Sondaj despre droguri. Aproape 80% dintre români sunt nemulţumiţi

Circa 80% dintre români sunt nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. 38,4% cred că soluţia este reprezentantă de înăsprirea pedepselor pentru traficanţii de droguri, iar 34,6% consideră că este importantă intensificarea controalelor la frontiere pentru a împiedica intrarea drogurilor în ţară.

Atitudinea faţă de acţiunile autorităţilor în combaterea consumului de droguri

Soluţii pentru combaterea consumului de droguri

”Consumul de droguri a devenit una dintre temele principale de pe agenda populaţiei, cu impact ridicat asupra tuturor categoriilor de populaţie în condiţiile în care mai mult de trei pătrimi dintre români sunt nemulţumiţi de acţiunile de combatere a fenomenului. De altfel, potrivit sondajelor INSCOP Research, o mare parte a românilor consideră traficul şi consumul de droguri drept principala ameninţare pentru viitorului copiilor. Impactul emoţional determinat de valul de tragedii directe şi conexe asociate traficului şi consumului de droguri amplifică impactul psihologic al subiectului. De asemenea, riscurile care afectează nu doar tinerii adulţi, dar şi adolescenţii, răspândirea traficului şi consumului în întreaga ţară, familiaritatea fenomenului pentru pături largi ale populaţiei, care nu îl mai percepe exclusiv din relatări media, ci din experienţe directe extrase din proximitate, în cadrul comunităţilor în care trăiesc, ridică acestă problemă la rang de urgenţă naţională. Subiectul este relevant şi din perspectiva competiţiilor electorale din 2024 în condiţiile în care populaţia aşteaptă măsuri ferme de protejare a victimelor şi combatere a reţelelor de trafic”, afirmă Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. eu trec in fiecare saptamana vama…
    stiti cum se face verificarea la tiruri…ii intreaba : „ce transporti” …raspuns” aia , aia , aia” …”bine treci”
    nimeni nu deschide un camion…si trec sute de tiruri zilnic…
    cum sa nu avem droguri in tara…cand politia sustine acest proces…basca ca sefii mai primesc si mita sa inchida ochii, sau sunt santajati in diferite feluri, ca ii au la mana cu tot felul de matrapazlacuri pe care le au facut in timpul vietii
    ar fi atat de simplu, mai ales in scoli, de combatut acest trafic. dar nu exista interes pentru ca politicienii si politistii sunt exact beneficiarii acestui cartel…

  2. iar manipuleaza astia vitele,sheptelu,
    „-droguri,droguri,
    uite drogatu!!!!

    sa vezi ce distrugeri vor face la vot
    inca 4 ani IN JUG!

  3. Sunt nemulțumiți că ce? Că nu s mai ieftine sau cum? Baga l minim 15 ani in pușcărie pe dealer și minim 5 pe consumator și să vedem rezultatul.

  4. De ce creste numarul de drogati? Fiindca asa vrea individul, poporul la o adica. Drogul e parte a microbului Capitalist pe care romanu vrea sa il guste…pe principiul…nu se poate sa fie rau daca e capitalist…Lupta impotriva drogurilor este binefacere cu forta…e comunista….Capitalista este cand lasi omul sa consume droguri si daca vrea sa se lase bine, daca nu vrea sa renunte e tot bine.

  5. Ce doamne iarta-ma masuri sa ia daca marii capi sunt primii care importa narcotice și transfera prin interpuși spre comercializare și consum? In afara de opinii și critici ușoare la tv plus publicitate in sensul că sunt prea putini care consuma și afacerea pare eșec, mai exista ceva? NU! Dar vrem in shengen cu liber la trecerea granițelor fara control amănunțit! S-a dus dracului suveranitatea națională a României inca de la aderarea la clanurile interlope organizate politic global.

  6. Si cand te gandesti ca hashtagistii, rezistii si usecuristii vor legalizarea drogurilor!

  7. RO o colonie si o sluga aDiavolului drogat si criminal ammerrllocc ,drogul este moda si hrana occidentului ,in RO peste 20% din copii se drogheaza ,in parlament si majoritatea oamenilor de afaceri sint junkys si isi baga in ei pe unde pot prin nari si vene ,noi le dorim sa si bage in ei pina le crapa inima ,drogurile majoritatea in RO sint adus de militarii ammerrllocci ,de ucraineni plus de romanii care lucreaza pe vase de croasiera in sud america care introduc cantitati mai mici dar foarte organizat ,mai sint albanezi care controleaza drogurile pentru sclavii si junkys din Eurlopa, Drogul este ce a mai buna metoda de a controla multi mea sclavilor si bineinteles duce la cresterea star ii infractionale SLAVA DRAGA NENE

  8. Solutia optima in lupta cu drogurile sta in obligarea traficantilor sa-si consume ei insisi marfa/drogul. N-avem niciun interes sa-i tinem in puscarii pe cheltuiala statului. Economia la cheltuielile cu puscariile trebuie folosita sprijinind invatamantul. Vinzatorii/distribuitorii de droguri trebuie socotiti inamici, iar impotriva inamicului trebuie luptat cu arme de acelasi fel.

  9. @axon
    NU! Pentru ca asa vor alogenii paraziti care au ocupat institutiile statului ca lupii imbracati in blana de oaie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.