Soluția lui Hagi pentru sportul românesc

Liderul Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că performanţele obţinute în perioada în care el era jucător nu au fost întâmplătoare şi că România are nevoie de un plan la nivel naţional dacă se doreşte ca sportul să ajungă din nou în vârf.

„Ca jucători eu cred că am făcut performanţă la cel mai înalt nivel posibil, timp de 10 ani. Dar lucrurile nu au fost întâmplătoare, a fost un plan bine conturat. Acum, dacă ne dorim din nou că România să facă performanţă, sportul trebuie să devină prioritate. Dacă vrem să fim din nou în Champions League, atunci e clar că trebuie să creştem nivelul şi pentru asta ai nevoie de un proiect tehnic la nivel naţional, foarte puternic. Trebuie să faci nişte puncte clare pe care trebuie să le urmezi. Nu putem să mai mergem să ne plimbăm”, a afirmat Hagi.

Antrenorul echipei Farul Constanţa spune că fotbalul românesc şi sportul în general nu pot ajunge din urmă ţările dezvoltate de vreme ce nu există investiţii în domeniu.

„Acum nu putem fi ca ţările dezvoltate dacă ţara nu investeşte în tineri. Dacă vrei să ai un viitor, să existe performanţe, trebuie să ai în primul rând un proiect pentru 10 ani, unitar, pentru toată lumea la fel. Abia atunci putem aspira la ceea ce am fost înainte, fie că vorbim de fotbal, de handbal, de baschet, de rugby. Eu vorbesc de sport la nivel naţional, care este un fenomen important. Acum, la fotbal stăm oarecum bine, pentru că ne-am calificat după atâţia ani, dar la rugby, (înfrângere) cu 80-0, nu putem accepta aşa ceva. Şi handbalul la fel. Văd mari handbalişti ai României, foşti campioni mondiali, că spun că nu mai pot şi se referă la nivelul la care a ajuns handbalul. Dar cine ne ascultă? Vorbim singuri, ne ascundem şi venim cu lucruri care nu au legătură cu performanţa. Dacă ar veni un astfel de proiect eu aş fi încântat pentru tinerii care vin din spate. Dar eu cred că ne e frică să spunem că suntem buni”, a mai adăugat Gheorghe Hagi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. vrea sa se mufeze la buget,o fixatie de a lui Hagi,statul sa dea bani,dar sa fie ca apa in nisip, fara numar,sa traiasca pariorii fotbalului bine …ca invatamant avem,sanatate avem,sa dam bani publici dupa tuhasul lui Hagi

 2. @Banel…
  Aferim, nașule. Miza sunt gologanii statului din care să mănâncă machidonii combinatori sau impresarii, cum isi zic ei si ziaristii morti de foame care i-au facut vedete. Bleah!

 3. „Liderul Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi”. Care generație de aur ???? Ce-l tot ridicați în slăvi Hagi ,a fost cumva campion mondial la fotbal și noi nu știm ??? Mai terminați cu ipocritul ăsta de Hagi !

 4. makedonul va propune o lege la parlament ptr femei sa nasca numai fotbalisti si sportivi talentati

 5. Cata eleganta si bun simt, realism si dedicatie din partea unuiu om foarte bun, exemplar – Gheorghe Hagi!

 6. „Soluția lui Hadji pentru sportul rromînesc”?
  Blaturi (că-n asta-i Reje!), șpăgi la aLbitri (javra grădinească ciripitoare la TV – și probabil și la alte „urechiușe”, șpețializate, pă 500 dă lei ceaușijdi la lună – jubila miticește sîmbătă seară în minutu’ 62, cînd p’aFarijdii hadjilui au dat Clujului gol după ce l-au luat-pe-sus pe clujeanul Fica, cu-fulgi-cu-tot… că, cică, p’aFarizdu’ „a atins mingea”, conform regulamentului U.E.F.A.!), șpăgi la FeReFeaua și LePeFeaua, sponzori bănoși veniți „cu repartiție” dă la Bukale, pă listă, în schimbu’ contractelor dă la Bujet cu ministerele ‘lii, vînzări de presupus-fodbalijdi, pă DiViDiuri cu filmări în meciuri aranjate, cu adversari „frăgeziți” cu alte șpăgi, participări în cupele europene cu ieșiri rapide în decor, fini beee’ care joacă la pariuri pe meciurile echipei proprii, între două rugăciuni dă $$ la Athos, da’-s amendați cu 30k de koko (auliooo, CE MULT! a țipat presa dă Bukale), în loc să fie excluși din fotbal. DE CE? …fiindca au un istoric de șpăguire de minimum 14 ani la U.E.F.A., de cînd li se repartizează la „tragerile la sorți” cu bile „calde” cele mai slabe echipe posibil, etc.

 7. Este o mare jignire si sfidare pt. atitia mari fotbalisti pe care ia avut Romania , DOBRIN , BALACI , DUMITRACHE , DINU , IORDANESCU , MUTU , BELODEDEDICI , DUMITRU , RADUCANU , ADRIAN ILIE , ETC, ETC, sa spui prosteste ca Hagi ” este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor din ROMANIA ” ( auzit la sclavii de la Digi 24 ) !!! Sau „rege ” ! PS- BELO , are 2 coroane pe cap , Liga Campionilor Europeni cu 2 echipe diferite , dintre care una din Romania , STEAUA BUC. ! Regii se numara dupa coroane , nu dupa propaganda .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.