Soluție de urgență: s-a redeschis termocentrala Paroșeni

Termocentrala Paroșeni, situată în județul Hunedoara, a fost repornită astăzi, 10 ianuarie, la capacitate maximă, anunță Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ).

„Ținând cont de temperatura extrem de scăzută, de nevoia de energie, Complexul Energetic Valea Jiului se alătură colegilor din branșă, umăr lângă umăr cu dorința clară de a demonstra că putem, că suntem eficienți! Începând de azi, Termocentrala Paroșeni, va funcționa la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie al României!”, a declarat Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ.

Repornirea Termocentralei Paroșeni va aduce un aport de peste 1.200 MWh pe zi în sistemul energetic național.

Potrivit unui raport privind activitatea CEVJ prezentat ministrului Energiei, de la preluarea mandatului de director general de către Durbacă Eusebiu, din 7 noiembrie 2023, s-a reușit ca de cele patru sucursale miniere să se asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroșeni și asigurarea funcționării sale pentru o perioadă totală de 11 zile, realizându-se o producție de energie electrică de 17.036 MWh, din care 12.071 MWh au fost tranzacționați pe Bursa OPCOM, obținându-se venituri în valoare de 7,15 milioane lei.

Anul 2024 a început la Complexul Energetic Valea Jiului cu o nouă structură organizatorică, mai flexibilă și adaptată noilor cerințe legislative reprezentate de Legea 296/26.10.2023. Pe această nouă structură s-a reușit crearea unui context favorabil demarării concursului pentru ocuparea a 43 de posturi rămase vacante ca urmare a ieșirilor din sistem.

În primele două zile de depuneri de dosare s-au înregistrat 89 de cereri, iar înscrierile continuă.

„Atât procesul de selecție, cât și cel de concurs vor fi extrem de riguroase și se vor desfășura cu respectarea tuturor prevederilor legale”, precizează directorul general al societății.

Repornirea Termocentralei Paroșeni este o veste importantă pentru România, care se confruntă cu temperaturi extreme în această iarnă. Această decizie va contribui la asigurarea necesarului de energie al țării și va ajuta la reducerea dependenței de importurile de energie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Cosmin Pam Matei 4548 Articole
Author

29 de Comentarii

 1. Unde-i banditul popescu?…acum ar trebui luat si băgat pe foc într-un cuptor la Mintia…

 2. Oare, se deviaza si in contul Ucrainei cativa megawati, de acolo, pe acolo ? Speculez, nu dau cu paru’

 3. O mare realizare a PNL ! Repornirea unei capacități construite de comuniști acum 70 de ani. Brava ba ! Ați închis Mintia mă slugilor , vreți să desfintati CEO și să nu puneți decât niște panouri solare , nu capacități in banda , iar astfel voi cu speculatorii voștri , să-i despuiați pe românii , care mai ieri construiau atomocentrale , în regie proprie .

 4. …Ce comunicat de hãhat, marca PCR…
  Altfel, bine ca le-a venit mintea la cap, dupa vorba din batrani:
  „Unde e fum e si caldura”

 5. Se zgarie pe ochi (editat) Popescu cu sleahta lui europeana de hoti..

 6. Da’, termocentrala Mintia se mai porneste ? Care Mintia? Aia de au reparat-o ,capital, romanii cu 100 mil. euro si apoi au vandut-o la arabi cu 90 mil de euro!!! Si nu pute urat afacerea asta ? Nu pute ; in Romania are miros de trandafiri! Si de ce am vandut-o ? Nu stiu; greu de inteles, daca nici DNA nu a inteles nimic!

 7. O alta minciuna servita poporului roman…ati furnizat energie Ucrainei si Moldovei. Verificati stirile din mass media.

 8. Ar fi bine sa le vina mintea la cap si cu celelalte.Un mare BRAVO la oltenii de la JIU. Hai si cu celelalte inchise si spaguite de acesti derbedei pesedisti,useristi si liberali de care populatia tarii nu vrea sa scape.In continuare acest popor nu invata lectia din cele intamplate si continua sa voteze ticalosi si lichele.O mizerie ca Popescu asta si mandolina lui ne-a dus familiile la disperare cu scumpirile la gaz si energie electrica. Au ajuns acolo si se mai vor cu tupeu ptr ca asa vrea prostimea asta care isi plange soarta acum. Dupa cum zice excrementul zilei,sluga lor la sondaje si propaganda, continua multi cu pesedeaua,peneleaua si usereaua,partide care le fura traiul si existenta de fiecare data cand apuca la ciolan.Le doresc sa aibe ce voteaza o tara pe care au dus-o la bunastarea mafiei straine!

