Sondaj. Aşteptările românilor după votul din 9 iunie

Peste 66% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor locale din 9 iunie. De asemenea, un procent similar aşteaptă îmbunătăţirea modului în care este reprezentată România în Parlamentul European, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Aşteptări privind situaţia din localitate în urma alegerilor locale

Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în special votanţii PSD şi ai PNL, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.

Aşteptări privind modul în care este reprezentată România în Parlamentul European în urma alegerilor europarlamentare

 

Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească în special votanţii PSD, ai PNL şi ai AUR, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 19 – 27 iunie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Au luat țeapă de la monstruoasa coaliție! Pensiile recalculate se amână pentru sfântu „Așteaptă”! Nici ajutoare sociale nu se mai dau! Succesuri guys la următoarele alegeri!

 2. asteptari, pe bune? adica 35 de ani de exercitiu fara rezultat nu sint suficienti… politica pute si inseamna faliment. sistem de ra.hat! citi ani va mai trebuie pentru a intelge? hai ca va mai dau politicienii astia astia 3 rinduri de votare pina la craciun ca sa-i alegeti tot pe ei si sa va aduca mosu desaga plina cu deziluzii…nu va invatati minte… si cit de impliniti va veti simti bagind votul in urna si cum veti fi contribuit mai departe la dezastru.

 3. Iar in scop (INSCOP). Platesc bine baietii astia ? In scopul de a va creste diurnele ?

 4. Și eu de-abia aștept să fie repus (sau răpus ?) la butoane iubitul meu Ilici. Că frumos a mai curățat el Piața Universității, cu „minerii”, de ăia care se VOTAU la corturi.
  Și a plantat și panseluțe, măR🤮g
  ●}RumburKK- PeZedici IliciEscian TL & TM -RumburKK{●

 5. In foto,fermier roman care blocheaza soseaua in semn de protest: ‘macar dupa beutura ies sa ma pis,dar dupa alegeri ies doar sa ma INSCOP’

 6. Daca dupa atata amar de „democratie” inca exista cca 60% oi pe planeta RO, e clara treaba. Fara speranta!

 7. Românii au cules după cum au votat. La locale și-au reales vechilii , la europarlamentare au ales pe cei care nu or să îi reprezinte acolo ci doar niște ” fete sau băieți de pension” membri de partid. Deja au participat la stabilirea inepților din conducerea UE…
  Benzina și motorina tocmai sau scumpit, oare de ce ? Românii să continue cu voturile psd-pnl-udmr-usr-aur și la toamnă…. O să fie bine , foarte bine…. mai emigrează un milion dintre noi probabil cât de curând…Bravo securiștilor ați învins și de data asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.