sanctuare îngrădite cu garduri din beton înalte de cel puțin 3 metri sau din sarma groasa? Au avut fonduri europene în exces, ce au făcut cu fondurile și chiar latraul care urla acum pro urși? S-au înfruptat din plin furând din fondurile europene și se fac că nu știu?

 18. Trebuie ca Palavramentul să se miște repede. Să nu cumva să apuce CSAT-ul să doneze urșilor alt sistem Patriot.

 19. Trăiască ursii care mănâncă pe tatuați! In loc ca să-și arate ce au in cap,tinerii bovini se tatueaza cq să atragă ursii! Până și ursii urăsc tatuații!

 20. Braconajul este una din preocupările preferate ale romînilor..Te uiți că nu mai sunt pești in rîuri,..păi pentru că romînu spală draperiile din palate in rîu,.. și ce să vezi papă tot ce se agață.. In rest arme au mai toți locuitorii din palate.. Unii le etalează mîndru pe perete, să se vadă..poate in ciuda clanului rival. In rest, polițistu e bine mersi,..și pleacă la braconaj cu popa și primaru,. Ce puii mei, doar sunt obișnuiți cu tocănița de cerb..

 21. Solutia este foarte simpla. Parlamentul da o lege simpla si clara: articoul 1: sa nu mai ramana mai putin de 100 ursi in toata tara si suprima statului de animal pe cale de disparitie. Si articolul 2 toti care se opun exterminarii animalelor, impuscati pe loc cu un singur avertisment. Pana acum de vina pentru crimele ursilor sunt: parlamentul, ministerul mediului si ONG criminale.

 22. In urma cercetărilor și a eroismului prietenului supraviețuitor, romîn erou, s-a aflat cum fătuca s-a speriat și a fugit spre rîpă, unde a căzut in gol..Iar ursul s-a dus după ea să=i ofere primul ajutor.. Insă nu a fost lăsat..Deci o fi fost motiv ursul, dar nu a murit de urs ci de căzătură..Ergo,. ce puii mei au luni de discutat borfașii ??

 23. Spun unii ca spray-ul pentru urs e bun,eu zic ca-i bun cand stai in fotoliu dar cand dai nas in nas cu ursul iti amorteste mana ,pentru ce sa tii un numar ffffffffff mare de ursi ??????? la ce ajuta un numar atat de mare,tari mai mari ca suprafata si mai bogate ca Romania au intre 8-29 ursi ,Germania nu are nici unul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.