Sondaj IMAS: Liberalii continuă să scadă, PSD – creștere ușoară

PNL este în scădere, cotat cu 33% din intențiile de vot, iar PSD înregistrează o creștere ușoară, la 24,8%, față de 23,9% în martie, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS în aprilie. În martie liberalii erau cotați cu 36,7%.

Potrivit sondajului, pentru PNL este a treia lună de scădere, de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie.

PSD se menține în jurul a 25 de procente, în ultimele luni, după o scădere importantă în vara anului trecut.

Și USR e în scădere, creditat cu 10,8% din opţiunile de vot ale celor care au deja o opinie.

Conform aceluiași sondaj, Pro România, partidul lui Victor Ponta, are o creștere la 8,2 la sută, față de 5,8 procente luna trecută.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. nu radeti, este posibil sondajul. Toata lumea stie ca romanul uita repede. Este ca nevasta nebatuta. O ia, se calmeaza sii iar cere inca o bataie…

 2. Ma intreb, cum de nu a ajuns la 53%? Totul e perfect. Virusul e in grafic. Virusatii, asisdelea. Economia duduie. Investiutiile sunt la apogeu. Sistemul de irigatii s-a triplat, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Bugetul serviciilor a ajuns la 25% fata de aceeasi perioada a anului 2019. Presedintele vorbeste mai mult si se plimba mult mai putin. O Romanie de vis, cum nici n-am visat. Tine-i Doamne si fereste-i de virusi. Fereste-i si de deochi, blesteme, ocara si vrajitorii. Doamne nu uita sa le dai si un gram de inteligenta, ca si ei sunt tot o creatia TA.

 3. Sondajele colorate – in plina criza si isterie politico-medicala a coronavirusului – prezintă un caz rutinat de inginerie socială și de manipulare in timpuri de haos. Amestecul de realitate și ficțiune, combinat cu posibilele stratageme gandite de baietii bine salarizati din laboratoarele serviciilor, ne arata o scala a (ne)increderii in „partidul-piromaniac” și  „partidele-pompier”…Aproape sigur ca cei care lanseaza aceste sondaje in media, cei care le folosesc in diversiunile  politice, ocupă locul piromanilor. Acum cand criza de incredere este instalată și în derulare, puterea oculta ni se prezintă ca salvatoare. Prin urmare, ne va salva de criza pe care ea însasi a instalat-o în campul tactic, ca un pompier ce stinge focul după ce l-a aprins discret. 

 4. daca pnl are 33%, iohannis nu s-ar mai strofoca/gafa, chiar si in politica externa, atat. pnl este muuuult mai jos. Doamne Ajuta!!! cadere cat mai libera va doresc

 5. Daca partidul securistilor adunati in jurul plagiatoruli Ponta creste, atunci sigur sonadajul este necredibil. Cine se afla in spatele IMAS?

 6. Dupa cat de turbat era sparanghel voda eu cred ca mai degraba a ajuns la 3.3%
  Cunosc multi care-si trag cu tesla acuma pentru c-au pus stampila pe fascistii astia; doctorii de exemplu pe care i-a tratat ca pe detinuti la munca silnica (nici sa demisioneze n-au voie auzi! din lagarul astora se iese numai intr-un singur fel: pe cos!)
  Faceti un exercitiu: intrebati intre cunoscuti/rude daca mai voteaza cu astia.
  Parerea mea e ca „sondajele” astea doar pregatesc psihologic guvizii pentru urmatoarea frauda pe care-o pun la cale.

 7. PNL -incompetent asa cum s-a dovedit in ultimile 4 luni nu merita nici sa intre in parlament ,adica sub 5%.
  Gasca de la PSD trebuia demult sa se faca tandari ,golania si prostia sunt trasaturile de baza .
  Romanii trebuie sa intelega odata pentru todeauna ori voteaza oameni cu educatie, demnitate ,onoare ,ori isi merita soarta cand aleg derbedei,borfasi ,curve ,mafioti si analfabeti.
  Sondaje comandate pentru manipularea prostilor care n-au pus si nu pun mana pe carte,prostii sunt usor de dus de nas ca si vita la abator.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.