 9. :))))))) să râdem de prostia progresistă și de obediența oarbă, fără discernământ…

 10. ca au numit seful consiliului de administratie al huilei un specialist!
  Are 28 de ani si a vazut mina in poze!
  Pentru putoiul asta ati alungat meseriasii, ma?

 11. …oare nu ar fi fost mai bine sa nu fie inchisa?…sa nu va mai fortam sa apelati la solutii de avarie?…da la mintia de ce nu dati drumul?…a! am uitat, este deja la fier vechi, desi inca nu ati primit banii…nu stiu de ce dar cred ca nici nu-i mai vedeti, am asa, o presimtire…

 12. Au pornit termocentrală și fac angajări. Da’ cărbune au pentru doar 11 zile.
  Ce faceți, domnilor? Îi angajați zilieri?

 13. NU am intzeleeees DE CE au inchis?
  CINE NE-A inchis-o ?
  Intrebarea MEA, de peste 50 de Ani, catre Guvernele din Romania:

  DE CE se mai CER Bani pentru Caldura furnizata de ABURul ieshit DIN Turbina care invarte un Generator de Curent in TermoCentrale si care ORICUM, ORIUNDE se pierde, DACA NU ete bagat avand 4oo de Grade Celsius !

  IN Puncte Termice si sa fie PREPARAT in Apa Calda pentru Calorifere, Bucatarii, Bai in Casele OAMENILOR!

  COSTuu’ AR TREBUI, (da’ NU este) numai COSTuu’ de Transport, Prepararea Apei Calede SI un CE Profit Rezonabil.

  DE CE, si Statuu’ Comunist, SI STATuu’ CAPITALIST face o asemenea Uriasa MAGARIE?
  Pe Vremuri, stateam cu Geamurile DESCHISE Iarna, asa era de CALD in Casele cu TERMOFICARE!

 14. RELUARE Concisa

  CINE a inchis?
  DE CE a inchis?
  CINE i-a dat Ordinul TICALOS ?
  DE CE mai traieste ?

 15. Cică, de nevoie te urci in patul altuia! Așa și cu hăitașii ăștia din politica mincinoasă, când se laudă că au de toate pentru tara ca nebunii, când se agata de cate ceva sa poată ieși bine la total afacere. Se zgârie pe ochi semnatarii din politica românească, semnatarii actelor prin care au decis că se închid toate centralele in 2023 și nu numai! Habaucii drogați vi finanțe din politica românească semnează acte fără discernământ și fără asumarea actelor semnate în numele țării dar fara baza cetateneasca-referendum.

 16. Dragii nostrii români care susțineți prin munca voastră acest regim Ciolan . Greva transportatorilor ar trebui să se desfășoare sub cerința stringentă a demisiei lui Ciolan. În România de 34 de ani nu se face altceva decât se ,,peticește “ sacul ascunzndu- se gaura ca șoricelul ( românul ) să nu ias ă în libertate. Aseară la RAI UNO am urmărit ca de obicei telejurnalul. Nu se compară cu ce este la noi. Și se dădea o știre care avea protagonist un demnitar dintr- un Minister. Acesta dădea un interviu îmbrăcat cu un pardesiu și cu fularul la gât. Așa am aflat ca încălzirea edificiilor publice nu trebuie să depășească niște limite de temperatură . Deci nu se face exces. Ar trebui să luăm aminte. Am aflat ,cu surle și trâmbițe “ ca s- a redeschis termocentrala de la Paroseni . De poimâine intr- o săptămână vom avea 1 grad C noaptea și 11 grade ziua. Oare conducerea ministerului de resort nu se informează de timpul probabil ? Și așa România trăiește din împrumuturi externe la dobânzi excesive . Oare punerea în funcțiune ,,trâmbițata “ nu este un exces. Avem deja importuri de gaze din afara . Am observat ca la ,,actualități” se exagerează condițiile vremii de afară . Oare ce guvern este acesta ? Chiar se gândesc decât la bunăstarea mafiilor politice și atât ? Cetățeanul este pe ultimul loc. Exact ca în comunism. Pe posturile de radio are succes o melodie compusă și interpretată de Smiley în care ni se amintește din nou de,,santiere și schimbul III ? Unde ne îndreptăm ? Mai lipsește melodia ,,macarale “ .

 17. in timp ce romanii plătesc facturi înrobitoare trădătorii au pornit centralele romanilor sa facă cadouri Ucrainei si rusofonilor proruși din Basarabia

 18. @Macarale
  Stimabile, daca vrei sa stai in casa cu pardesiul si fularul la gat, e strict dorinta lu’ matale. Si sa nu faci excese. Noi importam gaze pentru ca suntem tampiti, il dam la bursa de la Viena moka si-l cumparam inapoi la pretul pus de zmecherii din UE. Daca eram o tara de oameni normali, stateai in casa la 30 grade iarna si nici la banana nu te durea fiindca plateai mai nimic. Nea Nicu a lasat o tara la cheie care trebuia doar modernizata pe ici pe colo. Dar baietii destepti din occident aveau nevoie de noi piete de desfacere si de surse energetice, basca mana de lucru ieftina si l-au strans cu usa marindu-i dobanzile pana la cer. Apoi l-au jumulit pe pelikanu’ ala din Rusia si aia a fost. Lucrurile nu sunt numai cu bile colorate si margele de sticla.

 19. Dacă asta e soluție de urgență pornind o centrala de 150 MW putere instalată,înseamna că din punct de vedere energetic ,România e în găleată rău !

 20. Romania este in stare de avarie. Numai mafiotii si slugile nu doresc sa vada. Treziti-va pana nu va vand astia si patura de pe pat!

 21. – felicitari cetatenilor cu spirit mioritic renascuti precum pasarea pheonix din cenusa tradarii de patrie si a loviturii de stat
  – Iliescu, neulander, Voiculescu criminalii in viata

 22. o sa o tina pornita doar cat e pretul mare la energie pe spot… cand scade, o inchid iar, nu e in interesul baietilor destepti sa fie energie ieftina

 23. Hai sictir mă ! Nu închideați minele de cărbune ? ”Câmpurili” de panouri ce fac , probabil noaptea dorm …
  Așa este când nu numai România este condusă de cretinei ( ci și Europa). Nu se mai construiesc reactoare nucleare ( cioacele modulare de la americani sunt doar pe hârtie) iar termocentralele se închid fără să pune nimic în locul lor. Au trecut 34 de ani iar idioții de la putere ( din trecut sau prezent) au împrumutat România fără să construiască nimic concret de la cap la coadă .Dragi Români continuați să îi votați , veți ajunge din rău în și mai rău. Unii dintre dumneavoastră ( angajați la stat) sunteți multumiți și veți continua să îi votați. O altă parte vor fi prostiți ca de obicei prin pomenile electorale (am mai trăit în filmul ăsta incepând cu 1989). Iar restul ( din ce în ce mai puțini) ne întrebăm pe unde mai putem emigra, nici în occident nu mai e ce a fost. Suntem într-o lume a securiștilor (internaționaliști) care se destramă.Probabil vom încheia cu un război( criza din 1933 asta a adus), urmează cea din 2024-2025 , una care va mătura tot, cea a DATORIILOR (de tot felul). Vor veni salvatorii ( bancheri din fire, educație și apucături) și ne vor ”salva” intr-un comunism abject condus de niște super-miliardari care nu îsi mai suportă statutul de ”hommo sapiens”. Că tot e liber și ne educă google puneți următoarea întrebare :”What is the total debt of the world?” Pe asta cine o plătește că suma e frumușică: 307 trilioane in USD. Are și România partea ei, cât era 170 de miliarde (euro)? Cum am ajuns aici și cine o să plătească ? NOI ? COPIII ȘI NEPOȚII NOȘTRI ? CINE A AVUT ATÂTA BĂNET SĂ ÎMPRUMUTE ? TOCMAI CHELTUIM (la nivel global) BANI PE ARME. Ori suntem conduși de diavoli ori de uneletele lor, niciunii – în orice bloc politic s-a afla.

 24. Din cunostintele mele de peste 40 de ani,functioneaza la 50% din capacitate,deci cu indici de eficienta prosti.Oare de ce ? Si nu a venit inca iarna energetica

 25. TOOOT „CHINEJI”| NE salveaza ;
  Au facut BATERII Atomice, far’ de PLutoniu su Uraniu,deci NU pot fi flosite ca MiniBombe Atomice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.